Hlieny v plienke 9-mesačného
Ahojte, malý (9m) mal niekoľko dní po sebe v stolici tmavožlté väzké kúsky. Z internetu som usúdila že to budú hlieny, asi infekcia alebo alergia. :( Snažím sa odsledovať si z čoho by to mohla byť alergia ale nedarí sa mi.
Nemáte niekto podobnú skúsenosť? K lekárke ideme budúci týždeň na poradňu tak ak to nevyriešim dovtedy tak sa popýtam jej.
Je kojený, príkrmy papká. Ešte má trochu žabku tieto dni (žeby oslabená imunita?).
@anavixy vdaka. Citam tvoje prispevky, vyzera, ze si lekarka.
Riesim to lebo je dost podrazdeny tieto dni tak sa snazim vsimat si vsetko. Asi je nervozny aj z tepla, aj mu zuby idu... ale to uz dlho, tak neviem, mozu byt tie zuby take "nekonecne" ze je niekolko tyzdnov z toho uplakany...? Tieto dni obzvlast ked sa zobudi z prveho denneho spanku tak je nestastnyyy, nakoji sa a place hned zas...
@aiana24 som novorodenecka sestra a mama 🙂 tie zuby su take.. vsetko sa da zvalit na zuby aj to za co nemozu 😃 ale myslim si ze ano, moze to trvat aj niekolko tyzdnov, mojej idu teraz druhe stolicky a tiez viem ze uz velmi dlho sa deru na povrch ale az teraz aa konecne jedna uplne prerezala, aj to patricne odteplotovala.. ale teraz ten nepokoj moze byt z hocicoho, aj z tepla aj zo zubov aj z bruska.. podla mna ak mu nebude viditelne zle alebo sa nepridruzi nejaky iny problem, tak do buducej poradne to pocka 🙂

Z internetu si ale mohla usudit aj to, ze primes hlienu v stolici je uplne bezna a uplne normalna, pokial dieta je spokojne, nema traviace tazkosti, bolesti, prospieva… Pri alergii na BKM sa casto vyskytuje hlien v stolici, no zvacsa krvavy, pricom ale by mali byt pritomne aj ine tazkosti. Pokial je problem len hlien bez akychkolvek tazkosti, tak netreba riesit.