Gianotti Croatia syndróm
Prosím vás mamičky má niektorá z vás skúsenosť s týmto? Dcérke to diagnostikovala kožná.Že to nieje infekčné , že nevedia aký presne výrus to môže prenášať, že sa to v podstate nijako nelieči len sa zmierňujú príznaky.To znamená len ak to svrbí tak aby nesvrbelo.A nesmieme chodit na slniecko.Len vyzerá to strašne a vraj to môže vymiznut od 10 dní až do 12 týždňov 😢Tak má zaujíma či to nejaký drobec mal a či to naozaj nejde ničím nejako urýchliť aby to zmizlo skôr.

Neskusali ste kupat v hypermanganovom kupeli?
@nezabudka84 nie...dala nám len tekutý púder...ale mala sa vôbec neskrabe...čiže ju to nesvrby.....ale namastit ju je katastrofa....nechce sa dať.....a v priebehu hodí ku dvoch aj tak všetko povitierala kade tade keďže je dosť aktívna.
Gianotti - Crosti (podla lekarov co prvykrat zdokumentovali) doba liecby 15 - 60 dni. Osobnu skusenost nemam, len co som nasla na nete
Osobnú skusenost nemam, ale sla by som na konzultáciu k inej doktorke
@baccio
Tiez nemam osobnu skusenost. Tiez by som skusila hypermanganovy kupel, a taktiez by som sa sla poradit aj za inou koznou lekarkou.
Toto som nasla. Su to lekarske publikacie.
http://www.solen.sk/pdf/b9e935a2f82175d0c55b280...
Je tam maly odstavec aj k tomuto syndromu. Prikladam vo foto vytiahnuty.
Predpokladam ze vam lekarka robila aj laboratorne vysetrenia a vylucila nejake infekcne choroby.
Co vam vlastne vysetrila?
@yvana74 tak prvé čo bolo ju popozerala...pofotila...pozrela ústnu dutinu.. uzliny...a samozrejme sa pýtala kedy a čo....no mala nemala vôbec vysoké teploty predtým čo je vraj jeden z hlavných príznakov i fekcneho ochorenia...ďalej vôbec sa neskrabe z čoho som usúdila že ju to nesvrby...boli sme tam v utorok .Sa pýtala že odkedy to má.No jej to začalo páru vyrážkami v nedeľu poobede na brušku a nožičkách a do rána to mala na ličkach a rukách hlavne od ramien po lakte.Mna len prekvapilo že sa nedá hneď povedať z čoho to je.A ako čítam tak tých možných variantov je viac.Mame doniesť vzorku stolice na kontrolu a ako som pochopila tak ak by sa to zhoršovalo tak jej vezmú krv .Nejde mi to celé do hlavy keďže mala sa tvári že jej nič nieje...behá tu...vystrája.... spinká pekne...len v noci je menej pokojná...lenže to môže byť aj tým že som zistila že sa jej tlačí zúbok.Tak nám dala ten tekutý púder že toto ochorenie sa nijako zvlášť nelieči...a to isté som sa dočítala aj na rôznych stránkach.Mam ďalšie 4 deti a všetky sú do 12 rokov a ani jedno to nedostalo.S manželom sme sa zhodli že ju budeme aspoň umývať harmanckom.Vieme že naň nieje alergická.A dúfame a veríme že sa tie vyrážky zmiernia , až zmenšia.....neviem si ani predstaviť že by takto mala byť až 8 a viac tyzdnov😞
Dobrý deň. Môžem sa opýtať za ako dlho vám odišli príznaky? Ďakujem.

A nie nahodou tento syndrom myslis? https://emedicine.medscape.com/article/911275-o...