icon

FAS - budúcnosť dieťaťa

8. aug 2022

Poznáte niekoho kto má diagnózu FAS? Aká je budúcnosť pre také dieťa?

petulka2021
8. aug 2022

Ťažko povedať, každé dieťatko je individuálne, poškodený cns určite bude, spomalený vývin atď., niektoré detičky nemajú ani tvaricku dobre vyvinutú

katuskamala1
8. aug 2022

Poznam take deticky maju rokov 5, 8 a 9.
Poruchy ucenia maju školáci, ide im to varu tazsie.Maju prisnejsiu výchovu, hranice, tak su podla mna i vychovne oky ale podla rodicov robia neplechu (no proste ako zivsie deti, nic strasne). Okuliare nosia vsetci traja. V tvaricke to pre laika pozorovatelne nie je, pre toho kto sa v tom vyzna tak znaky vidi. A to 5 rocne je teda oficialne bez diagnozy ale ja ako (nemozem povedat ze odbornik lebo nie som z tej oblasti, iba podobnej) sa domnievam, ze urcite znaky autistickeho spektra tam určite su...

katuskamala1
8. aug 2022

Ono je to velmi tazke odpovedat ti na tuto otazku, resp nedostanes odpoved ako ocakavas, lebo niekto ma proste fas lahsi, niekto ze velmi tazky, ze tam uz sa ani do spoločnosti proste nezaradi, postihnutia su tazke. Planujete si vziat taketo dietatko? Dobre tomu chapem? Odporúčam zistit ake bolo tehotenstvo matky (miera uzivania alkoholu/drog) ak to je mozne a potom s lekarom konzultovať..

tortelinka
8. aug 2022

Ja mám skúsenosti

thereisabear
8. aug 2022

Poznám už dospelého, mentálne je na úrovni asi 2-3ročného dieťaťa.