Hnisavá vyrážka u 10-ročného

jarmila26
17. feb 2024

Čaute baby, syn 10r. mal pred dvomi týždňami na ruke zahnisanú vyrážku. Hnis som vytlačila, ranu vydezinfikovala. Pred týždňom som si všimla, že to má stále zapálené bez hnisu, 3 dni som mu tam dávala čiernu masť s Ichtamolom a už to vyzeralo lepšie. Dnes tam má stále chrasť, okolo má začervenané a troška opuchnuté. Máte s tým niekto skúsenosť. V pondelok s ním plánujem ísť lekárke. Za každú radu ďakujem.

tinka2233
17. feb 2024

Áno ja som take malá na nohe, pamatam si ako dieťa asi 13 rokov som mala, hrabala som sa v tom, vyražku som vytlačila vyzeralo to po “zahojeni” takto ako na fotke ale kedze som sa v tom naďalej hrabala tak to vyzeralo hrozne som sa smiala potom neskor že ako po vpichu od nejakej hnusnej drogy. Fakt extrem hnus ale samo sa to zahojilo po čase a neostala ani jazva, mamka moja (doktorka) vravela, že to mohlo vzniknuť so zapaleneho folikulu chlpku

taminka1986
17. feb 2024

@jarmila26 neskriabe si to? Znova by som to riadne vydezinfikovala 60% liehom a natrela Framykoinovou mastou. Ak je to ozaj len vyrazka,toto musi zabrat. Skus.