icon

Fľaky na jazyku u 21-mesačného dieťaťa – čo to môže byť?

komardano
22. jan 2025

Dobry den prosim viete poradit co to je ? K dr. Ideme ale ak mate info budem vdacny

Fľaky na jazyku u 21-mesačného dieťaťa – čo to môže byť?
komardano
autor
22. jan 2025
zuzidr
22. jan 2025

afty...veľmi bolestive, zajtra smer dr

katty123456
22. jan 2025

na pere afta na jazyku neviem..moj synator mal uz 2x aj plesen na jazyku...na afty bezne pouzivam gencianku..bacha farbi...na plesen sa pouziva zarabana vodicka ale tento x sa mu to vyhojilo septolette sprejom...pokial ma aj teploty zbehni radsej ku dr afta moze byt len vedl priznak...aj ak to mate prvy ...dobuducna pokial bude bezteplotovy priebeh poriesis aj sama..zatial mu nic stiplave koreniste nedavaj a ak s a da kasovite nech nepisti pri hryzeni..ale asi moc papat nechce...

luciad7
22. jan 2025

@komardano ma zapálené aj dasienka. Treba čistiť aj zúbky, už teraz tam ma povlaky, z ktorých neskôr môžu vzniknúť kazy.

komardano
autor
22. jan 2025

@zuzidr dr spisala co mu je a ze mame vydrzat, takze zas zajtra pojde zena na kontrolu. Nemam vsetky info som hospitalizovany.

plamienka555
22. jan 2025

Aby ste sa vyhli aftom, alebo ich aj rýchlejšie uzdravili, odporúčam užívať B-complex pre deti.

evickuska
22. jan 2025

@luciad7 neda si to dieta posla mna ocistit ked ich ma krvave

angelovka
22. jan 2025

@komardano dietatko ma aftoznu gingivostimatitidu, ludovo sa tomu hovori slintavka. Virusove ochorenie, casto krat pri znizenej imunite. Trva 10-14 dni. Liecka: vitaminoterapia: b vitamin, c vitamin. Ked su velke bolesti nieco od bolesti, ak su aj teploty vela pit. Oddych a vydrzat to

angelovka
22. jan 2025

@evickuska urcite teraz nejako specificky necistit lebo by sa to len traumatizovalo a priserne by to dieta bolelo

angelovka
22. jan 2025

@angelovka este by som odporucila gelik na bolestive prerezavanie zubkov, obsahuje lokalne anestetika a trosku to dietatku znizi citlivost. Ak dieta papa tak nic horuco, nic kysle, nic zdrazdive nedavat, u nas dcera odmietka aj jest, hlavne vydrzat a podporit imunitu vitaminmi.

komardano
autor
22. jan 2025

Moc dakujem za kazdu radu.

evickuska
22. jan 2025

@angelovka vy ste lekarka? mne sa to skor posoba na vnutorny herpes alebo tak nie na afty

angelovka
22. jan 2025

@evickuska ano som a mam s tym aj osobnu skusenost . Vacsinou pri tomto ochoreni dieta odmieta jest, dokonca aj pit. Herpes by zasiahol skor peru alebo okolie ust. Liecba by vsak bola identicka: vitaminoterapia, klud, tlmenie bolesti, nedrazdiva strava.

evickuska
22. jan 2025

@angelovka ako pise autor ma aj peru, jazyk, podnebie, za mna to vidim na herpetixku anginu, klasika HSV-1 aj tie orejavy sedia, neslini to dieta cize slintacka to nebude i ked to znie podobne, snad neskoncia v nemocnici

tim23
22. jan 2025

U nás takto vyzerala herpangina

angelovka
22. jan 2025

@evickuska hadat sa nebudem, samozrejme treba dietatko vysetrit, ale pri herpangine je vysev hlavne v oblasti uvuly, hrdla, sliznica ust nie je primarbe zasiahnuta. Liecba je ale velmi podobna

angelovka
22. jan 2025

@evickuska Aftozna stomatitida je sposobena herpetickym virusom: hsv 1- herpeticka stomatitida, herpeticka angina postihuje hlavne nosohltan