icon

Gynekologické vyšetrenie u 8,5 ročnej

katulka1141
30. jan 2022

Ahojte chcem sa spytat ci je tu nejaka mamicka co to absolvovala s dcerou.mame predcasnu pubertu.ostatne vys.mame za sebou a vsetko je veku primerane.je mozne nesuhlasit s gyn.vysetrenim a suhlasit,len s ultrazvukom a odberom krvi??nechcem dcerku zbytocne vystavovat takemuto vysetreniu.co sme boli na sono nadobliciek dr jej pozrela aj vajecniky tie boli male a neprejavovali ziadnu aktivitu

luccija
30. jan 2022

@katulka1141 pravdaže s tým môžeš súhlasiť

elizabet173
30. jan 2022

@katulka1141 zisti ešte raz, či je to nutné, nevystavovala by som dieťa stresu, ak by to nebolo nutné. Známa bola na takom vyšetrení s mladším dievčatkom, ale to krvácalo, tak to bolo o inom. A ty si matka, zákonný zástupca, takže nesúhlasiť s tým samozrejme môžeš.

lienka.7
30. jan 2022

@katulka1141 neviem co mate za problém... mna tusim v 12 rokoch bolievalo brucho a viem ze nakoniec to boli zdurene uzliny v bruchu... bola som na urológia aj sone a všetkom možnom. Gynda bola až posledná záležitosť. Pokial to nie je naozaj nevyhnutne a iné problémy sú vylúčené, išla by som az naposledy tam. A potom rozhodne k žene...

denkabemommy
30. jan 2022

@katulka1141 hlavne si treba zistiť ako prebieha vyšetrenie malých detí u gynekológa, lebo rozhodne neprebieha, tak ako u dospelých žien.. robí sa im len to, čo si popísala. Odber krvi a sono cez brucho 🙂

katulka1141
autor
30. jan 2022

@elizabet173 mali sme uz sono nadobliciek.rtg zapestia.ocne pozadie.magneticku hypofyzi.toto je posledne kde nas z endokrynologie poslali.v ziadanke mam,len prosim o gyn.vysetrenie

katulka1141
autor
30. jan 2022

@denkabemommy no bojim sa vys.cez konecnik.to by som jej tazko vysvetlovala.ak by sa jrdnalo iba o sono popripade odber krvi nemam problem

kikavadi
30. jan 2022

@katulka1141 no ťažko povedať. Ideálne asi zavolať na detskú gynekológiu a rovno sa spýtať, ako bude vyšetrenie prebiehať. Tiež by som nenechala dcérku vyšetrovať cez konečník, ak by ozaj nebol extrémny dôvod na to. Podľa mňa, ani lekári nechcu stresovať deti viac, ako je nutné. Predpokladám, že sami najprv vyšetria krv a to sono spravia cez bruško.

moni73
30. jan 2022

@katulka1141 bola som so skoro 16 rocnou dcerou kvoli menstruacnym bolestiam. Vysetrenie len ultrazvuk zvonka.

katulka1141
autor
30. jan 2022

@kikavadi no ja rovno asi poviem,ze nesuhlasim s palpacnym vysetrenim.nech jej spravia sono

feketekocur
30. jan 2022

Ja som v podobnom veku absolvovala vysetrenia kvoli predcasnej puberte. Nepamatam si, ci som bola vysetrovana cez konecnik, ak aj ano, tak zjavne nemam traumu. Naopak, na opakovane sono, ktore bolo treba absolvovat s totalne plnym mocovym mechurom, na to dodnes spominam nie velmi pozitivne.

katulka1141
autor
30. jan 2022

@lienka.7 dakujem to som.si citala

lienka.7
30. jan 2022

@katulka1141 😊 skus sa najskôr popýtať, co je potrebne a ci vobec potrebne.

katulka1141
autor
30. jan 2022

@feketekocur ked som ju objednavala nic nespominala sestricka o plnom mechuri
Ale pre istotu jej dam pit predtym co najviac

feketekocur
30. jan 2022

@katulka1141, prosim urcite dceru zbytocne nenadaj, ak ti tak nenakazu. Je to naozaj hrozny pocit mat mechur plny na pocikanie a nesmies ist na wc a cakas, kedy prides na rad...a potom ti nan este tlacia sondou. Skor som tym chcela povedat, ze mne prave traumu privodilo sono, ktore sa tebe zda v pohode (uplne chapem, len upozornujem, z vlastnej skusenosti), na ine vysetrenia nespominam tak zle a ze som ich ako decko absolvovala kopu.

