Existuje laboratórium na diagnostiku netradičných alergií?
Dobrý deň, chodíme s dieťaťom na alergologiu viac ako 5 rokov. Kožné testy stále negatívne na klasické alergény ako napr. roztoče, lieska, pes...atď. Krvné testy tiež stále negatívne.
Ja mám na dieťati odsledované že po zjedení potravinových farbiv, niektorých konzervantoch a tiež pri umývaní chlórovými prípravkami...sa spustia hrozné sople a kašeľ. Existuje na Slovensku alergológ, alebo laboratórium kde by nám toto vedeli aj reálne zistiť a potvrdiť, že mi je dieťa na to alergické? Ďakujem.
@ninka1816 môže mať histaminovu intoleranciu ktorá sa zisťuje z krvi. Zisťujú počet enzýmov a kvalitu. Potom môže mať intolerancie a z nich sa dá zistiť len laktóza dychovym testom a inak to treba len odsledovať a písať si denník čo papa a aký má aktuálny zdravotný stav každý deň.
Este Pozri Labors at vo Viedni
pozri si súkromné laboratoria za peniaze vedia spravit desiatky testovanych potravin len si vyberies program co chces testovat. mne napr mimo bezne alergeny robila testy kozna

@ninka1816 pozri si na webe Medirec a Unilab, aké testy pre samoplatcov majú. Majú ich dosť veru čo sa týka alergií a intolerancií, majú presne popísané, čo testujú. Ak tam nenájdeš to, čo potrebuješ, skúsila by som osloviť obe zariadenia, či ti vedia otestovať to, čo potrebuješ a čo v bežných balíkoch nemajú.