Fľaša pre trojmesačné bábo a rotavírus
Ahojte, potrebovala by som poradiť s ktorými flaskami ste spokojne a ktorú mám vybrať.
Dcérka má skoro 3 mesiace, používame antikolikovu flašku.
Asi pri nej ešte ostaneme, aj keď klop klop je to lepšie.
Aké fľašky používate vy?
A ešte otázka- očkovanie proti rotavirusu, nasa dr odporúča.
Neviem sa rozhodnúť, polovica kamosiek dali zaočkovať a polovica nie.
Mala pojde v 2r do jasliciek kvôli mojej práci, síce len na 8dni v mesiaci ale vraj aj preto by to mala mat, keďže pôjde skôr do kolektívu....
Fakt neviem 🙈
Ďakujem vopred za odpovede
Pekný večer
@nikol789 s rotavirusom som bola so synom v nemocnici, necelé 2 roky mal. Neskutočne zvracal, hnačky, to sa doma nedalo zvládnuť, 2 dni bol na infúziách. Taký bol slabý, že nevládal stat na nohách
Samozrejme že som to dostala aj ja s muzom. Nakazila nás neterka. Tá to dostala v škôlke
flasu sme zacali pouzivat az neskor ale nam sadla MAM s drziakmi, dokonca ich prehadzujeme aj na sklenenu, z ktorej pije mlieko pred spanim, rad si ju vzdy pri piti drzi a za mna ockovanie proti rotavirusom urcite ano, tiez som dala
@nikol789 od toho aby Ti niekto edukovane radil, je lekar a nie MK ani kamosky. Neprajem Ti vidiet, ako vyzeraju deti s rotavirusom a ani to, aby si zazila s tym dietatom byt v nemocnici kvoli tomu. Takze ak uz chces radu, tak isto daj zaockovat. Par rokov na detskom odrobenych mam a teda nie je nic prijemne napichavat dehydrovane a ubolene deti.
Flasky jednoznacne MAM u nas sli. Doteraz v podstate pije z nich vecer mliecko.
Ked davas dietatu UM tak je jedno ze ockovanie moze byt skodlive, ci?
@nikol789 Len k tomu ritarixu, tsto vskcina ma ucinnost len dva roky, ktore udava vyrobca vakciny, cize sa nespoliahaj na to, ze bude tvoje dieta chranit donekonecna. Ja som nedala ockovat ani jedno a ani jedno rotavirus nrmalo
Flasu skor podla dietata ako teba, my sme vyskusali asi vsetky, a sadol jej avent natural, z ostatnych jej tieklo kade tade mlieko, alebo ich jednoducho odmietla. To iste s cumlikom, vezme len MAM 🤷🏻♀️
Rota sme som dala, lebo ja osobne velmi zle znasam rotavirus... Kde niekto presedi na zachode 24 h s lavorom v ruke, ja koncim na infuziach s nejakou zmutovanou formou 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ono kto sam nema problem s rota tak to az tak tragicky neberie 🤷🏻♀️
@lejusinka ako zena a duplom dojciaca zena by si mala mat v sebe tolko empatie, aby si pochopila, aka je toto citliva tema pre kazdu jednu mamicku. Materske mlieko nie je to jedine, co treba dietatu odovzdat... Ze dojdis, z teba nerobi o nic lepsiu matku, ako su ine 😉 neviem, ake stare dieta mas, ale teda velmi ti prajem, aby da ti darilo nedavat mu ziadnu "chemiu" sj nadalej, lebo potom podla tvojej teorie je jedno, ci mu das pampersku alebo um, lebo ved chemia ako chemia 😉 a to ti pisem ako zena, ktora kojila 6 rokov vkuse, z toho rok tandem 😉 ver mi, mila zena, vsetky sme si rovne a nemame pravo sudit jedna druhu
Jednoznacne očkovať, pije sa to len. Moja známa je s malým 3m už 3 týždeň v nemocnici, nestihli zaockovat
@lejusinka 🤣 ty si cela chémia a k tomu ešte dobre padnuta na hlavu-raz a presne 🤦♀️
Určite daj zaočkovať..ja by som neváhala...aj teraz mali decká brušné črevné virózy...a teda aj môj malý...a mal naozaj priebeh najlepší z celej rodiny..vyzvracal sa raz a bolo po všetko...a teda my sme vracali 24h..
Syn to mal a bola to tá najhoršia pliaga. Síce sme to zvládli doma ale, trvalo to cely týždeň teploty strašne vysoké, hrozné hnačky no len čo si na to spomeniem trieskam si hlavu.Aj keby to stalo 200 eur daj si ho za očkovať stojí to zato.
@nikol789 proti rotavirusom som ockovat dala 😊 prepláca to poisťovňa a je to len taká vodička čo doeta vypije, mal to spolu s klasickým očkovaním a zvládol úplne v pohode 😊 od narodenia je na UM a používame fľašky Avent a cumliky Avent Natural 😊 mala by som sa teda asi hanbiť aku chémiu doňho pcham 😆

Náš nebol očkovaný, lebo bol výpadok vakcíny. Ten týždeň na infuziach v nemocnici nikomu neprajem. Mal 8 mesiacov a schudol 2 kila