icon

Hemoroidy u 15-ročného syna: Ako pomôcť?

19. aug 2024

Začal sa mu robiť hemeroid ktorý ho občas svrbí.. neviem z čoho môže byť ale začal chodiť posilňovať no nezdvíha veľké váhy.. mal od Dr čipky ktoré zabrali ale objavil sa mu opäť..
Co na to?

thirstymonk
19. aug 2024

Najčastejšie príčiny hemeroidov
- sedavá práca (ako študenta sa ho to asi týka)
- problémy so stolicou (väčšinou sa uvádza zápcha, ale ja mám hemeroidy z hnačky - IBS)

Posilňovanie určite hemeroidy nespôsobuje, ani keby dvíhal lokomotívu.

Moja skusenosť s čipakmi a mastičkami je podobna ako u tvojho syna - skoro žiadna, takže treba isť ku chirurgovi ich pdoviazať. Vola sa to neviemaká ligatúra. Alebo sa dajú odstraňovať aj laserom, ale to už je asi bolestnejšie.

ina2405
19. aug 2024

Klasicky, zaradiť viac zeleniny a ovocia do stravy kvôli vláknine a viac vody piť. A ešte, zaraziť sedenie s mobilom na wc. Úplne vážne. Toto zdôrazňoval mužovi aj doktor, že chlapi si vysedávaním na záchode veľmi škodia.

autor
19. aug 2024

@ina2405 no hej..to on sedával aj pol h..zakázala som mu lebo ma ro tiež napadlo

ina2405
19. aug 2024

Faktum čípky sú super. To si zvládne aj sám hádam dať..
A potom už len aby sa to nezopakovalo.

autor
19. aug 2024

@ina2405 tie asi aj mal..len ss mu to vrátilo po asi 2 tyzd

ina2405
19. aug 2024

Tak skúste ešte chirurgickú konzultáciu. Možno to bude aj výchovné a pubiš dá na všetky rady 🙂

autor
19. aug 2024

@ina2405 no uvidíme ci sa mu to po tom ze nebude vyše dávať na WC zlepší ak nie asi budem musieť toho chirurga

fednaja
19. aug 2024

To je pravda, to dlhodobé vysedávanie na wc s mobilom je proste kameň úrazu veľakrát, čo sa hemoroidov týka. Ale teda nielen u chlapov, ale aj u žien. Ja osobne nemám tento zlozvyk, ale môj muž to takto má, ale už ma nebaví ho na to upozorňovať. Nedá si povedať.

autor
19. aug 2024

@fednaja ani ja to nerobím.. príde mi odvetí tam sedieť a cumet do mobilu..ale decka sú také.. dúfam že s tým prestane keď už má takýto problém

tilonka
19. aug 2024

Skuste menej bolestivu metodu a robia to ambulatne laserom.
https://www.assiduo.sk/kontakt

gelifil
19. aug 2024

aj chlad, mokro moze vyvolat...teda ak napr. necha na sebe mokre plavky teray v lete

gelifil
19. aug 2024

a teda dobra prevencia je si proste konecnik natierat pred kazdou stolicou, nech sa stolica klze...ja som si to preciitala tu v diskusii a pomohlo a aj po a tiez mat konecnik v suchu

kitycat
19. aug 2024

Sedavy kupel v dubovek kore. Ist na wc, hodit bobek a odist

Ak prekona ostych chod s nim ku dr chirurgia/ proktologia nech pozre. Oni vidia vela veci a synov zadok im v pamati dlho neostane