icon

Gastrotuss sirup a zápcha

smolinka322
30. júl 2022

Ahojte,
Maly ma terqz 1mesiac uz niekolko tyzdnov nás trapi reflux nicnl nie je potvrdene . Doktorka sa vyjadrila ze to je normalne. A ze to same postupne vymizne dalsi problem ktory moze a nemusi suvisiet je to ze nepriberá. Skusili sme gastrotuss prve dva razy vygrckal aj ten potom sme prisli na ro ze musime pomaly a oddýchnuť. Od vcera davame znova lebo.maly nepribral. Ale odpozorpvala som ze maly sa vix puci a boli ho brusko. Užívame. Sabsimplex a biogaji s deckom. Prosim ktore mate skusenosti ako som mohla dat usirup a poriesit grckanie ale zaroven aby nemal koliky a problem.s.kaknim. ďakujem

domka222
30. júl 2022

Ja som sa pýtala Dr na gastrotuss. Ten mi povedal, že ho môžem skúsiť, nakoľko má dcéra ľahší stupeň refluxu. Ale, že z neho ju môže zapekať. Zrejme jedným pomôžeš a druhé zase problém 🤷‍♀️ ja som ho dala myslím 3x a prestala som. Vždy som ju po kŕmení radšej dlhšie podržala na rukách a samozrejme na spanie vyvýšená poloha

smolinka322
autor
30. júl 2022

@domka222 ano vyvysenu polohu mame aj p krmeni vzdy hore a pod.

domka222
30. júl 2022

@smolinka322 ešte mi bolo povedané, že najlepšie potom uložiť na pravý bok. A ak dojčíš, dá sa vraj v lekárni kúpiť niečo na zahustenie mlieka. Musíš odsať mlieko, to zahustiť. Môžeš takto podať celú dávku zahustenú alebo nadojčiť, tak do pol a zvyšok zahustiť. Alebo ak nedojčíš, tak skúsiť mlieka na tento problém

smolinka322
autor
30. júl 2022

@domka222 dojcim a mame sirup gastrotuss pomaha ale maleho pravdepodobne zapeka z neho a ma potom bolesti bruska a hento na to zahustenie mlieka skusim ...

simona92101
30. júl 2022

@smolinka322 namiesto gastrotussu skus tablety gastrocynesine,rozdrv v plastovej lyzicke,daj trosku vody/mlieka do toho a daj pred jedlom.,z gastrotussu obcas lubi zapekat

bafka
30. júl 2022

@smolinka322 na zahustenie mlieka som davala nutrilon NUTRITON . Len to trosku musi postat kym sa zahusti mlieko. Stale grcal a to priserne, ale ked som to nedala, vygrcal pomaly viac ako vypil. Takze to pomahalo