nevenka
30. jan 2022

@katulka1141 ja som musela ist v 11, v 13 som skoncila na pohotovosti s podozrenim na zapal slepaku, nakoniec ma poslali na gyndu a bol tam stary doktor, ze co take deti sem posielaju, ale vysetril. Celkom jemne. Cez konecnik ma vysetrovali. Plus sono. Bola to cysta a objednali ma na lapatoskopiu, lebo bola obrovska. Menzes som mala od 11 a stale zapaly, problemy. Dalo sa to prezit. Aj horsie vysetrenia poznam.

ninusa221
30. jan 2022

Myslím si že je to dosť nezodpovedné ak má problémy. Neviem si predstavit žiť stym pocitom že asi jej niečo je ale nedám ju vyšetriť lebo stres. Skus jej to vysvetliť že aj ty tam chodíš. Ja mam tiež detsku gyn. a akože top pristup. Myslim si že v strese bude aj ked snou pojdeš ako 20 ročna ( vlastná skúsenosť ).

katulka1141
autor
31. jan 2022

@feketekocur ano aj ja si to pamatam ako dospelu ked aom zacala chodit je to neprijemne.

madeline1
31. jan 2022

Ked to vysetrenie potrebuje tak nech ju vysetria, ved deti vysetruju inak a stres nebude mat, ak jej vysvetlis, ze je to vysetreenie, ktore potrebuje mat a nic ju boliet nebude.

seahorse27
31. jan 2022

Ja si myslim, ze jej budu robit len sono cez brusko. Pokial nema zapaly, vytok, bolesti, nie je dovod na klasicke vysetrenie pohmatom cez konecnik…Ak mas obavy, treba tam zavolat a popytat sa. V kazdom pripade mozes take vysetrenie aj odmietnut. Pri predcasnej buberte je podla mna rozhodujuce vysetrit krv - hormonalny profil a spravit sono reprodukcnych organov…ale je nie som lekar.

mondolina
31. jan 2022

ja by som žiadne vyšetrenie neodmietla, kvôli niečomu to je potrebné.

ailiba
31. jan 2022

@katulka1141 je pravda, že deti vyšetrujú úplne inak... Všetko dopredu vysvetlia. Samozrejme, odmietnuť môžeš všetko, ale ja by som to asi nerobila. Určite jej nebudú robiť nič, čo nie je nevyhnutné. Bola som u detského gynekológa, muža a bol veeelmi zlatý, príjemný, všetko vysvetľoval, mal 2 sestričky, z ktorých má 1 držala za ruku😁. Povedal, že akonáhle niečo zabolí, nech hneď poviem. Hovoril a komentoval celý postup. Rozhodne by som sa nebála. Iste, je to nepríjemné, ale treba sa porozprávať o všetkom s lekárom. A vyšetrenie cez konečník nie je nič strašné (aspoň pre mňa nebolo). Podľa mňa dcérka nebude mať stres, keď jej všetko vysvetlíš a budeš aj ty kľudná. Držím palce, hlavne, nech sú dobré výsledky.

katulka1141
autor
31. jan 2022

@seahorse27 aj ja fufam,ze len to sono a krv

deginko
31. jan 2022

Bola som s 5 ročnou dcérou a nemá žiadnu traumu ani nič,vzala jej ster zo susurky a vyšetrila ju cez konečník prstom..máva výtok takže som chcela vyšetrenie ja gynde

vanda323
31. jan 2022

@elizabet173 Počkaj , akože krvácalo ešte menšie dievčatko? To akože malo periodu normálne?

elizabet173
31. jan 2022

@vanda323 nie, to nebola perióda, bol tam nejaký iný problém

stachovalenka8
4. mar 2022

@katulka1141 Dobrý deň, prosím vás to vás pediater poslal na tie vyšetrenia? Lebo nás nikam neposlal a tiež sme na Tom podobne. Kto o tom rozhoduje? Ako viete že kam máte ísť?

didi2102
4. mar 2022

@katulka1141 ja som bola na detskej gynekológii asi ako 13-14r , robili my sono s plným mechurom a brali krv, bola som tam len raz

katulka1141
autor
5. mar 2022

@stachovalenka8 nasa pediatricka nas poslala na endokrynologiu a z endokrynologie sme isli na rtg kosti zapestia.ulrazvuk nadobliciek.mr mozgu a gyn.vysetrenie.robili jej tam sono .odber krvi a zial aj cytologiu.ale zvladla to perfektne.dr bola velmi velmi mila.

katulka1141
autor
5. mar 2022

Boli sme.robili jej sono aj cytologiu.vsetko zvladla vdaka super pristupu aj sestricky aj dr.vsetko mame negativne.cize jedna uspokojiva sprava aj napriek tomu,ze ma prsia a ochlpenie vajecniky su este neaktivne a ms nam najblizsi rok nehrozi.co je skvele