Hnisavá angína, zahlienenie a kašeľ
Ahojte baby, pisala som aj "strapcovi", ale teraz je na dovce, tak mozno niektora poradi teraz mne:
Mam tento problem s dcerkou: V septembri nastupila do jasliciek a vydrzala tam 4 dni, od vtedy sme na striedacku non-stop chori.
Najskor to boli zelene sople - dostali sme pamycon, kasel - stoptusin (vytery u pediadra - "cela zoo" - okrem ineho enterokok, pneumokok a
ostatne uz si velmi nepamatam, na kontrolnych vyteroch ostal este pneumokok + nieco, ale lekarka povedala, ze to netreba liecit ked nema
priznaky a je ok). Neskor zase kasel+ sopliky dostali sme uniflox donosa a trifed (od krcnej - u nej vytery boli v poriadku) . Vzdy to
preslo ale po par dnoch to mame spat... Teraz od soboty mame vraj hnisavu anginu, do utorka sme mali teploty najvyssie v nedelu 39,9...
dieta sa mi uz druhy den dusi, ma zachvaty kasla - vykasliava hlieny a bolí ju to poriadne. Dnes cely den nic nejedla a teraz vecer ju
natahuje na zvracanie vzdy ked zakasle a vyvratila uz hadam aj vsetko co vypila, o tom ze je unavena a nemoze spat nehovorim (o vyvysenom
vankusi nemoze byt ani rec... to ona hned vyhodi z postielky). Berieme sirup Ambrosan a pamycon na sopliky, na anginu sme dostali na
pohotovosti Zinnat sirup(?). V utorok mi Dr. povedala ze jej sirup nemam davat pred spanim (ale pri davkovani 3x denne mi to proste inak
nevychadza) a vraj staci odstup 3 hodiny (ja som mala vzdy odmeranych 8) a pred spanim jej mam dat stoptusin. Na nete som nasla ze sa tie
lieky nemaju kombinovat, tak som teraz v rozpakoch. Vcera som jej to tak dala vecer pred spanim a dnes mame sodomu-gomoru doma, tak neviem
ci mam ist k inej lekarke alebo len robim paniku. Zdá sa mi, že má aj napuchnuté uzlinky.
Prosim co s nou mam robit, aby som jej trochu pomohla? Velmi ma trapi, ze ju viditelne vsetko boli, ked kasle :(. Nostek jej cistim Physiomerom baby uz od septembra, skor ako teraz dam pamycon, najskor dostane nasivin (teraz poslednu chorobu, pred tym som to nedavala). Dnes som skusila rano dat jej cibulovy sirup, mam aj thymomel a stodal ale to som jej este nedavala, nechcem si ju predavkovat. Okrem toho jej davame Cebion 1x denne, Vigantol tiez. Pije dost caju. Jasne, ze zajtra budem rano utekat k lekarke a uvidim co bude, ci zase nejake vytery, alebo co... ale aj iny nazor by som chcela pocut.
... toto je skopirovany email. Viete mi niekto poradit alebo dat priamo link ak to tu niekde bolo.. kedze teraz viac utekam k postielke s utierkami ako citam :( Neviem co uz mam s nou robit, idem sa zblazdnit, taka je ubolena.
@majusa2 Ahoj 🙂 ako dlho ste užívali kolostrum na zlepšenie imunity? Respektíve koľko sa odporúča užívať v kuse? Vďaka 🙂
@bendelacik ak mu nebude robit zle na brusko, nevidim dovod preco nie.....ja davam podla potreby, ale aspon 3krat denne lyzicku
@bendelacik ahoj 🙂 no my ho užívame nepretržite. mladšiemu ho dávam od pol roka a berie ho doteraz, v januári mal 5 rokov 🙂 vynechávam na leto, vtedy nedávam ani vit. D ani c-čko. kolostrum nie je liek ani nič podobné, môže sa brať ako dlho chceš, aj deti veď je to len mliečko 🙂
@majusa2 A môžem sa opýtať odkiaľ ho kupujete?
@bendelacik ja ho objednávam z jednej americkej stránky. ale dobré je aj od kompavy, to je myslím český výrobca, mám ho vyskúšané. neviem či sa tu môžu dávam linky na konkrétne výrobky tak ak budete chcieť napíšte mi súkromnú správu, tam vám to potom pošlem.
@majusa2 ďakujem 🙂

@sorciera24 Ahoj 🙂 môže tento cibuľový sirup užívať aj ročné dieťa? Ak áno ako často sa dáva po lyžičke? Ďakujem 🙂