Hlien v stolici bábätka: Riešenie problému
Ahoj maminky. Chcem sa vas spytat, mozno je tu mamka, ktora to mala podobne. Dcera (3tyzdne) je na umelom mlieku (nutrilon). Stolicu ma riedku (da sa povedat hnacku avsak ma stolicu len 1, max 2x za den) a ma v nej hlieny. V piatok som odovzdavala vzorku stolice pediatrovi.
Je inak kludna. A aj papa… len sa mi nepaci ta roedka stolica a tie zvuky co jej vydavaju creva ked sa vyprazdnuje (konkretne ako pri hnacke jej hurtuju creva).
Mali ste to niektora? Uz to riesim s lekarom. Budem volat v pondelok pre vysledky. Moze to byt aj alergia na UM? Skor sa vravi ze UM zapeka…. Som z toho v strese, nechcem aby malej nieco bolo 😕
Dakujem za odpovede.
@vannyl ahojte, máme to isté, synček má 11 týždňov. Je čiastočne dojčený. Mal to pri Sunare premium, vymenila som ho za Nutrilon a to isté. Je kľudný, hlieny ma raz za čas v plienke. U nás to začalo po očkovaní proti rotavírusom. Takže mliekom to asi nebude. Čítala som, že keď je bábätko choré, ma sopliky, tak hlieny vykaká. Ale môj chorý ani nebol. Poradňu máme až 18.teho.
Uvidite podla vysledkov...mpze to byt aj alergicka reakcia na mlieko ale aj nemusi...dietatko pribera? Boli brusko? Treba sa zamerat na dieta celkovo...moj mal problem s kakanim nonstop..aj hlieny v stolici, aj riedku stolicu...preslo to casom ...a to som pobehala vsetkych dr a vsetko ok...
@petronela1985 jeho doktorka kvôli tomuto odmietla zaočkovať na rotavirus… vraj musí mať normálnu horčicovú stolicu, preto ma to tak znepokojuje
trosku rozdelim priznaky - hlienovita stolica, neviem, moze to byt alergia. rovnako aj tie zvuky bruska - vola sa to meteorizmus.
to ci ma alergiu, to musi zistit pediater. moze amt ABKM, alebo prolem s laktozou.
no nejak mi unika dovod, preco mamicky riesia riesku stolicu. babatka kym neprejdu na tuhu stravu, mavaju riedku stolicu, riedka stolica u babatka nie je chorobny jav.
@vannyl dakujem a dam vediet 🙂
@majamat ano ale toto je riedke natolko ze to vpije plienka. Nie kasovite ake by to malo byt. Preto sa mi to nepaci…
@floki1994 mala pribera ano. Place len ked je hladna. Aj dost vela papa. Len to kakanie no…. 😕
@vannyl tak môj synček má stolicu inej konzistencie, keď sa viac dojčí a inej keď pije viac umelého mlieka. Tie hlieny v stolici začal mávať až po očkovaní proti rotavírusom. Tak neviem, či a ako to s tým súvisí. Ale zmena mlieka u nás nepomohla. Len teda u nás je to raz za čas.
niekedy moze byt aj riedka stolica. aj moja dcera mala a nic jej nebolo. no ale tie ostatne priznaky by si mala ja tak riesit, lebo sa moze ist aj o alergiu.
@majamat ano chcem to riesit. Uvidim co bude vysledok vzorky stolice. Dufam teda ze bude vsetko okej. Ale ak to bude pretrvavat riesim dalej. Ja len ze ci tu niektora mamina nebola podobne s dietatom…
ked nema inu stravu ako mlieko,t ak to zrejme bude mozny problem s nejakou mliecnou zlozkou. fakt je, ze tieto problemy sa mozu zlepsovat. je tu sanca, ze to trvale nebude. samozrejme aj moze byt. to sa uvidi. no da sa to riesit.
@majamat dakujem vam za odpoved
no a drzim palce. s detmi je to boj. neustale nieco. neboj, bude to dobre.
@vannyl tak teda mam vysledky. Mame rotavirus. 😕 lekarka ma upokojila ze ked len raz kaka, nezvracia a nema teploty tak je to “okej” a stacia probiotika a ryzovy odvar,… takze tak. Aby nebolo malo na dnes som ochorela ja , tak uvidim co nas este caka 😅
tak prajem skore uzdravenie.
@majamat dakujem pekne. Vsetko dobre prajem aj ja

Riešim dosť podobný problém… malý má 2 mesiace, hlieny v stolici, doktorka nám povedala, že to je zacinajuca hnačka. Dala mu tasencan, vraj mal do 3 dni pomôcť ale nič mu to nepomohlo. Tiež je kľudný, jedine plače keď mu pracujú čreva a vtedy aj kaká. Inak tiež papá, smeje sa ani horúčku nemal… takže už ma tiež napadla alergia na nutrilon, ktorý papa od narodenia.
Ak budete vedieť výsledky, budem rada ak napíšete ako ste dopadli 🙂