Histamínová intolerancia u 15-mesačnej
Niekto skúsenosti? Stravovanie liečba?
Zacala by som takou zakladnou dietou, cize vylucenie najvacsich histaminovych bomb. U 15mesacnej to nebude take tazke, este nie je asi zvyknuta na zrejuce syry a kvasene potraviny. Cize ja by som robila takto:
1. vylucit, resp. ani neskusat nasadit tie zrejuce/plesnive syry, olivy, kyslu kapustu, uhorky, vselijake susene masa, hriby
2. Davat len cerstvo pripravene jedla, nic odlezane
3. Dbat na cerstvost masa a ryb, idealne uplne cerstve alebo z mraznicky, ak bolo zamrazene ako cerstve
3. Vylucit spenat, kakao, jahody, citrusy, paradajky, baklazan, pre istotu aj orechy
To by na zaciatok mohlo stacit, ak nebude zlepsienie, da sa este pritvrdit.
Davala by som k tomu este aj probiotika vhodne pre histaminikov, napr. Probiofix Imun, Biolac Baby.

Autorka: A okrem hit ma vsetky alergie a intolerancie ok? Hit je zvycajne vzdy spojena s niecim (napriklad ABKM, laktozovou intoleranciou, fruktozovou intoleranciou...). je to dosledok, nie hlavna pricina. U 15 mesacnej nie je mozne spravit eliminacnu dietu, takze skuste vynechat hlavne alergeny a vysokohistaminove jedla a postupne ich zavadzajte a pozoruj, co je ok a co malinkej vadi.