Grckanie u novorodenca

domixlily
22. jan 2023

Ahojte, viem že je normálne grckanie u novorodenca, ale moja 3 týždňová grcká veľmi často. Počas kojenia, hneď po ňom, pri odgrgovaní a aj počas spánku sa kvôli tomu zobudí. No nemyslím si že ide o reflux keďže iné príznaky nemá a pekne priberá. Je to normálne? Je plne kojená.

majamat
22. jan 2023

moze ist o reflux. u takto malych deti je prakticky reflux prirdzen. priznaky vznikaju z toho, ze dieta nema vyvinuty zvierac na zaludku, co je prirodzeny stav. no kazde dieta je ine, niektore je na to viac citlive, ine menej, niektore s aviac hybe, je akcnejsie, tak obsah zaludka moze ist viac hore, ine je kludnejsie, tiez zavisi od mnozstva mlieka, ktor evypije a rozdiel zrejme bude aj v tom, ake je to mlieko.

reflux moze byt aj skryty, bezpriznakovy, tak rovnako moze byt aj smiernymi,a j so silnymi priznakmi.
obcas citam, ze sa davaju leiky na reflux, ale my sme nic nemali. jedine co sme si kupili., skusali sme Gastrotuss - to vgrckala dcera tiez. a pomahal nam Nutriton.

skus urobit antirefluxne opatrenia - najdes na nete. a halvne sa pokus nechat babo odgrgnut. razsom videla jedno pekne video, ze deta je dobre prehodit cez rameno, resp skor na rameno. na plienku, vtedy si dobre odgrgne. moja do 6m poriadne odgrgnut nevedela, no tu polohu sme skusali len parkrat, dost sa pri nej zlostila.

domixlily
autor
22. jan 2023

@majamat ďakujem za odpoveď. Samozrejme odgrgnúť nechávať aj 20minút a malá s tym problém nemá a odrgrgne si. Pri kojeni som jej to rozdeľovala na 2x a vždy nechala si potom odgrgnúť. Tie antirefluxne opatrenia pozrem.

majamat
22. jan 2023

@domixlily mozno to iu nej nei je take zle, ale teda opatrenia vamneuskodia. reflux sa tazko overuje. da sa urobit sono,a le nei vzdy sa tym potvrdi. casom to prejde.
neviem ci papa materske, alebo umele. pri umelom sa zavadzaju prikrmy skor, ako pri materskom ( to uz smaozrejme predbieham,a le preleti ten cas velmirychlo ) a teda aj som aj pri materskom zaviedla prikrmy skor, lebo z tuhej stravy mi tolko dcera negrckala, resp skoro vobec,