icon

Hnisavá angína a teploty

kati1303
31. aug 2018

Ahojte, mojmu synovi dnes zistili hnisavu anginu(ma 9 mesiacov). Doktorka dala antibiotika a pribiotika. Lenze maly ma atale horucku, max.do tych 38,7,mozem mu aj popri ATB este davat capiky na znizenie horucky? V popise ATB sa nic nepise o tom zeby sa nemohlo zaroven uzivat s liekmi na znizovanie horucky. Mate niekto skusenost? Dakujem.

montemotherone
•
31. aug 2018

@kati1303 ak zvláda teplotu dobre, neznižuj ju ešte. Radšej len poutieraj telíčko vlhkým uterákom (nie studeným), a nech odparovať, nech sa trochu zníži

lavender21
•
31. aug 2018

@kati1303 ahoj, určite mu daj lieky na horúčku, kľudne Nurofen, Paralen, čo mu zaberá lepšie... Môžu sa aj k antibiotikám... Kým má nad 38°C tak mu dávaj...

kubkovamama
•
31. aug 2018

@kati1303 38,7 nie je nič strašné u tak malého mimina, zvýšená teplota je úplne v norme,telo bojuje s bacilmi a trénuje si imunitu do budúcna.Pokial je vcelku spokojný,nie veľmi uplakany a uboleny,nedávala by som nič a ATB zaberú až tak na 2hy-3ti den.Az kojis využiť to a koj hocikedy,veľmi mu to pomôže

kika831
•
31. aug 2018

@kati1303 tak ako posu dievcata, ak zvlada teplotu a uz nejde vyssie ako spominas38,7 tak len lahke oblecenie, vela tekutin, ak kojis tak aj castejsie a na poziadanie. Netreba telicko este zatazovat liekmi resp. capikmi od teploty . Samozrejme ak by teplota stupala, tak ich treba urcite podat. S antibio sa to nevylucuje. Neboj, u takto malych deti antibio vacsinou do 2 dni zaberu. Drzim palce. Drzte sa

zuzubb007
•
31. aug 2018

Určite treba dať sirupcek alebo čapica načo sa má zbytočne dieťatko trápiť, teplota zvykne bývať tak 2-3 dní od začiatku užívania antibiotík kým zaberu potom už bude len dobre 😉

ivv
•
31. aug 2018

ATB nie sú od teploty. Určite by som nad 38 dala niečo na zníženie teploty. Ideálne cipok, nech nezaťažuje žalúdok

uhnakova
•
31. aug 2018

Nad 38,5 by som podala aj liek proti horucke. Ked davas capiky, mozes podat kedykolvek, aj naraz s atb. Inak sa medzi liekmi podavanymi ustne odporuca pol hodinovy rozostup, aby sa neovplyvnovali pri vstrebavani.

zuzikak
•
31. aug 2018

Ja som vzdy nad 38,5 podavala na znizenie teploty aj pocas uzivania antibiotik. Velmi som sa bala febrilnych krcov a nevyckavala som .Niektore mamicky vycakavaju kludne aj do 39...no kym zaberu sirupceky alebo cipok, tiez to nejaky cas trva. Naviac hlavne ak das na noc = drobcekovi sa bude spat lepsie a aj tebe a tu chorobu zvladnete viac v pohode, ked budete mat dost energie na dalsi den.

dalyla
•
Autor odpoveď zmazal
•
kati1303
autor
•
1. sep 2018

Dakujem vsetkym za rady, nakoniec mal maly v noci 39,dala som capik a klesla. Aj dnes mal cely den zvysenu teplotu ale nie horucku tak som uz capiky nedavala. Uz sa mi zda ze sa aj citi lepsie 🙂 nejak zvlast uplakany nebol,ale predsa len,radsej nech sa mu ulavi tak tiez som za to ze dat cipok. Dufam ze zajtra bude uz len lepsie 🙂 krasny vecer vsetkym