Horúčka a kola

svetluska82
26. apr 2014

Sym ma vysoku horucku dnes od rana, syn má 12 rokov a najvyssia teplota bola presne 39,1. Lekar, ktorý byva v nasom panelaku odporucil ibuprofen zapit aspon pol litrom koly 😕 MAte nejaku skusenost s touto kombinaciou? Sa bojim aby po tomto "lieku" neskolaboval.

simsalabim
26. apr 2014

@svetluska82 ved kasli na taketo rady od lekara a daj mu normalne caj. Inak kola je vraj dobra pri vracani.

svetluska82
autor
26. apr 2014

@simsalabim ved jasne, len tak ma napadlo, ci to niekto skusal.....Zabaly a caj mu davam

stefka33
26. apr 2014

Kolu na horúčku? To som ešte nepočula. 😕 Nenapadá ma nič čím by mu mala pomôcť. Niekomu vraj pomáha tráviť, ale mne je z nej naopak ťažko a nafukuje ma. Dám si len málokedy na chuť deco, alebo dva. Obsahuje kofein, to tak nabudí trochu ako káva. Ale načo by to bolo chorému decku? 😕 No fakt netuším.

akrim1311
26. apr 2014

áno,toto poradila aj môjho muža sesternica.Je zdrav.sestra,ale kolu treba nechať chvíľu vyprchať,aby nemala bublinky alebo rozmiešať lyžičkou.

h2
26. apr 2014

@svetluska82 Ahoj, kola nie je na horúčku, ale na to, aby mu nebolo z Ibuprofenu zle, je to totiž dosť ťažký liek na žalúdok. A kola (pravá) má priaznivý účinok na žalúdok, pomáha pri trávení ťažkých jedál a tak podobne. Ja som bola odjakživa veľkým odporcom týchto nezdravých nápojov, ale po tom, čo mi ju raz priateľ vnútil, keď mi bolo zle, na ňu nedám dopustiť.

h2
26. apr 2014

@akrim1311 Mne pomáha práveže taká čo najviac bublinková, lebo z tej sa, s prepáčením, dobre "vygrgám". 🙂

akrim1311
26. apr 2014

@h2 tak jasné,aj mne🙂Ale sesternica to odporúčala,že keď je to pre dieťa,aby to nebolo ostré na hrdlo 🙂

briketa
26. apr 2014

@svetluska82 na vysoke teploty zabera ucinne tvaroh s octom, alebo s citronovu stavou rozmiesat na kasicku a urobit zabal na dlane a chodidla. kasicka na to igelitovy sacok a previazat vreckovkou (satockou).
Nemas obmedzene ako casto, lebo nic neuziva vnutorne. Vymienaj po desiatich minutach.
Najlepsie je striedat vanu s vlaznou sprchou, vyjde von vyutierat ho dat zabal. Po zabale naspat pod vlaznu sprchu a zase zabal.

Kola obsahuje kyselinu, preto tiez pomoze teplote. Preto aj skvele vycisti zachod. Ale tie zabaly su omnoho lepsie..

svetluska82
autor
26. apr 2014

@briketa super vyskusam . Dakujem

briketa
26. apr 2014

@svetluska82 ked nemas tvaroh, ale mala by si cottage syr, je to jedno. ide o to, ze je to koncentrovana bielkovina. to vytiahne teplotu z tela, recept stary ako ludstvo samotne.
pozerala som dokument z amazonskeho pralesa a tam domorodci na zapal a horucku rozdrvia velke tucne cervy, lebo je to bielkovina a prikladaju na rany.
nech tvaroh pomoze a ulavi sa mu. drzim palce