icon

Farbiaci moč u 3,5-ročného dieťaťa

31. okt 2022

Ahojte, chcem sa poradiť. Syn 3,5r mal minulý týždeň horúčky dva dni. Max 39°. Od vtedy ma veľmi silno žltý moč až tak ze keď ide na nočník a hneď to vylejem, nočník zostane úplne žltý. A ťažko to dať dole. Nejedol nič extra aby mu to farbilo moč. Teraz ma kašeľ dosť silný a znova aj horúčky. Tak ci to môže byť kvôli chorobe alebo to je niečo iné. Ďakujem za rady a skúsenosti. 🙂

drake122
31. okt 2022

Má koncentrovaný moč, lebo počas horúčok vyžaduje viac tekutín a málo mu dávaš piť tak obličky zahusťujú aby uchovali v tele vodu.

bashawelle
31. okt 2022

1. Dieťa je dehydrované, môže mať zápal močových ciest.
2. Je opäť chorý- je možné, že predošlé ochorenie nebolo doliecene, alebo je to niečo nové.
Záver - potrebuje lekára. Nájdi si číslo na najbližšiu detskú pohotovost v okolí, vysvetli situáciu - poradia, je možné, že doporučia prísť dnes/zajtra.

autor
31. okt 2022

@drake122 snažím sa co najviac, no nie vždy chce

kubkovamama
31. okt 2022

Musíš mu dávať viac tekutín,ak ma horúčky cíti sa zle a asi moc nechce,ale aspoň po lyžičkách neustále vodu,čaj.Inak ti skončí dehydrovaný v nemocnici.

autor
31. okt 2022

@bashawelle keby mal zápal močových ciest tak ho boli cikanie a tak, nie? Ja som ho sice nemala ale moja mamina dosť často..
Ono to nie je ze opäť chorý, on je stále ešte chorý len naprv boli iba horúčky a teraz aj kašeľ

autor
31. okt 2022

@kubkovamama snažím sa co najviac, no budem ešte viac. Chcela som len vylúčiť ci to nieje niečo horšie keďže som toto ešte nezazila

ankare
31. okt 2022

Moc je koncentrovaný,lebo má horúčky a menej tekutin. Nech pije čo najviac.
Skoré uzdravenie!

ivangeline
31. okt 2022

Ovoxiee alebo zeleninaa. Paradajky,melon..

anavixy
31. okt 2022

Nieco s obsahom vit. B mu nedavas?

marianarem
31. okt 2022

No budalo tekutin alebo nejaky liek. Neuziva nejaky sirup?

majulino
31. okt 2022

Je dehydrovaný, podaj mu rehydratacny roztok po lyžičkách. Buď enhydrol alebo ors.

bashawelle
31. okt 2022

Tie teploty ma cely čas? Žltý moc ma z dehydratácie, ale zdá sa mi to dlho. Musí ozaj viac piť. Ani moje deti nechcú piť keď sú choré, nikam často po troške, stojím nad nimi ako policajt kým nevypijú. Držím palce, nech je co najskôr fit. Stále myslím, že je vhodné poradiť sa s lekárom, pokiaľ sa to nezlepší alebo zhorší.