Herpangína
Prosím určite tu je niekto, komu to dieťa už prekonalo, nám je najhoršie asi od včera, od pondelka už teplota nieje, ale malý nič nepapá, vôbec doňho nič nedostanem, jedno je dobré, že pije veľa. Koľko vydržíme bez jedla? Zje max za dve lyžičky jogurtu, alebo čisté studené mlieko, a zmrzlinu. To nám poradili. Ako dlho to trvá?? Ďakujem za každú radu..
Takze vlastne to bola ta siesta choroba?
boli sme u doktorky a ze nevie nam to potvrdit. ja neviem ci je to take zlozite najst, ktora z tych chorob to je, alebo co. kedze ich je asi 6 co maju podobny priebeh. skor to tipla na vyrazky po chorobe klasickej. ze telo tak bojovalo s horuckou.
My to mame prave teraz, v piatok nam to prepuklo, kupila som Florsaliv flasticky s vitaminom B, Panthenol na cmulanie, nasadila C vyplachovali sme si pusinku s harmancekovym cajom, vecer sa nam stav zhorsil, isli sme na pohotovost a doktorka hovori, ze vy uz mate aj hnisavu anginu, tak nam dala antibiotika. Aj pusinku, lepsie povedane pery boli cele vyhadzane. My sme horucku nemali, len zvysenu teplotu, cele telo ju bolelo, ruky studene ma este aj teraz. Po 3 dnoch sa konecne najedla, ale dasienka ma citlive stale, ani zubky si nechce umyvat este. Je to hrozna pliaga veru.
@janulienka77 skore uzdravenie 🍀
nam dali ako doplnok cebion multi a spokojna
@evelin89 dakujeme 😉😉
@anjelicek94 preco mate atb na virus?
Ahojte
My to mame tiez druhy krat . Prvy krat teploty a teraz len place a ked spi tak ho strasne natahuje a ma vela slin.
Dr dala probiotika a daky sprej do hrdla.
Hlavne ma tie sliny znepokojujú , lebo ho natahuje strasne.
Niekto skusenost takuto.
Dakujem
Ahojte my máme od soboty minulého týždňa zvýšenú teplitu,sopliky v stredu sme boli u doktora a vraj tato herpangina no dva dni sme boli bez teplôt a od dneska (soboty) ked sa na obed zobudila uz mala 38,5 tetaz večer už 39 ma aj hrdielko vyhadzane ale hrozny kaslisko aj vy ste mali taký? Ten kaslisko ma hrozne znepokojuje zo spanku kašle, davi ju,trošku aj vyvracala ale doktor nám dal atb a to je všetko ráno snu pojdeme na pohotovosť na kašeľ som dala aspon stoptusin
Môjho syna herpangina držala dva roky dozadu 2 týždne ... Veľmi málo papal skúšala som aspoň jogurtiky mliečko polievku ale čo ho ako tak udržalo kúpila som nutridrinky z lekárne, myslím ze už predávajú aj detské.

@evelin89 nejde mi pridat fotka 😔 je to zvlastne, pretoze pri siestej chorobe som sa nedocitala o tych aftoch v pusinke a pri herpangine zase nie o tych vyrazkach. tak ja neviem. co je horsie, ze som v 7 tt a siesta choroba je pre plod nebezpecna 😔