icon

Horúčka u ročného dieťaťa

Včera o 15:59

Dobry den,

je vikend a vcera moje rocne dieta dostalo horucky. Zrazame stale capikmi ale uz po 4hod ide teplota hore (38,8). Zatial nepozorujeme ine priznaky. Ale ja sim chora, tiez mam horucku nad 38, prisernu bolest hrdla a celeho tela. U dieťaťa zatial nic une nebadať. Šli by ste na pohotovosť alebo cakat do pondelka? Ak nevieme pricinu horucky
Dakujem

terezia74
Včera o 16:07

@anonym_autor príčina horúčky, ? Ochorela od teba. ? Či pričina prečo teplota neklesá?

autor
Včera o 16:08
@terezia74

@anonym_autor príčina horúčky, ? Ochorela od teba. ? Či pričina prečo teplota neklesá?

@terezia74 praveze neviem pricinu vobec.. mohla sa nakazit aj odo mna, ale zatial asi nema ziadnu bolest hrdla ani sopel a pod

patka06
Včera o 16:10

Nešla by som na pohotovosť, dostala chorobu od teba, dávaj hlavne veľa tekutín, nechaj ju oddychovať, veľa vetraj

autor
Včera o 16:11
@patka06

Nešla by som na pohotovosť, dostala chorobu od teba, dávaj hlavne veľa tekutín, nechaj ju oddychovať, veľa vetraj

@patka06 a ak potrebuje antibiotika, nie je lepsie aby jej ich hned predpisali a zacala brat.. aby sa dlhsie netrapila

anonym_32f9d9
Včera o 16:11

Co si, naco na pohotovost? Aby tam chytilo dieta este nejaku dalsiu smakocinu? Jasne, ze to chytilo od teba. Teraz je chripka, pri chripke, bohuzial, byva vysoka teplota. A ano, vacsinou po 4 hodinach teplota vystupi znovu. Striedaj Nurofen s Paralenom po 4 hodinach, daj dietatu vlaznu sprchu alebo obklady, ak to neklesa.

terezia74
Včera o 16:12
@anonym_autor

@terezia74 praveze neviem pricinu vobec.. mohla sa nakazit aj odo mna, ale zatial asi nema ziadnu bolest hrdla ani sopel a pod

@anonym_autor keď máš teplotu ty, tak sa asi nakazila od teba, nerozumiem zmysel tvojej otázky

autor
Včera o 16:15
@terezia74

@anonym_autor keď máš teplotu ty, tak sa asi nakazila od teba, nerozumiem zmysel tvojej otázky

@terezia74 ale ja mam aj nadchu, zapalene hrdlo, bolest celeho tela.. jej nic nie je okrem teploty

patka06
Včera o 16:15
@anonym_autor

@patka06 a ak potrebuje antibiotika, nie je lepsie aby jej ich hned predpisali a zacala brat.. aby sa dlhsie netrapila

@anonym_autor ATB, načo ?? na virozu nezaberajú Ak sa nezlepší poradíš sa v pondelok s vašou doktorkou.

terezia74
Včera o 16:34
@anonym_autor

@terezia74 ale ja mam aj nadchu, zapalene hrdlo, bolest celeho tela.. jej nic nie je okrem teploty

@anonym_autor tak ďakuj Bohu , že má iba teplotu ( zatiaľ )

slavomira236
Včera o 17:05

@anonym_autor este ma len den horucku..ak bude mat zajtra aj pondelok rano staci po delok k lekarke. Ja by som sla lebo idu vianoce nech dieta pozrie popocuva

anonym_3a86ac
Včera o 17:07

No chripka...

autor
Včera o 17:14

No zobudila sa a uz odmieta aj jest aj piť

anonym_3a86ac
Včera o 17:20

Podavaj lieky, vyckaj, jest jasne, ze nechuti, tebe vari chuti? Zaklad tekutiny, aspon po troche..
a cakat.. ak chripka, tak mozu byt vysoke teploty aj tyzden.. urcite nikam nechodte teraz, sirite to dalej a este aj mozete cosi k tomu dalsie chytit.. lezat a lezat a lezat

lenkakoc444
Včera o 17:31

@anonym_autor na pohotovosti s nou nic neurobia povedia Ti, ze mas zrazat teplotu co asi vies. Ma uz rok cize pokial sa nic ine nepridruzi (vazne nieze kasle) tak pojdes v pondelok/ut s nou k lekarke. Aj to by som dla len ak by pretrvavala teplota prip.ozaj kasle atd kedze idu sviatky.

tinkavvv
Včera o 18:13
@anonym_autor

@anonym_autor nemas anginu? A nasledne dcera?

ivanaks
Včera o 18:19

Naša pediatrička mi vravela, keď bol syn maličký a po prvýkrát tak riadne chorý, že k lekárovi sa chodí až na 3. deň, aj to len v prípade, že teploty aj na 3. deň neklesajú, ale idú hore. Ak klesnú, bola to viróza a proti tej sa ATB nepredpisujú. Treba len zrážať teplotu (keď je nad 38,5), dávať veľa tekutín a odsávať sople, až sa pustia (syn tiež pri teplote nad 38 st. nemal soplík, až keď teplota šla dole). Nanajvýš mu napísala žltý Trifed (keď aj kašľal). Ak teplota bude stúpať aj na 3. deň je to (pridružila sa) bakteriálna infekcia a až vtedy to CRP ukáže naplno a nasadia sa antibiotiká. Ak je na 3. deň teplota (ale nižšia ako prvé dni), čo je úplne normálne, nikam nechodíš, liečiš doma čajom a prípadne nejakým voľnopredajným sirupom (kvapkami) proti kašľu/na vykašliavanie (primerane typu kašľa a veku dieťaťa). Aj ja si myslím, že to má od Teba. Možno si mala zvýšiť frekvenciu umývania rúk a nosiť pri nej respirátor, keď si chcela, aby ostala zdravá... A bolesť hrdla nemusí byť len angína, aj kovid tak niekedy začína (a iné virózy tiež).

anonym_e9e7c5
Včera o 18:49

@anonym_autor moze to byt chripka alebo kovid. Zakladna vec v tomto rocnom obdobi by mala byt mat doma tieto testy a pri podobnych priznakoch zacat tym ze sa otestujes doma

x_mery_x
Včera o 19:44

Aj my sme mali teraz vsetci chripku, mala to dostala ako posledna dva dni KO, horucky, a prezila bez doktora, este kasle, ale davame stoptusin.

janickadr
Včera o 21:44
@anonym_autor

@anonym_autor Chripka. Urobte si obe antigenovy test na chripku, pripadne aj Covid, kupite v lekarni...