icon

Hlieny v krku 5 mesačnej dcérky trvajú už druhý mesiac

mirulka167
11. feb 2022

Ahojte. Idem si sem opat po radu. Dcerka zacala este v decembri 2021 pokasliavat, kedy ju vysetrila lekarka a hned nasadila ATB, pretoze sa blizili sviatky, tak aby sme neskoncili niekde na pohotovosti. Nezabrali. Dcerka kaslala stale a uz zacala byt aj dychavicna, piskala. Brali sme milion sirupov- ventolin, musolvan, stoptusiin. Solmucol, atd. Nezabralo nic. Zobrali jej vytery, kde sa potvrdil zlaty stafylokok v hrdielku. Zasa ATB ( druhe behom 3tyzdnov😞). Mierne zlepsenie, ale nasledne opat zahlienene hrdielko. Chrapcanie, kaslanie, spanok katastrofa... poslali nas na Imunologiu, kde sme dostali 2 inhalacne spreje(kortikoidy😰). Zasa trošičku pomohlo, ale nevyriesilo. Tak ze mozno pojde o skryty reflux- tyzden uzivame gastrotus baby- zasa nic🙁 Praveze sa jej zasa pohorsilo. Ovela viac zahlienena v krku, kasel... Aktualne som si nasadila dietu na ABKM (stale kojim), ci to nie je tym😔 2.den ju drzim a stale nevidiet u dcerky zlepsenie. Som uz zufala. Vidim, ze mala nie je vo svojej kozi a ja neviem ako jej mam pomoct😞 Trva to uz dva mesiace. Je to na nervy. Nikto nam nevie pomoct. Len bádajú, hmkajú, skúšajú a nic. Nestretli ste sa s tym niekto? Neviete mi poradit z coho to moze byt? Dakujem za kazdu radu, ci skusenost♥️

dzulli1980
11. feb 2022

Na alergológii ste boli? ... podľa toho pískania pri dýchaní to môže byť aj alergická astma.

mirulka167
autor
11. feb 2022

@dzulli1980 ahoj. No aktualne chodime na imuno-alergologiu, kde sme dostali inhlacne spreje. A na co by to mohla byt alergia?

dzulli1980
11. feb 2022

@mirulka167 Neviem, či sa takýmto maličkým deťom robia testy na alergiu ... mne napr. zistili až z odberu krvi alergiu na konkrétnu vec, tie štandardné testy ju neukázali ... pokiaľ má výtery z nošteka, z krku OK, pokiaľ jej brali krv na chlamýdie a mykoplazmy a vyšli negatívne, zrejme to bude alergického pôvodu, hlavne skrz to pískanie pri dýchaní.

asocial
12. feb 2022

@mirulka167 tiez mi napadlo - alergia na prach, roztoce..moze byt aj to. Lebo to uz dlho trva, pokial to samozrejme nie je nieco, co sa ti mozno zda...starsi ma takto ekzemy, tiez nevwdeli z coho, potom, ze prach..ale realne mu testy robili az ako 4-rocnemu. Minuly rok zacal vraj piskat, pokasliaval asi 3 mesiace a skoncili na kortikoidovom spreji. Je mozne, ze je to aj v tvojom pripade prach. Len, zial, toho sa je tazko zbavit...

carduelis
12. feb 2022

Dcera tiez tak od 4. mesiacov zacala v noci a rano hlienovito pokasliavat, alebo ked jej zabehlo cez den. Nemala teploty ani ine problemy tak to pediater uzavrel ako reflux a ze sa to zlepsi prikrmami a naozaj to tak bolo. Ja som mala cely cas pocit ze za tym musi byt nejaka strasna chrobicka choroba alebo alergia ale skutocne to so zavedenim tuhej straby prestalo 🤷‍♀️ Doktor mi aj stale hovoril ze ak by to bolo vazne boli by pridruzene dalsie priznaky.
Tvojej nejdu zuby? Mojej sa to vtedy tiez zhorsovalo.

mirulka167
autor
13. feb 2022

@carduelis ahoj🙂 dakujem za odpoved, ktora ma teda velmi potesila a dala mi trosku nadej, ze bude zas lepsie. Dnes 3. den papa mrkvicku, tak bodaj by to bolo, tak ako u vas🙏 Ci jej idu zuby neviem...😄 tvari sa tak uz od 1.mesiaca. Ale je teraz velmi nervozna, slinta a vsetko si tak agresivne rve do pusinky, tak mozno ze aj. Dakujem a pozdravujem♥️

carduelis
13. feb 2022

@mirulka167 verim ze sa to zlepsi 🙂 ja som bola presvedcena o tom ze ma urcite chlamydie a doktor daco zanedbal 😅 ale vdakabohu to postupne preslo