Grckanie dvojtýždňového bábätka
Ahojte, skúsim sa opýtať, či mi niečo budete vedieť poradiť. Malý má dnes dva týždne. Priberá pomalšie, na začiatku mal žltačku a bol spavý. Kojim a dokrmujem UM. Zatiaľ sme fungovali tak, že som prebalila, nakojila, dokrmila a zaspal. Dnes už spinkať poriadne nevie, lebo mu mlieko vkuse vybieha. Aj cítiť kyslasté z neho, že sa mu to vracia stále. Dnes poriadne ani nespal, lebo stále mu to vybehne hore a samozrejme hneď je hladný. Nechcem mu ten žalúdok rozdrazdit ešte viac... Čo robiť?
@anonym_autor netreba dokrmovať UM, radšej častejšie a pomenej dojčiť
@anonym_autor netreba dokrmovať UM, radšej častejšie a pomenej dojčiť
@a0 musela som, keďže ako vravím pomaly priberá, prvých 10 dní len chudol
@anonym_autor Skúste vyvýšenú polohu. Nám pediatrička odporučila aby bol nonstop naklonený do hora. Podložené nohy postielky, aj prebalovaciu podložku sme mali podloženú, alebo bol v kresielku. Pri prebalovaní nedvíhať nohy vysoko, po kŕmení sme aj ½ hodinu nosili na rukách, na pleci aby mal hlávku čo najvyššie... vracalo sa mu mlieko aj tak, ale bolo to trošku lepšie. Úplne to prestalo to až s pevnou stravou.
@anonym_ac00bd ja sa len bojím, že mi prestane jesť...lebo naozaj pomaličky priberá a už keď ho dám na prsník, tak sa jeduje...čítam na nete o nejakých zahusťovadlách, ale či to neurobí viac škody...
@anonym_ac00bd ja sa len bojím, že mi prestane jesť...lebo naozaj pomaličky priberá a už keď ho dám na prsník, tak sa jeduje...čítam na nete o nejakých zahusťovadlách, ale či to neurobí viac škody...
@anonym_autor po zahustovadlach ho môže začať zapekať
Napína sa, aj pupček mu už z toho večer zakrvácal...viem, že u novorodencov je to asi normálne...len by som mu veľmi chcela uľaviť...a hlavne, aby sme sa všetci vyspali aspoň trošku
@a0 musela som, keďže ako vravím pomaly priberá, prvých 10 dní len chudol
@anonym_autor dieťa má očividne reflux, to čo vygrcá je v jeho žalúdku navyše, tým pádom mu treba dať menej a kľudne častejšie (dojčiť na požiadanie) 🙂 nemusíš UM vynechať úplne. Len treba brat do úvahy, že sa ti mohla zvýšiť tvorba mlieka (pocitovo to nemusíš vnímať), takže dávku znížiť, pripadne vynechať niektoré kŕmenia a uvidíš ako sa bude dieťa správať.
Napína sa, aj pupček mu už z toho večer zakrvácal...viem, že u novorodencov je to asi normálne...len by som mu veľmi chcela uľaviť...a hlavne, aby sme sa všetci vyspali aspoň trošku
@anonym_autor Sunar AR (antireflux)...predpíše pediatrička a je to zadarmo.... Skúsiť aspoň jednu dávku a uvidíš či pomôže...ak začne zapekať môže sa robiť mix polka normálneho a polka tohto aby to nebolo až priliš husté.
Skusit davat menej a castejsie. Nekrmit v lahu, nechat poriadne odgrgnut nosenim. Mame take dieta, tiez mala zltacku a zaciatok bol mizerny, tiez sme dokrmovali. Teraz uz len kojim, ale grcka stale. Len to uz neni take zle.
Mala som to s prvym. Ale ja som nedavala um. Dr mi povedala ze dieta tym ze casto papa je az preplnene a prebytok ide von.
Moj nechcel cumel takze ozaj casto bol na prsniku a tym stale nieco aj vytiahol z neho a zase grcal. Dookola.
Ja by som skusila dat cumel.
A dojcit. Je aj normalne ze dieta spociatku schudne. To kazde jedno. Zacne priberat pomaly. Postupne. Prave ze nie je ok mu "pretazit" brusko. Potom ho zbytocne boli-ako aj ty ked sa prejes. To je malicke babo. Potrebuje ozaj malicko papat.
Mne sa páči veta po dvoch týždňoch aby ste sa vyspali trošku 😋😋😋
Vyvysena poloha, su aj antirefluxne vankúše aj fľaše
Odgrgnut ,chvilu ponosit po jedle a tiež suhlasim nepreplnat naraz bruško
A nechápem prečo sa dokrmuje UM
To radšej odsavaj, keď máš mlieko
Našla som sirup gastrotuss, skúsiť ten? Malého mám vo vyvýšenej polohe na rukách a aj tak mu to ide hore a budí ho to...
@a0 ach jaj keby som toto vedela a mepocuvala každú blbú radu z nemocnice mohla som kojiť....
@majus2323 úprimne, nemať veľmi dobrú kamarátku extra pro-dojčiacu matku, tak by som nekojila snáď vôbec. Ale ona bola schopná mi odpísať aj v strede noci. Takú kamarátku by som priala každej žene, ktorá má trápenie s dojčením.
Mne pomohla Beba AR , tiež mal syn reflux. Začal pekne prospievať a dobre spať až keď som prestala dojčiť. Neľutujem , Je takmer dospelý za chvíľu a doktorka podotkla, že nás vidí len na povinných prehliadkach. Je skvelé ,ak žena dojčí aj keď v niektorých prípadoch nedojčí. Mali sme 2 ženy v rodine dieťa takmer naraz, to druhé bolo dlho plne dojčené a pod chvíľou bolo celé detstvo choré ,často na atb. Nič to nezaručuje.

@anonym_autor Skúste vyvýšenú polohu. Nám pediatrička odporučila aby bol nonstop naklonený do hora. Podložené nohy postielky, aj prebalovaciu podložku sme mali podloženú, alebo bol v kresielku. Pri prebalovaní nedvíhať nohy vysoko, po kŕmení sme aj ½ hodinu nosili na rukách, na pleci aby mal hlávku čo najvyššie... vracalo sa mu mlieko aj tak, ale bolo to trošku lepšie. Úplne to prestalo to až s pevnou stravou.