icon

Horúčky od soboty

Včera o 09:22

Dobrý deň, dcera stále horuckuje v pondelok nám doktorka povedala ze je to vírusová chrípka teploty moU trvať 4-7dni
Ja už dnes rozmýšľam ze ci nezajst na pohotovosť.. CRP mala 8. Prosím Vás poraďte co robit

marianarem
Včera o 09:25

@anonym_autor A zhorsuju sa tie teploty alebo celkovo stav? Bol robeny test na chripku? Ak je to chripka a nezhorsuje sa to, tak by som asi pockala tych 7 dni. Na pohotovosti bude teraz natresk a ak je to ozaj chripka, tak nemaju velmi co spravit.

autor
Včera o 09:30
@marianarem

@anonym_autor A zhorsuju sa tie teploty alebo celkovo stav? Bol robeny test na chripku? Ak je to chripka a nezhorsuje sa to, tak by som asi pockala tych 7 dni. Na pohotovosti bude teraz natresk a ak je to ozaj chripka, tak nemaju velmi co spravit.

@marianarem prvé dva či tri dni boli do 40stupnov .. vtedy sa aj tazko zrazala. teplota aktuálne 38.5. V noci tak isto .. ja už neviem čo robit..

anonym_a3ca6d
Včera o 09:37

U nas vzdy pri chripke teploty minimalne 7 dni. Ak je CRP dobre, tak jedine vydrzat. Ono sa to zachvilu podda.

marianarem
Včera o 09:48
@anonym_autor

@marianarem prvé dva či tri dni boli do 40stupnov .. vtedy sa aj tazko zrazala. teplota aktuálne 38.5. V noci tak isto .. ja už neviem čo robit..

@anonym_autor Tak to sa zlepsilo, podla mna uz len trpezlivost. Naozaj na pohotovosti by ste podla mna posedeli mozno niekolko hodin a poslali by vas domov s tym, ze pokracovat v nasadenej liecbe. Pred 2 rokmi chodila v decembri-januari taka viroza, ze aj moj muz mal vysoke horucky tych 7 dni. Na 8. den utalo a uz bolo lepsie.

anonym_81c850
Včera o 09:53

Chripka.. vydrzat, je to v podstate zlepsenie, male, ale je.. chripku len vylezat, na nu samotnu atb ani ine lieky nepomozu
O rok zvazte ockovanie

maranta_leuconeura
Včera o 09:56

Ved sa stav zlepsuje, nema teploty 40 uz. Toto nepatri na pohotovost.

autor
Včera o 10:03

Áno len sa mi tie horucky zdajú príliš dlho.. vidím na nej že je z toho vyčerpaná.. mladší tiež horuckoval ale len max 3 dní.. A ju to už drží dosť dlho..

elz1920
Včera o 10:38

Pokiaľ nemá ATB, tak CRP od pondelka môže byť vyššie.

anonym_81c850
Včera o 10:39
@anonym_autor

Áno len sa mi tie horucky zdajú príliš dlho.. vidím na nej že je z toho vyčerpaná.. mladší tiež horuckoval ale len max 3 dní.. A ju to už drží dosť dlho..

@anonym_autor nuz, stale je to v "norme" aj ked sa ti to nezda.. a kto by nebol vycerpany po takej zatazi.. ludia sa davaju dalsie 2-3 tyzdne dokopy po odzneni horucok pri chripke 😔 je to tazka choroba

autor
Včera o 11:21
@elz1920

Pokiaľ nemá ATB, tak CRP od pondelka môže byť vyššie.

@elz1920 nemá dr. Povedala ze to je vírusová chrípka a pri tej sa atb nedáva.. plná cakaren tejto chrípky.. a každý mal to isteee

zuzanaete
Včera o 11:45

Chce to trpezlivost. Minuly rok sme mali chripku. Najmladsi 3 dni, ja so starsim tyzden a manzel takmer 3 tyzdne. Toto su dni, kedy sme mali horucky. Unava u mna trvala dlhsie. Kazde telo reaguje inac. Je prirodzene, ze telo je z toho unavene. Treba dietatu dopriat dostatok spanku. Stav sa zlepsuje, treba uz len vydrzat. Pripadne by som zbehla kupit crp test do pohotovostnej lekarne a podla toho ked tak isla na pohotovost. Ale ist na pohotovost pre istotu pri zlepsujucom sa stave nie je asi najlepsi napad.

anonym_cc4bde
Včera o 19:42

Pri chrípke bežný postup choroby, nič nezvyčajné. Odporúčam dať budúci rok zaočkovať - syn mal teraz chrípku, je zaočkovaný a horúčky mal ani nie 48 hodín. Potom trochu pokašľal a na štvrtý deň už ani nevedel, že bol chorý - úplne bez teploty.

lenka188
Včera o 20:31

Dcera mala teraz chripku a vyse tyzdna mala horucky. Zacali v sobotu v noci, komplet cely tyzden horuckovala. Aj sa zdalo na 7. den, ze lepsie a na 8. den zasa horucky. Boli sme u lekarky a nic, ze len cakat. Teraz je to 12ty den a konecne uz vyzera ok. Ale teda tiez uz som bola nervozna z toho ako dlho to trva.
Aj som ju testovala, vysla jej chripka A.

karamelka1234
Včera o 20:53

@anonym_autor my sme tiež mali chrípku A a horúčky 7 dní mladšia 3 ročná a staršia 14 ročná tiež chrípka A bez horúčky kašeľ nádcha

anonym_c68826
Včera o 20:58

Netreba ziadnu pohotovost,naco ??

anonym_a041d2
Včera o 21:47

Náš malý v pondelok u dr.,od dnes antibiotiká. Manžel 3 dni v horúčkach (38,5-40,?), dnes na pohotovosti, čakali sme 2 hodiny, dostal antibiotiká tiež. A pred chvíľou odišla rzp , lebo malá horúčky viac ako 40 a nevedela som, čo s tým.

anonym_a041d2
Včera o 21:48

Zabudla som dopísať, že tiež neviem, čo s tým...

lenka2710
Včera o 22:10

@anonym_autor my sme mali minulý rok takto cez Vianoce a teda deti teplotovali dlllho, prvé dni som teplotu pod 38.5 ani nedokázala zraziť, po asi 8 dňoch im bolo lepsie dva dni, teda bez teploty a po tých dvoch dňoch zasa teplota, ale len zvýšená asi 3 dni
Už som myslela, že to ani neskončí