icon

Helicobakter piroly

aliber
7. aug 2016

Ahojte, mate niekto skúsenosti s HP a ako sa toho zbaviť a naopak ako a cim ho odhaliť ci len fibroskop. alebo aj stolicou? Diki

adele32
7. aug 2016

@aliber mňa bolieval žalúdok,a obvodná lekárka ma poslala ku gastroenterológovi a tam mi urobil fibroskopiu.Cakala som na výsledky cca 3tyzdne.Samozrejme potvrdil sa helikobakter.Lekar mi predpísal 3kombinaciu silných antibiotík a helicidu...plus som ešte užívala probiotiká

sonalove
7. aug 2016

Hp saDa zistit najpresnejsie u gastroenterologa, ktory ti urobi vysetrenie 'hadicou' ktore trva max 5 minut , odoberie vzorky a do mesiaca mas vysledky. Alebo je aj 'dychovy'test ale ten nie je taky presny. Ak chces, v lekarni sa da kupit aj test, ktory ti ho moze/nemusi zistit.

sonalove
7. aug 2016

Ak ti ho aj odhalia, zalezi aky kmen budes mat, mne aj po liecbe ATB /nikdy viac by som junepodstupila, lebo som mala nasledne zdravotne problemy sposobene ATB aj ked som uzivala probiotika/ aj tak zistili ze mam multirezistantny kmen, ktory je odolny voci ATB a mam sa s nim naucit zit... pri oslabenej imunite sa moze zasa 'prebrat'a sposobit mi zasa problemy, teraz 'ma fazu kludu/spanku?/. Znama mi odporucala chisku mastichu, ktora jej pomohla, ale neviem aky mala ona kmen, ci v pociatocnom alebo akom stadiu mala HP, mozno pomoze aj mne

aliber
autor
7. aug 2016

@sonalove tiez som bola na fibroskopii a HP sa mi neustále opakuje a dosť mu sposobuje silne bolesti kŕčoviteho charakteru po celom bruchu . Na fibroskopii som bola 4-krát. A liečba ATB moc nezaberá . A čo si myslíš o HP teste zo stolice z lekárne da sa to aj tak zistiť? Diiki

sonalove
7. aug 2016

Ano da, ale neviem ci na 100%. Kamaratka bola 29.7. Na fibroskopii. Vysledky bude mat 18.8. 2 dni na to si robila test zo stolice z lekarne/povedali jej tam ze ten je najpredavanejsi/ a vysiel jej pozitivny. Ona mala HP pred 2 rokmi, vtedy po Atb liecbe jej sice crevne problem ustali, ale objaili sa ine, vazne prolemy, tiez sposobene rozhodenou imunitou po atb, aj nepriek poctivemu uzivaniu probiotik. Ale kazdy sme ini a kazdy znasa atb inak... kolegyni z prace zistili HP v pociatocnom stadiu a u nej ATB liecba zabrala.
Kedze mne nie, musim skusit nieco ine...

aliber
autor
7. aug 2016

@sonalove ano veru tak. Mne nikdy nezistili HP stolicou ale vzdy len na fibroskopiii

elenajezova
8. aug 2016

Ja sa žiaľ tiež tej potvory neviem zbaviť. ☹ Mne sposobuje občas nafukovanie. Dva krat som brala tu liečbu a zatiaľ nič. Ale prvý krát som ju musela prerušiť. Len druhý krát bola celá dávka. Tá lliečba ATB je naozaj dosť zaťažujúca. Mne ho zistili aj zo stolice, aj na gastro s tou hadicou.

aliber
autor
8. aug 2016

@elenajezova ano veru liecba atb je dosť silná. Mne HP spôsobil zápal aj dvanástnika a liečba atb moc nepomaha tak hladam niečo čo konečne pomôže

katkakovac
8. aug 2016

Teraz budem grammar nazi ale je to Helicobacter pylori... Trapila som sa s tym ako male dieta, diagnozu urcili gastroskopiou a uzivala som antibiotika. Odvtedy nemam problem😉

http://helikobakterpylori.sk/sk/helikobakter-pr...

aliber
autor
8. aug 2016

@katkakovac hej každému to inak zaberá

mirkalen
5. sep 2016

Baby poviem Vám aj moje skúsenosti. Helikobaktera mi zistili na gastre (hadicou) v tom čase keď som zistila že som tehotná. Takže mi kázali prísť keď dokojím 🙂 V tom čase som skúšala rôzne čaje, homeopatiká atď ale nič nepomohlo. Takže po 2,5 roka som išla znova na testy ku môjmu obvoďákovi a keďže som ho stále mala tak mi predpísali antibiotiká (3 druhy). Ale ani to mi nepomohlo, len čo mi to asi viac uškodilo (podotýkam, že probiotiká užívam asi 3 roky vkuse). Tak som začala študovať, že čo by pomohlo niečo prírodné. Narazila som na rady človeka menom rng (neviem kto to je ale asi vie o čom rozpráva 🙂 a ten radil koloidné striebro a PepZin (ten tu nekúpite iba na iherb) ale keďže jeho dodacia lehota je cca 2 týždne, tak som nabehla do lekárne a kupila zinok s najvačším účinkom čo som našla (zinkorot).... Každý deň som si dala 4 krát do dňa polievkovú lyžicu koloidného striebra (snažila som sa na lačno) a tiež 2 tabletky toho zinkoritu asi 3 týždne. Teraz som bola zase na testoch (zo stolice a z krvi) a výsledok zo stolice negatívny a z krvi ešte pozitívny ale už klesá (z krvi budete mať pozitívny výsledok možno aj pol roka, pretože telo má stále vybudované protilátky). Takže mne pomohlo koloidné striebro. Obvoďák mi povedal, že ak chcem mať 100 % istotu že helikobakter ozaj zmizol nech idem na gastro na hadicu, ale povedzme si kto sa tam dobrovoľlne pchá, keď mi je už dobre :D