icon

Gastroskopia u detí

rika8
24. apr 2026

Ahojte , žienky prosím vás : boli ste niektorá s dieťaťom na tomto vyšetrení? Zvláda sa aj bez celkovej anestézy ? Neviem či na juhu robia aj deťom -prezistím ale ak máte niektorá informácie /skúsenosti poprosím kľudne píšte . Veľmi pekne ďakujem

anonym_a0f73b
25. apr 2026

@rika8 ja som bola ked som mala asi 10, podla rodicov som to zvladla vyborne. Ano, samotne vysetrenie, no bol to obrovsky stres, aj potom. Uz len prejst okolo nemocnice. Niekolko rokov som sa občas v noci budila na to, ze nemozem dychat, az ako dospela som to zvladla prekonat. Ako dospela som uz gastroskopiu zvladla bez vacsich problemov.
Syn bol v BB ked mal 2 roky, v celkovej anesteze, rano sme prisli, poobede ho prepustili. Viem o rizikach, no po mojich skusenostiach som nevahala.

rika8
autor
25. apr 2026
@anonym_a0f73b

@rika8 ja som bola ked som mala asi 10, podla rodicov som to zvladla vyborne. Ano, samotne vysetrenie, no bol to obrovsky stres, aj potom. Uz len prejst okolo nemocnice. Niekolko rokov som sa občas v noci budila na to, ze nemozem dychat, az ako dospela som to zvladla prekonat. Ako dospela som uz gastroskopiu zvladla bez vacsich problemov.
Syn bol v BB ked mal 2 roky, v celkovej anesteze, rano sme prisli, poobede ho prepustili. Viem o rizikach, no po mojich skusenostiach som nevahala.

@anonym_a0f73b
Mám tiež obavu ako to môj dá . Skúsim teda na ten juh ešte zavolať v pondelok či nás vezmú . Veľmi pekne ďakujem za odpísanie a zdieľanie skúseností 🍀

anonym_7e1ef1
25. apr 2026

Tiež som to absolvovala prvýkrát ako cca 10rocna ,vobec som netušila, co za hrozny zážitok ma čaká a svojmu malemu dieťaťu by som to pri plnom vedomí nedala robiť . Potom som bola este raz ako asi 12rocna a to som uz vedela, co ma čaká, cely cas v strachu, v strese a v krci, bolo to este najrocnejsie.

sjuzir
25. apr 2026

Môj mal 9. Dávali mu rajský plyn. Bol pri ňom manžel. Ja za dverami. Ale až som plakala keď som to počula. Už nikdy by som to takto nedala robiť ...

trnavacka
25. apr 2026

Dala som dcéru uspať. Pri gastro aj pri kolono.
Inak ako v narkoze by som to dieťaťu robiť nedala.

rika8
autor
3. máj 2026
@sjuzir

Môj mal 9. Dávali mu rajský plyn. Bol pri ňom manžel. Ja za dverami. Ale až som plakala keď som to počula. Už nikdy by som to takto nedala robiť ...

@sjuzir ja som syna odhovárala ale povedal ,že to dá nech sa nebojím . Išla som s ním tam aj ja ,držala som ho za ruku ,mal tiež plyn a tiež mi bolo do plaču ale on celú dobu len palec hore dával a úplne v pohode povedal ,že to bolo až na hrdlo a bolesti brucha asi tak dva tri dni mal ,ale ak by bolo treba už by som ho veru nedala takto ale pekne do Nitry uspať . Je to náročné a každý je inak citlivý /vnímavý na toto . Hlavne aby sme to už nemuseli absolvovať 🤞🏻.