Horúčka a nervozita u šesťmesačnej
Poradíte mi dcérka má 6mesacov no odvčera má stále len kus zvýšenú teplotu 37.5volala som doktorke povedala že to není ešte horúčka ale je veľmi rozpalena ma teplé rúčky tvár celo a na lickach je červená je nervozna dávala som jej ráno čipky nurofen poobede sirup Paralen a večer môžem jej dať čipky virbural ?ešte aby nebola taká nervózna aj hnačky ma môžu jej ísť už zúbky?
@sara967 nedávaj jej zbytočne lieky, ak máš pochybnosti, navstiv lekára alebo pohotovosť,polročné dieťa je ešte príliš malé na nejaké skúšanie liekov a neviem čoho. Nechaj ju chvíľu, ak jej teplota nebude stúpať, tak len ju sleduj. Mozno zuby, možno sa niečo rozbieha. Každopádne by som do nej netlacila hneď tablety. Tekutiny a sledovať, či sa niečo zmení.
Prosím ťa, nerob na dcére žiadne experimenty s liekmi.
37,5 nie je žiadna tragédia, pokojne to môže byť zo zúbkov - natri jej ďasná gélom napr. Dologel
Dávaj jej viac piť, ľahko ju obleč, nezakrývaj a vyvetraj izbu.
Sleduj či sa objavia iné príznaky napr. nádcha, kašeľ a pod.
Čo je Virbural čípky, to naozaj netuším

37.5 nie je teplota, doktorka mala pravdu. Lieky dávaš od 38.5. Ak je dieťaťu veľmi zle, tak môže na spánok od 38.
Na polroka kľudne už zuby, s čím sa spája aj preháňanie. Odporúčam gél na ďasná
To, že má teplé končatiny neznamená, že má teplotu. Veľa tekutín, vetraj, neobliekaj ju veľmi. A naozaj nedávaj zbytočne lieky, pokiaľ nemá horúčku. Vytvoríš jej na nich potom len odolnosť. Telo musí bojovať aj samo.