Nízka hmotnosť bábätka v 33. týždni

pqrinaj
27. sep 2023

Zdravím žienky, chcem sa spýtať či niektorá z Vás máte skúsenosť, pred dvoma týždnami som bola na poradni a výchadzal mi 30tt s váhou 1611g, dnes som prišla na poradňu a doktor mi stále hovorí, že sa mu nezdá moje brucho, vraj vyzerá byť malé na môj týždeň, dnes nameral váhu 1600g a 33tt, poslal ma na rizikové s podozrením na IUGR s odchylkou 3 tyždňov podla biometrie, začínam sa báť, ja meriam 163cm a partner 194cm no partnerova mamina je nízka tiež, tak mám obavy, piatok idem do nemocnice na rizikové, neviem čo ma čaká ake vyšetrenia, na všetkých ostatných poradniach boli vždy výsledky fajn a malinká rástla tak neviem. Ďakujem za Vaše rady.

smajliica
27. sep 2023

Ja som bola tiež niekoľko týždňov pozadu, niekedy mi vôbec nerástlo bruško. U nás to bola iba genetika, manžel bol maličké bábätko a malá mala iba 2.9 kg v 40tt. Ale bola aj je zdravá, v priebehu 6 mesiacov sa dostala na normálnu výšku aj váhu.

deni9
27. sep 2023

@pqrinaj ahoj, ja som mala tiež IUGR a nakoniec mi ukončili tehotenstvo.Drzim prsty

jaass
27. sep 2023

@pqrinaj ahoj mne sa stalo to iste. Bola som na poradni, doktor povedal, že babatko je menšie ale to nevadí 🤦‍♀️ nedalo mi, tak som v ten deň išla na pohotovost. Nechali si ma v nemocnici na pozorovanie a museli mi rýchlo pichnúť kortikoidy. O 3 dni som rodila. Babatko mi zachránili so slovami, že ešteže som prišla včas. Mám synceka narodeného v 32tt. 🙂 nad pohotovosťou si neuvažovala? V taký čas by som už išla sama za seba. Ak si nespokojná radšej konaj

marhulka13
27. sep 2023

@pqrinaj u mňa to bola tiež našťastie genetika, syn sa narodil na termín s váhou 2400g a dcéra 2200g. Našťastie obaja úplne v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre