icon

Herpangína

monci78
2. júl 2014

Prosím určite tu je niekto, komu to dieťa už prekonalo, nám je najhoršie asi od včera, od pondelka už teplota nieje, ale malý nič nepapá, vôbec doňho nič nedostanem, jedno je dobré, že pije veľa. Koľko vydržíme bez jedla? Zje max za dve lyžičky jogurtu, alebo čisté studené mlieko, a zmrzlinu. To nám poradili. Ako dlho to trvá?? Ďakujem za každú radu..

Strana
z2
ajka30
2. júl 2014

ak vela pije to je super, to je hlavne, jest ho nenut. Ked bude hladny sam si vypyta. Moj syn nic nepil, plus vysoke horucky - skoncilli sme v nemocnici na infúziách, ale on mal len 1 a pol roka. najhorsie je to cca 3 dni. Drzim palce a skore uzdravenie.

monci78
autor
2. júl 2014

@ajka30 ďakujem pekne, ano som rada že aspon pije, tak dnes sme najhorsie asi druhy den, tak hadam sa to od piatku začne zlepšovať. Hrozný vírus toto, nikomu to neprajem!!!

simca06022011
2. júl 2014

U nas ako prislo tak odislo.. teploty 40tky sme mali 3dni... hlavne vela pit a potom zrazu bum a nic ;) davali sme okrem znizovacov teploty este florsalmin spray do krku

monci78
autor
3. júl 2014

No ten florsalmin aj nam radili ale vraj stipe, tak mi to nedovoli. Dnes som rozmixovala polievočku a zjedol dosť veľa, celá som bola šťastna, no ma dosť veľký pupak na jazyku, ktorý zatial neprechádza. Dúfam že zajtra už bude zasa lepšie. ďakujem za rady.

latvia
3. júl 2014

@monci78 nepapa lebo ho to boli. v lekarni mu kup napriklad citrovital, je to gelik na prerezavanie zubkov, ked ho trosku pocmula, tak mu strpne aj jazyk aj pusa a bude sa moct najest. pripadne sa porad v lekarni, ci maju nejake vyplachovatko ktore v sebe obsahuje aj nejake lokalne anestetikum. pomoze aj nurofen sirup, aspon ho to tak nebude boliet. a pokym ti pije a je hoc aj zmrzlinu, tak je to ok, dolezite je mat tekutiny, telo vydrzi vela.

simca06022011
4. júl 2014

@monci78 stiep nestipe, ale pomaha.. ;) ja to malej streknem do krku a moze sa aj na kolomaz rozliat ;)

koniarova
4. júl 2014

@simca06022011 Presne. Aké štípe. 😠 Keď treba, tak streknem aj ja.

monci78
autor
5. júl 2014

Tak ďakujem za všetky rady, ako prišlo fakt aj odišlo, od včera večera mi zje aj hlavu, nič ho nebolí, pupáky ešte sem tam sú, ale najhoršie je za nami. 😉

dana33
16. okt 2014

my to mame od stredy,vysoke teploty,doki nam radila florsalmyn,kloktat repíkom....mame to prvy krat....hruza....doniesli sme to z futbalu,tam to mal jeden chlapec...je to fakt aj zo špinavých ruk ? moj maly tomu nechce verit,vždy ho okrikujem...umy si ruky....určite to poznate aj Vy ...ako dlho to trvalo u vas ? mame afty v pusinke,kloktame + florsalmyn...dufam,že to čoskoro zmizne...

maaaaria
22. okt 2014

my od nedele, ale uz je to relativne ok, aj ked este ma male pupaciky v hrdle (dcerka ma iba necelych 7 mesiacov, prikrmy sme na par dni prerusili, jej aj tak najviac chuti mm). Neviete nahodou, kolko este po chorobe to moze byt infekcne? Nechce sa nam velmi dlho sediet doma, ale zase aby sme nenakazili synovca alebo ine deti.

anjelicek94
31. mar 2016

@monci78 my sme to prekonali pred par dnami. Este kasle aj ma atb. 4 sirupy a fenistil... Prezili sme tyzden a pol dusivych kaslov soplikov hladovky a vysokych teplot. Nikto vratane dropca v tom case nespal. Nedalo sa. Je to strasny vyrus.. Nezelam nikomu

anjelicek94
31. mar 2016

@dana33 nam to trva 1,5 tyzdna. Berieme 4 sirupy ktore striedam a fenistil. A za tym potieram tynkturou... Nic prijemne..

giana90
11. sep 2016

Mi to máme už tretí krát :( a dr nám povedala, že môže to máť az 12x do roka tak sa teším :( Prvy krát nič nepapal len pil a teploty 40tky tri dni a dosť, pri druhej zvracal hnačkoval teplotoval dva dni a teraz to máme prvy den, tak dúfam, že teplota dlho nebude :( na to sme používali RUch 5 take tabletky malilinke a probiotika nič ine, ale pomohlo to

evelin89
28. mar 2017

Baby prosím. Malej dávam sirup nurofen a kalobu kvapky. Od včera ma dasienka opuchnuté, červené, na zuboch povlak. Ani neviem ci od jedla. Večer som jemne umyla to bolo placuuuuuu ☹ je niečo čo nesmiem dávať papať, alebo co radite? Raňajky s plačom vyplula. Teploty už od včera nemá. Iba 37 zvýšenú.

