Helicobacter pylori u dieťaťa
Máte niekto skúsenosti s Helicobakterom pylori u dieťaťa? Mám podozrenie u svojho 9ročného syna...Z času na čas sa vyprázdnuje s krčmi v brušku...až pri tom plače...nepripisovala som tomu nejako význam, lebo som si myslela, že je to preto, že poriadne nepije /hoci ho upozornujem/ a to nelubim tamto nelubim...Ale /mne tohoto bacila diagnostikovali, žial moj gastroent.dr mi nedal lieky, nakoľko som vraj na tú kombináciu alergická/, keďže prenos čo som čítala nieje taký jednoduchý tak ma ani nenapadlo, žeby to mohol mať...ale teraz už začínam váhať... 😒 Začínam uvažovať aj nad tým, či som to nedostala ja od neho, keďže napriek veku má zlozvyk rýpať sa v ustach a dávať do nich rozne predmety a obžuvať ich :/ Ak máte skúsenosti poprosím o info aké príznaky, liečba, ako to u detí diagnostikujú... Poprosím rýpavé maminky aby sa zdržali komentára 😉 Jasné, že zvažujem, že navštívam odborníka, ale chcela by som byť informovaná, či je vobec možné že dieťa ho može dostať a tak... Vďaka.
Zdravim,tiez 4rocnemu synovi nasli helikobaktera,23.11. sme boli na gastrosonde,nasli sa aj kvasinky a loziskovy zapal,berieme atb.za zapal moze helikobakter.Mam pocit ze tie atb nezaberaju,zlte hnacky co mal naposledy pred 2tyzdnami sa nam vratili opat.citala som o Mastiche,nema biento s tym skusenosti,nedocitala som sa ci to mozu brat aj deti.14.12. Budeme vedeli vysledky vzorky co mu odoberali sondou v zaludku.Mame tak isto intoleranciu mlieka potvrdenu. Moze byt aj jedna kinder cokoladka co zjedol potajomky u suseda dovodom opatovnych hnaciek? Za dr ideme az o tyzden. Ďakujem
Pekný deň, verím, že sa niekto zapojí do konverzácie, moja dcérka už dvakrát v soboty doobeda vracala, potom nič. Som ekzematicka, dcérka však nemala prejavy, no zrazu ekzém na chrbtoch oboch rúk, štípe ju. Občas ju pobolieva aj bruško. Mohol by to byť helikobakter? Najstarší syn má dlhodobú nechuť do jedla a má permanentnu nádchu...
Ahojte. Mne veľmi dobre zabral na helicobactera vitamín U. Má ho v ponuke Kompava na stránke alebo ho kúpite aj v lekárni. Je to čistý extrakt z kapusty tak ho môžu i detičky. Krásne zahojí sliznice žalúdka a zabraňuje vytvoreniu vredov. Za 15 min po úžitok som cítili úľavu v žalúdku a kŕče zmizli. Aj kto má zápal žalúdka je veľmi dobrý a uľaví sa už po niekolkých minútach. Antibiotiká som brala aké vrátil sa. S týmto som spokojná. A určite aj probiotiká pravidelne treba užívať aby sa helicobacter neprichytil na sliznice.
@anderufka ten HP nevymyzne uplne po antb? A moze sa vratiti? Mojej 6 mesacnej dcere teraz zistili. Dnes ideme k dr sa o tom porozpravat. Aj starsieho mi vysetri a my dospely si kupime testy na HP. Neviem kto je povodcom u nas.
Tej nasej malej slecne len probiotika sa mozu dat. Ale podla mna ma to aj syn. Zapach z ust, zle stravovanie, a hygienu - umyvanie ruk musime absolvovat s krikom.
@wercsi83 naco testy,staci vam ist za obvodnymi a,odniest stolicu na podozrenie z hp...testy vas vyndu financne vela 100e jeden cca.kedze to poistovne nepreplacaju..vymizne ale moze sa vratit. Nam porobil riadnu sarapatu v zaludku,no 5r synovi a to loziskovy zapal zaludka a kvasinky..ako 3.5rocny absolvoval,sondu a brali mu aj vzorku..fuj ble,ja som sa skoro psych.zosypala ..je tomu uz sice rok ale je to za nami...davame probiotika a sledujeme za kazdyym stolicu a davame pozor na stravu.mal zakazae urcite veci,ako mastne paradajky citrusy atd
@wercsi83 HP sa neda odstranit, kazdy ho ma len niekto ma taku slabu imunitu ze HP sa rozmnozi moc a potom sposobuje sarapatu. Prave preto je vhodne uzivat stale probiotika aby sa nerozmnozil. Kto ho raz mal tak sa mu to bude vracat, kazdopadne to vies regulovat tymi probiotikami. A ten vitamin U od firmy Kompava je na toto vynikajuci.
Ahojte maminy, nášmu synčekovi 2r.4m zistili helicobakter, zatial z jednej stolice (este mame ďalšiu doniesť). Ked citam aj v tejto konverzácii, tak žiadne take príznaky nemame, tak som ostala prekvapena, ze mu to zistili. Kaka v pohode, bruško ho neboli. S jedením špekuluje, ked ma zabavu pri jedle, tak spapa všetko.
Máte niektorá taky prípad, ze sj bez tých príznakov, bol zistený helikobakter? Dakujem.
Zdravím žienky. Ja sa s mojou malou dcérou /vlastne s jej bruškom, trávením a vyprázdňovaním/ trápim skoro 2 roky. Nebudem menovať lekárku, no min. 3x som ju istým spôsobom upozornila na tieto problémy /hlavne so stolicou/ a stále ma istým spôsobom odbila. Ešte sa kojíme a doteraz nebola poriadne chorá a to už bude mať čo chvíľa 3roky. Ale vrátim sa k nášmu problému, spísala som jej kedy a ako často máva a nemáva stolicu a odrazu sa ľady pohli. Zo stolice jej zistili HP, pokračujeme Refluxom, atď.Uvidím čo a ako bude postupovať v našej začínajúcej liečbe, no chcem vám poprosiť, ak zistíte meno a tel.Gastroenter. zo Smokovca, napíšte mi prosím na ňu kontakt. Zatiaľ ďakujem a držte nám prsty aby sme sa z toho čím skôr dostali. Ešte by som bola rada, keby mi mohol niekto poradiť ohľadom stravy /diety/ pri HP. Ďakujem
@janeckovajana strava sa neupravuje veľmi..hlavne zdravá veľa zeleniny ovocia...ale treba dávať pozor na sladké...dostanete ATB dvoj liečbu alebo trojliecbu....nám sa po trojliecbe HB nevratil... ak chces kľudne napíš spravu
Zatiaľ ATB v prípade HB zatiaľ nemáme. Uvidíme aké budú výsledky z Refluxu. Som rada, že nemáme zistené aj alergie. Čo sa týka sladkého - treba ho obmedziť úplne aj počas nasadenia a bratia ATB? Ďakujem za info.
@modrykonik03 a ako ste vtedy dopadli?
@dari226
Ahojky….mali sme druhý výter a ten bol negatívny. Už sme to potom ďalej neriesili. Iný dr nám povedal, že pri tak malých deťoch môžu byt výsledky aj falošné, že najpresnejšie by bolo vziať vzorku zo žalúdka. Bola som rada vtedy, že to tak dopadlo. Želáme všetko dobre🤗

@lubeniatko Čítala som aj o nejakom dýchacom teste, neviete ći sa to môže robiť aj detom?