icon

Gamagrafia/scintigrafia obličiek u bábätka

petrzalcanka123
14. okt 2023

Ahojte, prešli ste si niektorá týmto vyšetrením bábätka? Nás tam poslali s ročným synom a mám z toho dosť obavy ako to zvládne. Nezvláda ani poradne u pediatricky a toto bude asi oveľa horšie. Zevraj tam male detičky niečim utlmujú, skúsenosti mamičiek na nete som moc nenašla. Ďakujem vopred za všetky skúsenosti, nakoľko som z toho dosť v strese.

lenocka8894
14. okt 2023

@petrzalcanka123 ak budete mat akekolvek otazky kludne sa pytajte..ano rocne dietatko sa musi uspat pretoze je dolezite aby sa nepohlo pocas celeho vysetrenia..na ake konkretne vysetrenie ide? MAG 3 alebo DMSA?

katesocka
14. okt 2023

Môjmu robili scintigrafiu v Bratislave na Heyudukovej, mal 17 mesiacov. Dostal do zadočku taký sirup na utlmenie aby spal, u neho to nezabralo 😅 a bol hore, ale taký kľudný. Pri vyšetrení ako ležal som ho držala a zvládol to bez pohnutia aj ho pochválili za to.

petrzalcanka123
autor
14. okt 2023

@katesocka presne tam ideme aj my, zatiaľ mi detaily žiadne nepovedali, majú mi volať za termín a že mi všetko vysvetlia … ale super, že ho nemusia úplne uspať 🙏🏼 ďakujem moc za skúsenosť, dosť má to ukludnilo

petrzalcanka123
autor
14. okt 2023

@lenocka8894 v ziadanke som mala napísané DTPA . Práveže by to mali urobiť ambulantne, presne ako písala pani ďalšia na heydukovej … majú mi ešte volať za termín a všetko mi vysvetlit.. chcela som len vedieť skúsenosti, ako to zvládli iné detičky, nakoľko nás krpec vôbec nie je typ, ktorý by spolupracoval

lenocka8894
14. okt 2023

@petrzalcanka123 uspania sa nemusite bat..to nie je narkoza ☺️ hned po vysetreni sa dietatko budi ☺️ ak nespolupracuje tak ho uspia ale to je vzdy posledna volba ☺️

petrzalcanka123
autor
14. okt 2023

@lenocka8894 ďakujem moc za ukľudnenie 😊 mám z toho naozaj strach … ani nie tak z vyšetrenia ako z toho, ako to zvladne krpec … verím, že to bude ok

katesocka
14. okt 2023

@petrzalcanka123 ale teda my sme to mali aj s hospitalizáciou na Kramároch. Jeden deň sme prišli, na druhý deň mu robili scintigrafiu a na tretí deň sme išli domov (aj keď počula som že zvykli púšťať domov aj v ten deň). A teda my sme boli v júli 2020, počas korony, termín žiadali v apríli a v júni volali že kedy máme prísť.

petrzalcanka123
autor
14. okt 2023

@katesocka aha tak ďakujem za info … nás tam poslala nefrogologicka z antolskej a ta mi povedala, že nám to urobia ambulantne 🤷🏼‍♀️ ale bohvie .. no však uvidim čo mi povedia, keď mi budú volať za termín

if55
9. jan 2025

Dobry den prosim Vas mozem sa opytat ako dopadlo vysetrenie ako sa to podarilo zvladnut?