Horúčka a sopeľ, rastú mu zuby. Čo na to?

157misicka
19. sep 2011

Ahojte maminy,mam 7 a pol mesacneho chlapceka a zase je chory doktorka nam napisala OSPEN no mam pocit ze sa mu to zhorsuje.
U lekarky sme boli len na vytere lebo manzel mal streptokoka a maly bol mesiac dozadu chorucky mal kasel a sopliky zelene tak uzival antobiotika..soplik mu ale zostal aj ked slabucky...tak pre istotu sm eboli na vytere v piatok. Doktorka ale pozerala ze ma troska zapalene hrdlo a stale ten soplik tak nam dala ten ospen.
Od vcera ale malemu strasne silno tecie soplik aj teplotka sa mu zvysila predchvilu mal 37,8 po odratani. Celu noc zle spinkal museli sme stale odsavat, bojimsa ze sa mu to skor zhorsuje a nie zlepsuje po tych liekov alebo precooo???mate nejaku skusenost???dakujem za RADY..inak malemu sa tlacia aj zubky jeden uz ma a mam pocit ze ide aj dalsie neni tam nejaka suvislost??

gaby21
20. sep 2011

@157misicka Skus nieco na posilnenie imunity, napr. v lekarni dostat vitamin C, pre babatka v kvapkach, to nie je dobre, ze je stale chory 😖

radlinka
20. sep 2011

@157misicka Moze to mat urcite suvislost aj so zubkami... podla mna Ospen nie je to stastne antibiotikum 😖 , ak vobec treba ATB. Robila vam vyter z nosa aj hrdla ? treba sa pytat na krcne a nech vam spravia vyter z nosa (kedze ma zeleny soplik) a z hrdla (ak ma zapal). Podla vyteru sa potom riesia ATB, dopredu by som mu nedavala ziadne. Nech vam spravia aj krvne testy.
Tiez nie je dobre preliecovat opat antibiotikami, lebo je to strasne silne na detsky organizmus. Skus este kupit BioGaia (probiotika) v kvapkach alebo ine probiotika pre deticky, aby sa mu trosku posilnila imunita a tiez sa probiotika beru popri podavani antibiotik.
V lekarni dostat aj Cebion - vitamin C v kvapkach a dalsie na podporu imunity, treba zvysit vitaminy, este je dostatok ovocia (stavicky+kasicky) tak treba davat a pozor aj na prechodne teploty (vonku myslim).