Horúca hlavička trojmesačného bábätka

lucicica
3. sep 2017

Dobre ránko žienky, malý sa zobudil so strašným krikom, zajtra máme 3 mesiace, má teplotu 38, najskôr bol celý horúci, no teraz ma horúcu len hlavičku.. viete mi poradiť niečo na zrazenie teploty? Je to moje prvé bábätko tak som v miernom strese ☹ za každú radu budem vďačná...

evittam
3. sep 2017

@lucicica Zraza sa až teplota nad 38.5.

lucicica
autor
3. sep 2017

@evittam aj keď je taký malinký? Dosť sa oňho bojím ☹

evittam
3. sep 2017

@lucicica Práve preto, ze je taký malinký. Sleduj či bude teplota stúpať. A hlavne nestresuj. Nepomoze to ani tebe ani jemu.

mily7
3. sep 2017

@lucicica vyvetrať izbu, nebabušiť, obliect ľahko, aby sa ochladzoval, napr. body bez ponoziek a podávať materské mlieko ak kojis alebo vodu. Lieky až cez 38,5. Hlavne si povedz co najhoršie sa môže stat a priprav si riešenie. To ta skludni. Je chorý to je normálne, teploty budú, to stiahnete, ak by náhodou lekár to istí. Prešli sme si tým všetky, myslím, že sme boli vystrašene. Bude to dobre.

elanor
3. sep 2017

@lucicica mne pomohlo celkom toto
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...
https://najmama.aktuality.sk/clanok/242945/leka...

ked som prvy krat zazila teplotu 40st, az sa mi ruky triasli, stres, nervy pracovali, ale tak nejak podvedome som tusila co mam robit. Ono aj ten adrenalin spravi svoje. dala som cipku, nachystala kupel, potom zabal, otvorila okno.
A az potom som zacala googlit, lebo som sa trosku potrebovala ukludnit. A nasla som vyssie spominane stranky. A zistila som, ze podvedome clovek robi veci dobre 🙂
hlavne klud a rozvahu 😉 bude dobre

deti95060810
3. sep 2017

išla by som s ním k lekárovi....aj na pohotovosť. Je to malinké bábo. čím menšie dieťa tým je to nebezpečnejšie...
je rozdiel či má teploty 5 mesačné bábo, alebo 5 ročné dieťa....

pininka
3. sep 2017

Ja by som dala uz bud paralen alebo brufen, naj cipky, lebo sirup moze vypluvat. Niektorym detom strasne rychlo stupa teplota a febrilne krce by som neriskovala.

lia23
3. sep 2017

ja by som urcite isla k dr., ...je to dost male babatko a urcite treba uz zrazit ak ma 38...ukludni sa,viem ako sa citis..citila som sa rovnako a dokonca aj doteraz sokujem ked ma maly teplotu.Zachovaj chladnu hlavu, zavolaj svojej dr., pripadne daj paralenovy cipok-ten je najlepsi....od 3m. su aj nurofenove sirupy....tieto dva lieky sa mozu kombinovat po 4 hodinach....

slimstar
3. sep 2017

mne sa tiež stalo, že bol horúci, povyzliekala som a za pol hodinu mal normálnu teplotu.

1988majka
3. sep 2017

hlavne merat teplotu na tom istom mieste - u deti v konecniku najlepsie a od toho odpocitat 0,5st. Zrazat teplotu az od 38,5 najlepsie nurofen, panadol. ale u deti do pol roka pri teplote najlepsie hned k doktorovi. v klude ale moze byt len prehriaty. treba dat pit mliecko alebo vodu, nebabusit, v izbe kde spi tak 22st.

lucicica
autor
3. sep 2017

Ahojte baby.. bola som na pohoovosti s Jakubkom, tak máme soor, ľudovo - žabku ☹ taký je uboleny, vzala by som to všetko na seba, keby to je možné.. uvidíme aká bude noc, zajtra ráno hneď k našej.. myslíte na nás, a ďakujem za každú radu! ❤

ivkachovancova244
3. sep 2017

@lucicica opytaj od svojej diazepan do buducna. Nam lekar povedal ak ma 38 uz dat pol tabletky,aby nedostala krce. A ja zrazam uz aj pod 38. Nakej v zlkmky minuty vystupi na 39 takze ja necakam.

pininka
4. sep 2017

@lucicica ach,vtedy byva veruze vysoka teplota, drzim palce nech cim skor to prejde