icon

Hnačka u 6-ročného dieťaťa

27. jún 2025

Dobry vecer, prosim o radu. Sestrocny syn ma dnes treti den 3x az 5x denne riedku stolicu. Brucho ho trochu boli iba pred kakanim, po je uz dobre. Nezvracal, nie je dehydrovany, na malu chodi normalne, je zivy. Je na dietnej strave, ale neviem donho dostat cierne uhlie - syn ma velky problem s branim liekov. Po zaspani mu kvapkam probiotika. Kedy je cas navstivit lekarku? Ta mi doporucila v pondelok prist ak to neprejde, netrebalo by skor? Dakujeme za odpovede

patka06
27. jún 2025

Daj mu banány a horkú čokoládu
Sleduj do pondelka, či sa stav pri diéte zlepšuje, ak nie v pondelok zavolaj pediatričke a poraď sa s ňou, či máte naozaj prísť - skôr netreba

mima172
27. jún 2025

Namiesto čierneho uhlia dávaj Smectu alebo Tasectan kids a probio buď Biogaiu alebo Hylak. Mám takmer rovnako veľké dieťa a viem aké ťažké je do nej dostať lieky ale na druhej strane toto je vek, kedy si už dieťa dá vysvetliť, pochopí, že mu to pomôže. Na pitie detský čierny čaj bez kofeínu, ak osladiť tak hroznovým cukrom, iným nie. Držím palce, nech to zvládnete 🙂

viestta
27. jún 2025

Na co cierne uhlie? Je to v podstate uplne zbytocne. Nic nelieci. Dietu ma, pridaj probiotika, mozno najlepsie Hylak.

anavixy
27. jún 2025

Pri hnacke Enterol, Nekadex alebo Probiofix inum, nie Hylak a urcite nie Biogaiu, Probiomaxik apod. Okrem toho Tasectan - mozes primiesat do roztlaceneho bananu alebo niecoho vhodneho co zje (rovnako tak probiotika). Dalej samozrejme vhodna dieta (ale zas nemusi a nema byt na suchych rozkoch) a vela tekutin. 6 r nie je babatko, 5x stolica nie je tala katastrofa, do pondelka v pohode pocka, ak bude dostatocne pit.
Cierne uhlie mu nedavaj.

mima172
27. jún 2025
@anavixy

Pri hnacke Enterol, Nekadex alebo Probiofix inum, nie Hylak a urcite nie Biogaiu, Probiomaxik apod. Okrem toho Tasectan - mozes primiesat do roztlaceneho bananu alebo niecoho vhodneho co zje (rovnako tak probiotika). Dalej samozrejme vhodna dieta (ale zas nemusi a nema byt na suchych rozkoch) a vela tekutin. 6 r nie je babatko, 5x stolica nie je tala katastrofa, do pondelka v pohode pocka, ak bude dostatocne pit.
Cierne uhlie mu nedavaj.

@anavixy Môžem sa spýtať na základe čoho píšeš, že nie Biogaiu? Si lekárka alebo zdravotná sestra? Nerýpem, len ma to zaujíma, keďže práve Hylak alebo Biogaiu mi odporučila pre dcéru lekárka na detskej pohotovosti, keď mala hnačku 8 dní.

domka222
27. jún 2025
@mima172

@anavixy Môžem sa spýtať na základe čoho píšeš, že nie Biogaiu? Si lekárka alebo zdravotná sestra? Nerýpem, len ma to zaujíma, keďže práve Hylak alebo Biogaiu mi odporučila pre dcéru lekárka na detskej pohotovosti, keď mala hnačku 8 dní.

@mima172 áno, je zdravotná sestra

anavixy
27. jún 2025
@mima172

@mima172 pretoze tie co som pisala obsahuju kmene s preukazanym pozitivnym ucinkom pri liecbe hnacky, Biogaia nie (ta ma ucinok pri bolestiach bruska u dojciat). V zasade kazde probiotikum je lepsie ako ziadne, ale tieto riesia rovno to co pri hnacke potrebujes. Ale ano, je bezna prax lekarov povedat kupte si hocijake probiotika alebo odporucit tie, ktorych “diler” ich navstivil. Hylak je vseliek vsetkych, mam pocit. Ak mas ig tusim na profile pediater online alebo aj pediatricka denjas najdes super prispevky o probiotikach aj so zdrojmi.

mikitilik29
28. jún 2025

U nás sú top tieto kvapky.

zuzka148
28. jún 2025

Za nás je top Tasectan. Ten nám už veľakrát pomohol.

niqua
28. jún 2025
@viestta

Na co cierne uhlie? Je to v podstate uplne zbytocne. Nic nelieci. Dietu ma, pridaj probiotika, mozno najlepsie Hylak.

@viestta mam ten isty problem a hylak mi zakazala doktorka.....neviem preco

mima172
28. jún 2025
@anavixy

@mima172 pretoze tie co som pisala obsahuju kmene s preukazanym pozitivnym ucinkom pri liecbe hnacky, Biogaia nie (ta ma ucinok pri bolestiach bruska u dojciat). V zasade kazde probiotikum je lepsie ako ziadne, ale tieto riesia rovno to co pri hnacke potrebujes. Ale ano, je bezna prax lekarov povedat kupte si hocijake probiotika alebo odporucit tie, ktorych “diler” ich navstivil. Hylak je vseliek vsetkych, mam pocit. Ak mas ig tusim na profile pediater online alebo aj pediatricka denjas najdes super prispevky o probiotikach aj so zdrojmi.

@anavixy Zaujímavé, ďakujem za vysvetlenie. A ja odvtedy kupujem Biogaiu pri každom probléme 🙄

anavixy
28. jún 2025
@mima172

@anavixy Zaujímavé, ďakujem za vysvetlenie. A ja odvtedy kupujem Biogaiu pri každom probléme 🙄

@mima172 tak ale ked vam zabera 🙂 urcite lepsie ako nic, ono jedno pomoze druhemu, ale teda probiotikum prvej volby pri hnacke by malo obsahovat iny kmen. No uskodit neuskodi ani ine a pomoct moze tiez.

viestta
28. jún 2025
@niqua

@viestta mam ten isty problem a hylak mi zakazala doktorka.....neviem preco

@niqua asi aj na Hylak sa u doktorov nazory roznia.

niqua
28. jún 2025
@viestta

@niqua asi aj na Hylak sa u doktorov nazory roznia.

@viestta a predpisala mi antibiotika...to je tiez ok? Akoze mam aj teploty ale len zvysene....zvraciam hnackujem, dnes konecne lepsie...doktorka ma odbavila cez telefon len

viestta
28. jún 2025
@niqua

@viestta a predpisala mi antibiotika...to je tiez ok? Akoze mam aj teploty ale len zvysene....zvraciam hnackujem, dnes konecne lepsie...doktorka ma odbavila cez telefon len

@niqua my sme teploty nemali, len hnacky. Odporucala dietu a hylak. Ale vtedy mal vypadok, takze sme sa liecili immodiom. Zabralo

patka06
28. jún 2025
@niqua

@niqua ATB sú podľa mňa zbytočné, diéta, dostatok tekutín a Imodium by mali zabrať,

niqua
28. jún 2025
@patka06

@niqua ATB sú podľa mňa zbytočné, diéta, dostatok tekutín a Imodium by mali zabrať,

@patka06 aj ja si myslim no...zvlast ked ma doktorka ani nevidela...skusim bez nich, lebo mi je uz lepsie dnes, dakujem