Espumisan L a 3-týždňové bábätko

mess123
28. okt 2022

Dobrý deň mám 3 týždňové bábätko a máme už tretí deň problémy s kakanim, treba mu pomáhať samému to nejde... Je na UM ale pije aj moje materské mliečko.. Lekárka nám povedala že máme dávať espumisan L, v letáku je napísané že pred každým jedením 25 kvapiek... Ona nám povedala že máme tých 25 kvapiek rozdeliť na celý deň čo nám ale nezaberá... Ako ste dávkovali tento liek vy svojim takýmto malým detičkam?

bluemoon24
28. okt 2022

@mess123 ja jsem davala 25 kapek 3x denne, ale espumissan spis pomaha na vetry na uvolneni, nevim jestli to az tak pomaha na to, aby se miminko vykakalo. Tam je treba hlavne cvicit, masirovat, nahrivat brusko, aby se rozpohybovaly streva, v nejhorsim pripade rektalni rurka / glycerinove cipky, ale to az po konzultaci s lekarem. Aj je miminko neklidne? Jake pouzivas UM na dokrmovani? Treba mu nesedi. Napriklad maly byl na kombinaci UM/MM a kakal kazdy 3 den, ale zadne nebyl neklidny, vubec ho to netrapilo, tak my jsme rurku nepouzivali.

elis248
28. okt 2022

Dávala som 25 kvapiek na jedno kŕmenie, nie na celý deň. Ale aj tak to nezaberalo. Ja som kojila a neskôr som skúsila zjesť sušené slivky, to mal drobec asi 2 mesiace. A odvtedy s kakaním nebol problém. Len som si odsledovala, 4-5 sliviek za deň stačilo. Ak bolo viac tak bol pokadený až na chrbte.

beata_k
28. okt 2022

@mess123 Tak lekarka nech vrati diplom alebo nech sa nemiesa do farmacie. Espumisan sa dava pred kazdou flasou alebo dojcenim. Kup si ale comfort. Ten staci 5 kvapiek pred flasou alebo dojcenim. A ono to fakt zabera, len to ozaj musi byt pred kazdym jedlom.

mizu89
28. okt 2022

@mess123 ja som malému vopchala do riťky rektalnu rúrku a hneď to išlo von.nechcela som sa pozerať na uplakané dieťa keď mu lieky vzaberali ale fakt že minimum.a to sme tiež používali espumisal L

aliaray1
28. okt 2022

@mess123 na kakanie skor biogaia probiotika a plus Babycalm kvapky (prirodne s glycerinom), alebo glycerinove cipky malinka velkost od dr max a ked treba rozkrojit a zmensit.

petamich
28. okt 2022

@beata_k nasa lekarka nam tak tiez kazala, ze mame tu davku rozdelit - a nemyslim si, ze by mala vratit diplom 🙂

veronika3110
28. okt 2022

v letáku je predsa napísané, že pred každým jedením 25 kvapiek.. espumisan obsahuje simetikon, ktorý sa do tela nevstrebáva.. takže aj keby vypil celú fľašu, nič sa nestane....
samozrejme, že 25 kvapiek na celý deň ti bude prd platné... to nebude mať absolútne žiaden účinok, najmä nie, ak má problémy
a určite dávaj aj probiotiká

beata_k
28. okt 2022

@petamich Tak to ale nema byt. V navode to jasne pisu. Nie, je dovod aby si lekarka na zaklade svojich domnienok menila davkovanie.

petamich
28. okt 2022

@beata_k myslim si, ze je uplne bezne, ze lekar je ten, ktory urcuje davkovanie, v takmer kazdom pribalovom letaku mas uvedene, ak lekar nestanovil inak resp. podla pokynov lekara 🙂 inak vlastne nepotrebujeme lekarov, proste si kupme akykolvek liek a bez toho, aby nas niekto videl, poznal, poznal nasu anamnezu sa proste drzme letaku 🤷‍♀️ hm len co potom, ked uz aj pomaly vitamin C ma tolko vyluk, ze sa mas poradit s lekarom - ja sa s tebou nehadam ani nie je mojou snahou niekoho presviedcat ale za mna na to k tomu lekarovi chodim, lebo ho vnimam ako odbornika

beata_k
28. okt 2022

@petamich Ja ta tiez nechcem presviedcat. Ale ako chces rozdelit 25 kvapiek na cely den? Povedzme, ze dieta je dojcene kazde 2 hodiny. Kolko mu chces dat? 2 kvapky. Ved sa spytaj odbornika v lekarni. Sam ti povie, ako velmi su ucinne 2 kvapky.
Taky lekar vobec pacientovi nepomohol. Lebo v pribalovom letaku je jasne urcene davkovanie. Tu niet velmi nad cim polemizovat.
Dojčatá: 25 kvapiek (1 ml) do každej fľašky s mliekom alebo pred alebo po každom dojčení.

simona92101
28. okt 2022

@mess123 mam 2.5 t babatko a dcerke pomaha na vykakanie skor kamilkovy caj,bud po troskach pit (na lyzicku),alebo do slabunkeho caju zarobit raz denne UM.stolica zmakne a pekne sa vykaka.pomahalo mi to aj pri prvej dcerke