icon

Horucka

Dnes o 05:31

Dcera, 5 rokov, dostala vcera horucky. Najprv 38,8, dala som jej nurofen, o 5 hodin mala 39,3 tak som jej dala polku dosplecackeho paralenu lebo panadol sirup nam expiroval. Do 20 min vsetko vygrcala. Dala sme ju pod vlaznu sprchu, ale co ma znepokojuje ze mala pri tom fialove dlane. Je toto normalne reakcia. Akonahle sme sprchu vypli a zabalili ju do osusky uz mala dlane normalnej farby. Detom som doteraz nikdy nemusela fyzikalne zrazat teplotu tal neviem ci toto bola normalne reakcia. Voda nebola studena, ani malej sa nezdala byt studena. Dakujem za kazde skusenosti

domka222
Dnes o 06:51

Mala teplé končatiny,keď si začala ochladzovať?

autor
Dnes o 06:54
@domka222

Mala teplé končatiny,keď si začala ochladzovať?

@domka222 ano mala, skontrolovala som ich predtym, aj nozky aj rucky

domka222
Dnes o 07:17

Ja nikdy nedávam vlažnú sprchu,ale vodu cca len o 1° chladnejšiu ako je aktuálna teplota tela. Ale teda ja si myslím, že fialové ruky znamenali teplotný šok 🤷‍♀️

nevenka
Dnes o 07:36
@domka222

Ja nikdy nedávam vlažnú sprchu,ale vodu cca len o 1° chladnejšiu ako je aktuálna teplota tela. Ale teda ja si myslím, že fialové ruky znamenali teplotný šok 🤷‍♀️

@domka222 tiez si myslim, ze sok.
Mne sa osvedcili radsej zabaly, na hrudnik.
Raz sme takto kupali nasho 19 mesacneho, mal covid a horucky az do 41. A ten kupel v pohode a zrazu ostal taky zamrznuty, zbledol, az pery mu sfialoveli, sekunda, tak sme ho hned vytiahli von a naopak, museli zahriat. Z tych 40 aj nieco siel rychlo dole na 38,5. Tak mam uz pred kupelom respekt. Radsej davam tie zabaly, tam je to take postupnejsie, lahsie sa mi to odhadne.

autor
Dnes o 07:39
@domka222

@domka222 voda mala 37,5… ja viem ze ako dieta som zabaly neznasala preto som volila radsej alternativa ze sprcha

domka222
Dnes o 07:46

Tebe sa mohla zdať vlažná, ale tvoje dieťa malo horúčku. Zrejme telo zareagovalo na šok z teploty vody,keďže sa razom dostala na celú plochu tela + ešte teplota v kúpeľni ho hneď ochladzovala.

autor
Dnes o 07:59
@domka222

Tebe sa mohla zdať vlažná, ale tvoje dieťa malo horúčku. Zrejme telo zareagovalo na šok z teploty vody,keďže sa razom dostala na celú plochu tela + ešte teplota v kúpeľni ho hneď ochladzovala.

@domka222 isli sme pomalicky od noziciek smerom hore ze nie naraz na cele telo… dakujem ale za rady… teplotny sok by ma nebol napadol