Hnisavé oči a preplach slzných kanálikov

lienoacka12345
3. nov 2018

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či môže dojsť k zhoršeniu zdrav. stavu po preplachu slzných kanalikov. Maličký má 12 t.. Od narodenia má hnis v očkách po 4 atb. Kvapkách sa stav mierne zlepšil, ale mal aj stále slzičky v oku. Tak sa rozhodli pre preplach. No ráno ani nerozlepil oči všade bol hnis aj po tvári, keď v noci plakal, tak mu uschó aj tam, čiže veľakrát viac ako pred preplachom. Poradte mi čo mám robiť prosím resp. Je to normálny stav? Dostal vigamix a sanorin .

kika831
3. nov 2018

@lienoacka12345 neviem ci som to spravne pochopila, ale taketo ma ocicko po preplachu? Bo ak ano, tak mu to budu musiet robit este raz. Treba zavolat tam, kde mu to robili a objednat sa tam na vysetrenie. Po vyplachu moze byt este ocko zhorsene, ale toto sa mi zda zle. Kazdopadne treba ociara, aby to pozrel. My sme po vyplachu ocka mali do 24 hodin pokoj a cistucke oko.

lilka5566
4. nov 2018

Aj mne sa to zdá dosť zle po preplachu.u nás po preplach hnis úplne zmizol, hneď

majuska_ch
4. nov 2018

@lienoacka12345 a povedali, že preplach bol úspešný? Nam jedno očko preplachovali na trikrát, kým sa to podarilo.

patricia00
4. nov 2018

Malému preplachovali jedno ocko a 3 dni po preplachu mal to takto isto strašne zhnisane ale kázali nám kvapkat anibioticke kvapky a vydierať ocko. Po 3 dňoch bolo všetko v poriadku až doteraz. Maly mal veľmi zhnisane kanalik

lienoacka12345
autor
5. nov 2018

No povedali že bol úspešný priboboch očkách. Každú kontrolu mu zatláčali slzné kanáliky a nič nevyšlo. Predpokladám, že keď mu ich spriechodnili, tak sa uvoľnil hnis. Aspon myslím. Teda dúfam.

milanak
5. nov 2018

@lienoacka12345 môjmu synovi to robili od narodenia do 6 mesiacov asi trikrát. Tiež mal rôzne kvapky, repík, harmanček na striedačku. Stále po ošetrení sa ten hnis uvoľnil a vytekalo viac ako obyčajne. Potom zrazu zo dňa na deň nič, iba čisté ocko. Asi to musí všetko vyjsť von. Ťažko povedat či tie prefuky kanálikov pomohli. Strašili nás , že to treba, čo ak by tam ten hnis zostal... Ale nebolo veľa doktorov, ktorí to bábätku chceli robiť, ešte k tomu opakovane. Teraz má syn tri roky v škôlke bol niekto z únie nevidiacich, po meraní zraku mu odporučili návštevu lekára. Lekár mu nameral že potrebuje 5ky dioptrie na ľavé ocko. Pýtal sa či my rodičia máme dioptrie-nemame ani náhodou a nikdy sme nepotrebovali. Ze vraj je to dedicne. Doktor sa pýtal dalej, či je malý predčasne narodený. Nie je.
No a keď sme od lekára odišli tak som si spomenula na čistenie tých kanálikov na ľavom oku. Pri najbližšej návšteve to spomeniem, možno štatistiky sú nízke ale podľa mňa to môže mať súvis.

st44
29. nov 2018

Aj moja malinka mala hnisave prave ocko viac ako lave. V nemocnici nam spravili stery. A potom mi volali ze je to nejaka bakteria a kvapky co som mala preto nezaberali. Povedali mi nech mi detska dr napise ine kvapky(nazov si uz nepamatam). Ta dost prskala, ale s nevolou ich napisala. Mala som davat 2 do kazdeho ocka. Ked som precitala pribalovy letak bolo tam ze mozu sposobit tusim slepotu. Tak som davala len po jednej. A do tyzdna bol pokoj nastalo

misitko
29. mar 2019

@lilka5566 ako to robi preplach?

dzen
22. feb 2023

@lienoacka12345 dobry den, chcela by som sa spytat ako ste vtedy pochodili? My sme tiez vcera absolvovali preplach slzneho kanalika a dnes rano sa mala zobudila so strasnymi zelenymi karpinami… ☹️

lienoacka12345
autor
22. feb 2023

@dzen zdravím Vás urobili mu to ešte raz, týždeň od toho čo som posielala foto a bol kľud