Vírus u 6-ročnej

dubek
21. sep 2022

Dobrý deň pred dvomi týždňami začala 6r.dcera kašľať brala ATB.klacid a solmucol sirup kašeľ neustupoval celé dni prekašlala išli sme znovu dostala žltý trifed a isoprinosine prášky do vody po troch dňoch užívania začala minulý týždeň zvracat a teplotovat boli sme na pohotovosti na infuzii to bolo minulý utorok a týždeň bol kľud a včera zase teplota kašeľ a pred chvíľou aj zvracala prosím ma niekto z takýmto priebehom choroby skúsenosť neviete čo to môže byť som zufalaa😪😪😪😪😪😪😪

lb1984
21. sep 2022

@dubek krvné testy jej robili? Rtg pluc?

dubek
autor
21. sep 2022

@lb1984 nie😏

boks45
21. sep 2022

A nevracia z kasla?

lb1984
21. sep 2022

@dubek ak jej to tak dlho trvá dala by som urobiť + vytery lebo to môže byť hocičo. Aj atb nemuseli zabrať. Vracat vám môže aj od sirupov, aj z dobratych atb môže mat podráždený zaludok, tiež z hlienov. Môže to byť hocičo.

lb1984
21. sep 2022

Ps: na pôvodnú chorobu vám mohla nasadnúť nová.

dubek
autor
21. sep 2022

@boks45 myslím že nie kľudne spala a zobudila sa na to že jej je zle

patka06
21. sep 2022

ATB dostala na základe čoho? Aký mala kašeľ?
Podľa mňa nedoliečená / resp- zle liečená predošlá choroba sa prejavila znova.
Žltý Trifed je na utlmenie kašľa, tým pádom sa jej mohlo stať, že jej teraz hlieny, ktoré mala vykašľať zatekajú a z toho zvracia a zahlienená môže mať pokojne aj teplotu.

anjelicek26
21. sep 2022

@patka06 myslim, ze to tak moze byt... ale viac, ako spravit opakovane CRP a podla toho sa zariadit teraz nemozu. Zvracia urcite s tych zatecenych hlienov, ked je toho vela.

majamat
21. sep 2022

castos a stava, ze clovek dostane virovu infekciu a po par dnoch sa prida komplikacia - bakterialna infekcia.
na zaciatku dostala ATB a kludne vtedy ich este nemusela potrebovat. mohla to byt teda skor virova infekcia. ked sa pridala bakterialna, uz ATB mozno ani nebrala, ci ich doberala a ani sa nemuseli trafit ucinnou latkou k tej infekcii.

co sa tyka vracania, moze vracat s kasla,a le aj z liekov. neviem ci to bolo naozaj tak zle, aby dr hned ordinovala ATB takto malemu dietatu. ved ATB mozu rozhadzat travenie, do toho potom dalsie lieky. pri kazdom lieku mozu byt traviace problemy.

amonet
21. sep 2022

uplny suhlas so zenami vyssie, minimalne by som pri prvych trvala na crp, a teda teraz urcite rtg plus, vytery, a crp a lrukocyty kvoli zapalom. a probiotika po antibiotikach na opravu crevnej mikroflory,