Gingivitída alebo zápal ďasienok u detí
Ahojte žienky, prekonali Vaše detičky gingivitídu? Ako ste to zistili, čo im zabralo a ako dlho to trvalo?
@celasapremenim dobry den reagujem na vas prispevok. moj maly 2,5 rocny chlapcek trpi na afty aj na zapal dasienok. Uz som zufala. Prejde to vsak?
@nika1502 ano prejde, len to dlhsie trva
my sme chodili aj na injekcie B kazdy den s tym, vraj to pomaha
treba to vytierat tym, co vam dali, ak sa da vyplachnut sem tam usta, urcite po jedle ...no neviem maly je este....a nedavat mu veci typu kekse, chleboviny a take, co sa mozu drzat v ustach dlhsie a podporovat afty.....je mi luto, co mate za chorobotu, je otrasna, ale nebojte sa, prejde to
chce to cas
btw. na afty super zabera aj tee tree olej a maju ho aj v nestipajucej forme v lekarnach
btw. malej sa afty vobec neopakovali uz, uz ma 11 🙂 ani zapal dasien
@celasapremenim ja by som mu dala jest len on nic ani nechce :( joj uz aby to preslo 🙂
@nika1502 ano ano, ani moja nechcela
taku polievku nezasmazenu urob nejaku vyzivnu
to moze
nic sladke ziadne sladkosti
a vyplachovat usta po jedle....mne mala vtedy strasidelne schudla, ja som sa narevala
ale potom to velmi rychlo nabrala spet, vydrz, bude lepsie
posielam vela sil, neboj sa, naozaj dieta sa s tym vysporiada
a ako dlho to uz ma??? u lekarky ste dufam boli, to treba s tym ist
tam je symptomaticka liecba, to Bcko to velmi zrychluje
Jedna pani mi poradila na afty cucoriedky. Rozzut v ustach a co najldhsie podrzat. A zabera to, aj ked sa mi to zdalo divne, ale ked som mala afty vyskusala som na sebe. Rychlejsie zmisli, ako bez toho a nebolelli tolko. Nasa malacka tiez mala raz afty, ale to bolo strasne, tyzden nepapala iba pila, teploty hrozne, kazdy den sme chodili k lekarovi. Davali sme rakytnikovy olejcek na imunitu a vytierali sme usta bukofitom (salviova tinktura z lekarne) - to stipe trosku, ale pomohlo trosku. Vzdy potom aspon nieco vypila. Keby to mala znova, urcite by som vyskusala cucuoriedky jej dat.
@celasapremenim mame to tyzden.. boli sme u dr. minuly piatok ale v ten vecer odchadzala prec.. a stale nie je na svk. tak musim cakat.
@celasapremenim ahoj, ProSim ta, mala tvoja dcera aj biele okraje dasien? Dcera ich mala vcera veľmi cervene a miestami krvave dasna, ale teraz uz ma niektore okraje az biele, zacinam sa bat..moc sa mi nechcem cakat do piatka, Ako povedala Dr, ze uvidime..
@iramka skor to mala cervene aa zpuchnute, biele nie...a afty
@celasapremenim my si tymto prechadzame akurat teraz ... syn 17m total opuch dasien co skoro zubky mu nevidno. Dnes sme skoncily na pohotovosti. Ma ATB a davam mu B12 kvapky, od bolesti sirup. Je to hrozne. Moj kludasko syncek co bol, tak twraz cely den preplakal. Teploty 38 a az sa bojim aka bude noc.
@snelly moji nebraly ziadne ATB. Dostal syn na pohotovosti ale po konzultacii s ich obvodnym pediatrom sme maly zakazane im ich davat nakolko ATB by len to predlzily. Dostaly dexamed tusim injekciu a kazdy den sme chodily na injekcie V12 do noziek plus ja som im davala doma B12 kvapky co som si splasila lebo bkomolex im bol slaby.

tuto chorobu prekonala dcera pred tretim rokom, bolo to to najhorsie, co sme mali...vysoke teploty trvali takmer dva tyzdne, kazdy den sme chodili na injekciu B k lekarke, nemohla riadne jest, velmi ju to bolelo a dasna mala tak opuchnute, ze jej takmer neboli vidiet zubky, mala aj afty, dokopy sa dala po dvoch tyzdnoch....velmi zle som to znasala, lebo som jej nevedela riadne ulavit od bolesti a tie teploty boli tiez namahave ...ani neviem co zabralo
do pieskoviska medzi domami sme nechodievali, iba na kontrolovane pieskoviska a mali sme to nestastie, ze ju pieskom ohodil rovno do ust jeden chlapec, nechtiac....a stacilo to