icon

Hemangióm u dojčaťa -

simik14
18. apr 2015

Dobry den chcem sa opytat ci s tym mate skusenosti a po akom case sa u vasho dietatka objavil a kedy zmizol. Dakujem

agnes28
18. apr 2015

Ahoj, staršia sa s ním narodila a doteraz jej zostali také zvyšky. Má ho na ruke.

simik14
autor
18. apr 2015

Mne povedali ze do roka zmizne no a neviem zatial sa nemeni

adawada
18. apr 2015
Používateľ adawada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

moja ma 26 mesiacov a stale ho ma rovnako velky a rovnako vyrazny

daandra
18. apr 2015

ja som mala ako dieta zmizol asi v 5tich rokoch tak, ze vyzera ako mala skvrnka, dcerka ma a teraz po roku sa jej zacal splostovat

nanka3
18. apr 2015

@simik14 ahoj, moja dcera ma na cele, ociach a pod nosom flak, dr. skonstatovala, ze hemangiom, ale ked som dala do googlu slovo hemangiom, tak mi ukazovalo cosi celkom ine, ako ma dcera, nedalo mi to pokoj, nakoniec som nahodou nasla na nete tzv. angel kisses (anjelske bozky, alebo zname aj ako bocianie ustipnutie http://alyssamarieaarhaus.com/2009/10/15/salmon...), neviem, ci sa tiez zaraduju k hemangiomom, ale take nieco, ako je na linku ma nasa, akurat mensie, my s muzom sme to nemali, ale pamatam, brat to mal a dost dlho, este na ZS to mal, ale potom to vybledlo, takze ak tiez mate toto, tak to postupne vybledne, moze to trvat mesiace, ale aj roky, ale ak mate hemangiom (http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...), ten sa niekedy zvykne zmensit , tie male sa mozu celkom vstrebat, ale ak by s tym bol problem, da sa v urcitom veku odstranit

subidubi
18. apr 2015

Dcera narodila sa s nim na nozke vyrazne cervene znamienko okolo 4mm sledovane u koznej a ked rastla mala aj znamienko ale minimalne mozno do 8 mm. A postupne zosvetlelo. Teraz ma 5r. A stale to ma ale uz skoro ako pokozka take vyblednute. Kožna nariadila aj sono vnutornych organov lebo to zvykne byt aj zvnutra ci co. Este aj tusin ocnej nas poslala a krv brat ale to sa mi uz len tak mariii.

barnica
18. apr 2015

Ahoj ja napíšem z vlastnej skúsenosti od roka mám viacero hemangiómov na rukách aj nohách a nikdy mi nezmizli v puberte ma to dosť trápilo lebo každý sa pýta čo to mám za podliatiny a podobne hanbila som sa nosiť krátke veci aby mi to nebolo vidno. Potom som sa s tým nejako vyrovnala a neriešila to až kým nedošlo tehotenstvo. Nechala som si ich operačne odstrániť laserom ostali mi malinké skoro neviditeľné jazvičky a je to lepšie podstatne. Horšie je že mám hemangióm aj na tvári a ten laserom nechcú keďže je blízko oka a nervou očných takže toho sa asi nezbavím nikdy i keď make-up to zakryje. Synček mal hemangióm ako bábätko v brušku potom ako mu odpadol ten kýpeť pupočnej šnúry a lekárka nám to poriešila lapisovou tyčinkou na viackrát a bolo super nevrátilo sa to a má krásny pupček teraz bez problémov. Takže podľa mňa záleží od lekára,v mojom veku asi ešte nevedeli o možnostiach nejakých aktívnych liečbach,neviem ale malý nemá nič.