petamazan
24. apr 2017

baby pri herpangine ako dlho ste mali teploty? moja mala bude mat rocik a ma treti den od 38 do 39,5 teploty. na pohotovosti nam poradili cebion forte. viete poradit nejako? uz som zufala aka je horuca 😔 ruky nohy ma prevazne studene

evelin89
24. apr 2017

@petamazan moja mala teplotu tusim tyzden. Ak ma vysoku urob studeny zabal. Davala som nurofen sirup cely cas + vitamin. Pusu vytierala repikom a na pluzgieriky v puse a na jazyku davala gel na zubky kamistad. Po tyzdni uz bola ok ale jest nechce poriadne do dnes:( odvtedy su vybera.

petamazan
24. apr 2017

mne papat aj celkom chce, len ma oslabeny zaludok z tych teplot tak pomenej, aby sa mi nepovracala. zabaly sa bojim robit a vlaznu sprchu, pretoze vacsinu casu ma studene ruky a nohy. oplati sa ist teda zajtra lekarke na kontrolu? ci este asi nie. zajtra uz dufam teploty mat nebude, lebo to je nieco hrozne

petamazan
24. apr 2017

@evelin89 a davam paralen cipky a nurofen bud cipky, alebo sirup. podla toho ci mala stolicu, alebo nie. hlavne som prekvapena, ze nam nedali ziadny gel na to nic. len cebion s vitaminmi b. mama mi poradila davat jej stavu z morusi je to na dezinfekciu ustnej dutiny, ale nasla som si aj neocide gel, ze sa da dat aj na cumlik tak zajtra zrejme nabehnem do lekarne

evelin89
25. apr 2017

@petamazan ak si s nou nebola vobec u dr jej zavolaj ci mas prist. Ja som bola kedze som nevedela z coho teplotu ma. Lebo v puse zatial nemala nic. Nedali nam nic ani na pohotovosti, ani detska dr. Ze chyba iba vitamin. Ja som este davala kaloba kvapky. Ale hlavny je ten vitamin. Studene ruky mala moja tiez. Asi z tej teploty. Ked jej zaberaju sirupy ze jej potom teplota klesne, zabal nemusos robit. Keby ale mala vyssiu 39 uz musis.

evelin89
25. apr 2017

@petamazan ta pusa velmi boli. Cize tie sirupy alebo cipky dost pomozu aj proti bolesti. A gel na zubky davat na tie pluzgieriky poradila lekarnicka. Ze to obsahuje nieco z coho to trochu strpne a nebude tak boliet. Aj sa rychlejsie zahoja. Alebo mi moze dat nejaku vodu na afty ale obsahuje alkohol ci co a to strasne stipe. Tak som radsej zvolila ten gel.

petamazan
25. apr 2017

@evelin89 ja si skusim vypytat nejaky ten gel. boli sme na pohotovosti, lebo jej vystupila teplota na 39,5 v nedelu vecer a to som sa uz zlakla. vcera do obeda bola bez teploty a potom to zacalo teraz rano je tiez bez teploty tak som zvedava

evelin89
25. apr 2017

@petamazan tak skore uzdravenie malinkej

sticker
petamazan
25. apr 2017

@evelin89 dakujeme. dufam, ze dnes to bude aspon miernejsie s tou teplotou. radsej mne keby tak bolo ako jej

evelin89
25. apr 2017

@petamazan my by sme si to vsetko zobrali na seba len nech su deticky zdrave. Nech to cim skor prejde.

petamazan
25. apr 2017

ved to. dnes mame len zvysenu tak dufam, ze uz nenabehnu take vysokanske

petamazan
26. apr 2017

@evelin89 och takze sme bez teploty, vecer iba slabo cez 38 a dnes rano vyhadzana 😔 volala som lekarke ta nam povedala, ze to aj cakala. ze ked dostane teploty mame prist a inak, ze do tyzdna to prejde tak ja dufam, ze bude to uz ok a naozaj to prejde

evelin89
26. apr 2017

@petamazan vyhadzana? Na telicku? My sme to nemali.:(

petamazan
26. apr 2017

@evelin89 jj lekarka povedala, ze to cakala, podla priznakov siesta choroba a ze to moze sposobovat aj ten herpes. vraj to do tyzdna prejde. tak dufam

evelin89
26. apr 2017

@petamazan no tak to poznam tiez. Nieje to take hrozne ako herpangina. Aspon my sme to zvladli lepsie. Teploty boli menej dni a nemala ani taky odpor k jedlu. Ale mozu ist dole aj nechtiky:(

evelin89
26. apr 2017

Neviem ci to bude vidno ale mali sme taketo nohy a ruky

Strana
z2