Gastroschíza alebo paraomphalokéla

petrak1998
18. okt 2023

Ahojte, moja malinká sa narodila s gastroschízou mala kus hrubého čreva vonku z bruška plus nám zistili že to črievko je nepriechodné. Malú operovali hneď po narodení čo bolo 3.9.2023 prvú operáciu zvládla s tým že jej zaviedli vývod ktorým sa odvádza stolica .a dnes 18.10. mala druhú operáciu kde jej zaviedli druhý vývod cez ktorý sa bude to črievko preplachovať aby sa proste rozšírilo. Mám 25 rokov zistili mi to v 17tt ale teda že to bude až takto ťažké pre mna hlavne po psychickej stránke som netušila. Malinká je hospitalizovaná na Kramároch na NÚDCH od svojho narodenia a ja som tu s ňou už asi 4 týždne nepočítam to už. No myslím si že tu budeme ešte dlho :( má niekto takúto skúsenosť ? Po prípade ako dlho ste boli hospitalizovaní? Ďakujem za akúkoľvek odpoved. 🙂

alickapusinka
18. okt 2023

V prvom rade mi je veľmi ľúto čo musíš prežívať. Držím TI palce aj tvoje maličkej dcérenke aby všetko dobre dopadlo. Všetko sa da naučiť určite ak pôjdete domov tak TI všetko ukažú čo máš robiť. Neboj bude dobre veľmi TI držím 🙏aj tvojej maličkej dcérke.

petrak1998
autor
19. okt 2023

@alickapusinka ďakujeme krásne 🤍 ja viem že ona je veľká bojovníčka a všetko zvládne a zvláda na jednotku 🙏🏻 len teda ja som psychicky tak vyšťavená že to neviem ani opísať. A preto by som sa chcela porozprávať s niekym kto má podobnú alebo tú istú skúsenosť.

alickapusinka
19. okt 2023

@petrak1998 určite sa niekto nájde deti sú v tom silne hoci ich rodičia sú zúfali .A ten vývod bude mať dcérka do úplnej dospelosti.

petrak1998
autor
19. okt 2023

@alickapusinka chvala bohu to nebude mať do úplnej dospelosti je to iba dočasne riešenie 🙏🏻

totatimeka
19. okt 2023

Ahoj, môj syn sa narodil tiež s gastroschizou. Operovali ho hneď v deň narodenia v Martine. Jeho ale operovali iba 1x a v MT sme ležali 7 týždňov. No potom sme boli asi 2 dní doma a skončili sme znova v nemocnici už u nás v Žiline na detskom lebo veľa grckal a nepriberal. Do troch rokov sme chodili často na kontroly k rôznym špecialistom ale teraz je z neho skoro 9 ročný zdravý futbalista 😊 držím palce, je to veľmi náročné ale zvládnete to ❤️❤️ keby niečo kľudne napíš správu