Grckanie aj dve hodiny po jedle

henaa810
3. apr 2014

ahojte maminky prosim poradte nam..nasa mala mala 10 tyzdnov a stale grcka aj dve hodiny po jedle aj viacej aj menej niekedy aj vsetko vyvrati ☹ neviem ci je to reflux..bo doktorka povedla ze az trojmesacne mozu mat reflux...a este k tomu v poslednej dobe kaka aj zelenu stolicu..v noci prespi sedem az desat hodin..a to ju musim sama prebrat aby sa napapala..doteraz to nerobila ale ako dosiel deviaty tyzden tak to zacalo,,sme na UM..dakujem za rady

darina1952
3. apr 2014

@henaa810 ahoj, takže asi postupne odpoviem na tvoje otázky:
1. to že spí celú noc je úplne normálne a ráno by som ju nebudila - nechaj ju vyspinkať 😉 Deti na UM majú niekedy menšiu potrebu papkať aj v noci a zrejme je momentálne v štádiu rastu, kedy sa v noci nepotrebuje napapať.
2. zelená stolica u bábätka je OK - nemusíš sa znepokojovať
3. na ten reflux by som si dala u pediatričky predpísať Sab-Simplex - sú to kvapky a pridávajú sa do mliečka 😉
Pokiaľ bábätko prospieva a priberá na váhe, tak nie je dôvod znepokojovať sa. Poprípade ak sa ti zdá že z UM je nekľudná tak skús zmeniť druh UM - je ich na trhu veľa - skús Bebu, Nutrilon, DM-mliečko 😀

bzzzz
3. apr 2014

Ahoj. Aj moja mala tak grckala. Do 4 a pol mesiaca. Bola ale plne dojčená, ale to myslím na to vôbec nevplýva.
Základ je to, aby prospievala a priberala na váhe. Pani doktorka ju určite na poradni povážila, tak keby sa jej niečo nezdalo, určite by Ti povedala, takže si myslím, že ju nemusíš budiť.
Na ten reflux existujú špeciálne UM- antirefluxné (napr. Nutrilon 1 AR, ale aj iné firmy vyrábajú, pozri si na nete). Môžeš tiež kúpiť tzv. Nutriton - nie je to mliečko, je to výťažok - vláknina zo svätojánskeho chleba, ktorý sa pridá do mliečka, ktoré papá vždy a urobí z neho taký gél, ktorý potom tak ľahko bábätko nevygrcká. Môžeš to skúsiť, niektoré mamičku tu akurát písali, že ich bábätká potom zapekalo, keby zapekalo Tvoju dcérku, tak jej to potom nebudeš dávať.
A potom existuje aký sirup - Gastrotuss - ten mojej dcérke asi najviac pomáhal, hlavne aj keď jej nezabránil úplne v refluxe, tak po ňom až tak srdcervúco neplakala.
A neboj sa. Aj keby nič nepomáhalo, ono to časom prejde - zvyčajne tak do pol roka a potom si už na to ani nespomeniete.