Filiálna terapia verus terapia hrou

22. okt 2023

Ahojte,
mate niekto skusenosti s filialkou alebo terapiou hrou pre 3 rocne dieta ? Citam si o filialke, ze si treba zohnat asi 30 novych hraciek, co ma trochu odradza. Nemame v byte kapacitu, kde tolko hraciek schovavat. Co sa tyka terapie hrou, tam zasa je potrebnych tak 15-20 sedeni so psychologom. Napiste mi prosim typy, ci sa do niecoho oplati ist, alebo si staci precitat vsetky knihy o vychove :D

tiika
22. okt 2023

S tými terapiami neporadím. Akurát, že o terapii hrou sa da niečo naštudovať a vyskúšať i na nete.
Všetky knihy o výchove citat určite nemusíš. No je dobre aspoň asi 3-4 a rôzne zamerané, napr. na prakticky život, komunikáciu, empatiu a zvládanie emócii, prip. konkrétny problém, ktorý ta kvari. A tieto si časom precitat znova, pretože v každom obdobi dieťaťa riešiš niečo iné, niečo iné ta tým pádom zaujme, niektoré informácie prehliadnes, zabudnes.
Ja som ich prečítala strašne vela, ale v zásadných veciach sa stále i tak opakujú.

deedol
22. okt 2023

kamoska psychologicka to riesi so svojim malym, odporucala mi aj nejake IG ucty, ktore sa tomu venuju - ak chces, mozem ti poslat nazvy. ono tych hraciek netreba az tak vela, len rozne typy a su to hracky, ktore su inokedy odlozene.
co sa tyka knih, staci par dobrych - napr. respektovat a byt respektovan (nove vydanie sa lahsie cita ako stare), ako rozpravat, aby deti pocuvali... (ta zakladna uplne staci), aha rodicovstvi vela ludi odporuca (este nemam precitane)... kazdy ma tie svoje, ale tieto sa tak najcastejsie opakuju v odporucaniach.

autor
22. okt 2023

@deedol
@tiika ďakujem , obe tieto sedenia so psychológom si extrémne drahé, tak aj preto sa pýtam či to má význam, terapia hrou sedenie 55€ ...filiálka kurz asi 500€... Ďakujem knižky prečítam, niektoré z nich mám v to-do liste.deedol kľudne pošli tie tipy ďakujem moc

tiika
22. okt 2023

Jedna z tých odporúčaných je i v PDF, to máš hneď a zadarmo 😁😉
https://dwn.alza.cz/ebook/nahled/pdf/EK31367

deedol
22. okt 2023

ig rodinna_psychologia

luciazahornadska
23. okt 2023

Nechcete vyskúšať Play Wisely? My sme mali s touto terapiou skvelé skúsenosti. 🙂