Horúčka 40,7°C u 16 mesačného chlapca
Prosim mate niekto skusenost s takouto virozou? Nonstop horucky od 39-40...ak ano ako dlho to trvalo? Mame len cipky od bolesti a atb vraj netreba....k tomu aj diazepam
@25veronika25 má teplotu 40,7 a ty diskutuješ na MK? Aha..... dvihni zadok a utekaj na pohotovosť... určite nestačia len čípky... to ti poradil kto?
@zuzu15 ak máte možnosť ísť na pohotovosť, hneď by som tam išla, dostal by injekciu a zabrala by rýchlejšie a je aj účinnejšia. Mimochodom, také teploty určite nie sú zo zubov. Keď mala naša zatiaľ len raz a naposledy také vysoké horúčky, striedala som Nurofen a panadolove čipky každých päť hodín (medzitým zábaly). Chytilo ju to poobede, večer som volala na pohotovosť a tam mi toto poradili. Samozrejme sme celú noc nespali. Na druhý deň, keď som hneď po zobudeni namerala 39,5 sme išli rovno na injekciu. Podľa mňa tie čipky môžeš, ale pre istotu zavolaj na najbližšiu pohotovosť.
@tranquillo
Dakujem. Pýtala som sa iba na ten cipok. Pri akej teplote dávať.
O možnosti ísť na pohotovosť samozrejme viem.
A ci moze byt zo zubov, alebo nie, nemôžete na 100% vedieť. Mozete si iba mysliet.
@zuzu15 Pisem to co sme robili my. Zabaly je potrebne menit kazdych 10min-obalit trup, koncatiny vynechat prip.ak si trufas sprchu vo vlaznej vode. Kazde 4hod.striedat sirup nurofen paralen. Capiky by som pri vysokych teplotach nepodavala bolo m povedane, ze dieta moze dostat febrilne krce. Ked nevies aj napriek takymto opatreniam zrazit teplotu bez debaty pohotovost. Nemusi to byt zo zubkov moze sa kludne jednat o infekcne ochorenie voci ktoremu telo bojuje a ako priznak je horucka.
Dat cipok a utekat na pohotovost. Lekarka mi minule hovorila, ze zo zubkov moze byt teplota najviac do 38,5. Teplota, ake ma tvoje dieta je uz zivot ohrozujuca.
Pohotovost ale predtym treba podat antipyretika.
@zuzu15 inak ak ti maly vydrzi v sprche, pokojne ho sprchuj, najprv mu daj len o trosku nizsiu teplotu, ako ma teraz (nie ze ma 39.5 a zacnes ho sprchovat v 36 vode, radsej tych 38-38.5) a postupne znizovat, kym sa mu znizi teplota, ono to moze trvat aj dlhsie, 10-15 minut aj viac, kym ta teplota klesne, ale ked mu je prijemnejsie takto vo vode ako zabaly na telo, tak by som mozno aj to volila.
A ak mu nebudu klesat horucky ani zajtra, isla by som znova k dr. Ak mas pochybnosti, zavolaj na detsku pohotovost, mozno vam nakazu prist aj tak, ale pokial zvladate znizovat teplotu doma, nebezala by som za kazdu cenu tam.
@daisylucky nas mal pri zuboch 39.5(s odpocitanim) .... ale toto co pise pani je uz moc... to by som. Volala napohotovost...
Ak nemôžeš zraziť teplotu tak môžeš každé 4 hodiny striedať nurofen a paracetamol,ak máš len paracetamol,alebo len nurofen tak každých 6 hod. Plus diazepam nad 39 aby nedostal fibrilne kŕče! A presne viem o čom hovoríš, môj syn mal pri prerezávani zubov takéto horúčky vždy ☹ rekord 41,5 vždy sme skončili na pohotovosti a jedine čo nám pomohlo bola injekcia!!! Inak teplota neklesla. Takze ak máte vyšetrený moc či neide o močový mechúr, tak to môžu byt zuby

Ahojte. Neviete mi niekto poradiť? Syn ma uz 2. deň horúčky. Idu mu zúbky- stoličky. A on ma chúďatko vždy iba vysoké horúčky. Moja mama ma stále upozorňuje, ze cipok sa nesmie dávať pri vysokých horúčkach. Vraj niekedy, keď sme boli este my deti, nejaký známy dal pri vysokej teplote cipok a mala im skoro zomrela, keď jej začala teplota rýchlo klesať, dostala kŕče a nejako to zasiahlo az srdiečko. No nikde som takéto varovania nenašla. Predpokladám, ze ten cipok možno bol klasicky, nie detsky a dali ho možno cely, preto to spôsobilo take problémy.
Ale ona si to nedá vysvetlit a zúri. Stále na mna kričí, ze cipok iba pri 38. Ale ved pri 38 este ani neodporúčajú vobec niečo dávať. Ja síce pri 38 uz dávam, lebo viem, ze do pol hodiny ma 40. Dnes keď synovi vybehla teplota na 39,7 a neprešli este ani 4 hodiny od Nurofenu, začali sme so zabalmi. Keď mu po cca 1,5 hodine klesla na 39,1 a boli uz aj 4 hod. po dali sme mu Panadol baby cipok. Ale tŕpla som ci nebude zle.
Ako to robiť? Možem mu dať cipok aj pri vysokých horúčkach? Nad 39,5????