Hnačka u ročného dieťatka
mamicky, chcem vas poprosit o rady. dcerka mi uz 4.den hnackuje, trochu sa to uz upravilo a kaka hustejsie, ale ma celu ritku cervenu, az vyrazky, a pri prebalovani je to katastrofa... nenecha ma jej to poutierat, ani namastit, place, akoby som ju z koze drala 😔 neviem, z coho ju to pochytilo, niekto mi tvrdil, ze to moze byt zo zubkov, niekto, ze nieco zjedla, co jej vadi... po kazdom jedle, nech je to cokolvek, sa pokaka.. mate odskusane nejake potraviny, co by jej to kakanie upravilo? predpokladam, ze kym bude vkuse kakat, ritka sa jej hojit nebude. davam jej banan, uvarila som jej mrkvovu polievku, teraz jej idem urobit aj mrkvovy dzusik. znama mi spominala, ze aj jablko je dobre. radjse by som to riesila takto prirodne, nechcem ju zasa krmit liekmi. ak mate nejake rady, sup s nimi, budem rada, prerada! dakujem ☹
Umývať ritku vlažnou vodu a po každom kakaní. Nepoužívať na nejaký čas vlhčené utierky a ten imazol len v tenkej vrstve. Skús aj repík.
dakujem! je to 1x, co ma dcerka taky zapareny zadocek, tak ani moc neviem, ako ho osetrovat... natieram jej ho takym kremom z byliniek, co je na to urceny. po kazdom kakani to asi nebudem moct sprchovat, niesme stale doma, ale tak aspon tou cistou vodou poumyvam.. dufam, ze sa jej to coskoro zlepsi, chudatko male...
@dity13 nemusis ani sprchovat, staci malu posadit na kraj umyvadla, jednou rukou ju drz okolo hrudniku a druhou umyvaj...ja tak umyvam maleho od narodenia...ja by som ti poradila na zapareninky sudocream, u nas je to jedina vec, ktora zabera a uz po prvom natreni, je to lepsie...imazol nam predpisovala dr., ale vobec nepomohol...inak, ozaj to moze byt zo zubkov, nas drobec mal vzdy par dni redsiu stolicu a zaparenu ritku, ked mu siel zub...vyluc mliecne vyrobky a skus aj tie probiotika...neboj, o par dni bude dobre 😉
@zivika sudocream mam, a som jej ho tie 3 dni davala, ale nijaka zmena... preto som otvorila teraz ten druhy krem, co je na prirodnej baze... trochu sa mi zda, ze je menej cervene, ale este stale je to riadne podrazdene, malu to ocividne stipe a to poriadne... ja by som skor chcela vediet tie potraviny, co babatku mozu pomoct, aby sa stolica upravila? ked prestane tolko kakat, zacne sa asi aj ritka skor hojit...
@dity13 jasne, ved kazdemu babatku zaberie nieco ine 🙂 no a ta strava, ako som pisala, urcite vynechaj mliecne vyrobky, ja by som ani jablko nedavala, to skor stolicu riedi...skus len taku dietku, ze ryza, zemiaky, varene kuracie prsia, varenu zeleninku, ovsene vlocky by mohli byt fajn, tiez banan, slivky...ale ak je to zo zubkov, asi to uplne neodstranis, ale zase ak by to trvalo nejako dlho, radsej sa porad s doktorkou, lebo nasmu to ozaj do tyzdna vzdy preslo...a vela vody, aby nebola dehydrovana...a skus co najviac ritulu vetrat, to pomaha viac, ako masticky 😉
@dity13 tiez odporucam po kazdom kakani, ak sa zadari aj po cikani, poriadne umyt ritulu, najlepsie vysprchovat. bude ju to velmi stipat, ale musi to byt. a natriet sudokremom. predpokladam, ze pouzivas jednorazovky. tie vlhkost este udrzuju. a je chladno, aby si ju nechala behat s holou ritkou. moja dcera mala velmi citlivu pokozticku, a ked mala zaparenu ritku, docasne som jej davala latkove plienky. neviem, ci si ochotna sa trapit s latkovymi plienkami.
Ahoj nasa mala mala tiez hnacky riedke az sa jej na ritke urobil jakeby vyzraty fliacik mala to asi 2cm velke. Tak som sla s tim k doktorke a ona mi povedala ze to byva s tych hnaciek a stava sa to.tak nam predpisala take lepky ktore mali na sebe masticku a to som jej na to dala a pomali jej to mizlo len jej to z nicim nenatieraj davaj jej na to len pudrik a vzdy po kakany osprchovat vlaznou vodou 🙂 hnacky mala lebo zubky isli a po par dnoch sa jej to zahojilo tak drzim palce

Daj probiotika a urcite pri kazdom prebaleni ritku osprchovat, dobre poumyvat (aj detskam madlom trochu, ak sa da), jemne osusit a nakremovat. Nestacia vlhcene utierky, ked je to takto, urcite osprchovat! Ked sa kakanie trochu upravi, mozes potom este skusit Imazol pastu na ritku, asi predaju aj bez receptu. A ma vyrazne hojive ucinky.