Horúčky od soboty
Dobrý deň, dcera stále horuckuje v pondelok nám doktorka povedala ze je to vírusová chrípka teploty moU trvať 4-7dni
Ja už dnes rozmýšľam ze ci nezajst na pohotovosť.. CRP mala 8. Prosím Vás poraďte co robit
@anonym_autor A zhorsuju sa tie teploty alebo celkovo stav? Bol robeny test na chripku? Ak je to chripka a nezhorsuje sa to, tak by som asi pockala tych 7 dni. Na pohotovosti bude teraz natresk a ak je to ozaj chripka, tak nemaju velmi co spravit.
@marianarem prvé dva či tri dni boli do 40stupnov .. vtedy sa aj tazko zrazala. teplota aktuálne 38.5. V noci tak isto .. ja už neviem čo robit..
U nas vzdy pri chripke teploty minimalne 7 dni. Ak je CRP dobre, tak jedine vydrzat. Ono sa to zachvilu podda.
@marianarem prvé dva či tri dni boli do 40stupnov .. vtedy sa aj tazko zrazala. teplota aktuálne 38.5. V noci tak isto .. ja už neviem čo robit..
@anonym_autor Tak to sa zlepsilo, podla mna uz len trpezlivost. Naozaj na pohotovosti by ste podla mna posedeli mozno niekolko hodin a poslali by vas domov s tym, ze pokracovat v nasadenej liecbe. Pred 2 rokmi chodila v decembri-januari taka viroza, ze aj moj muz mal vysoke horucky tych 7 dni. Na 8. den utalo a uz bolo lepsie.
Chripka.. vydrzat, je to v podstate zlepsenie, male, ale je.. chripku len vylezat, na nu samotnu atb ani ine lieky nepomozu
O rok zvazte ockovanie
Ved sa stav zlepsuje, nema teploty 40 uz. Toto nepatri na pohotovost.
Áno len sa mi tie horucky zdajú príliš dlho.. vidím na nej že je z toho vyčerpaná.. mladší tiež horuckoval ale len max 3 dní.. A ju to už drží dosť dlho..
Pokiaľ nemá ATB, tak CRP od pondelka môže byť vyššie.
Áno len sa mi tie horucky zdajú príliš dlho.. vidím na nej že je z toho vyčerpaná.. mladší tiež horuckoval ale len max 3 dní.. A ju to už drží dosť dlho..
@anonym_autor nuz, stale je to v "norme" aj ked sa ti to nezda.. a kto by nebol vycerpany po takej zatazi.. ludia sa davaju dalsie 2-3 tyzdne dokopy po odzneni horucok pri chripke 😔 je to tazka choroba
Pokiaľ nemá ATB, tak CRP od pondelka môže byť vyššie.
@elz1920 nemá dr. Povedala ze to je vírusová chrípka a pri tej sa atb nedáva.. plná cakaren tejto chrípky.. a každý mal to isteee
Chce to trpezlivost. Minuly rok sme mali chripku. Najmladsi 3 dni, ja so starsim tyzden a manzel takmer 3 tyzdne. Toto su dni, kedy sme mali horucky. Unava u mna trvala dlhsie. Kazde telo reaguje inac. Je prirodzene, ze telo je z toho unavene. Treba dietatu dopriat dostatok spanku. Stav sa zlepsuje, treba uz len vydrzat. Pripadne by som zbehla kupit crp test do pohotovostnej lekarne a podla toho ked tak isla na pohotovost. Ale ist na pohotovost pre istotu pri zlepsujucom sa stave nie je asi najlepsi napad.
Pri chrípke bežný postup choroby, nič nezvyčajné. Odporúčam dať budúci rok zaočkovať - syn mal teraz chrípku, je zaočkovaný a horúčky mal ani nie 48 hodín. Potom trochu pokašľal a na štvrtý deň už ani nevedel, že bol chorý - úplne bez teploty.
Dcera mala teraz chripku a vyse tyzdna mala horucky. Zacali v sobotu v noci, komplet cely tyzden horuckovala. Aj sa zdalo na 7. den, ze lepsie a na 8. den zasa horucky. Boli sme u lekarky a nic, ze len cakat. Teraz je to 12ty den a konecne uz vyzera ok. Ale teda tiez uz som bola nervozna z toho ako dlho to trva.
Aj som ju testovala, vysla jej chripka A.
@anonym_autor my sme tiež mali chrípku A a horúčky 7 dní mladšia 3 ročná a staršia 14 ročná tiež chrípka A bez horúčky kašeľ nádcha
Netreba ziadnu pohotovost,naco ??
Náš malý v pondelok u dr.,od dnes antibiotiká. Manžel 3 dni v horúčkach (38,5-40,?), dnes na pohotovosti, čakali sme 2 hodiny, dostal antibiotiká tiež. A pred chvíľou odišla rzp , lebo malá horúčky viac ako 40 a nevedela som, čo s tým.
Zabudla som dopísať, že tiež neviem, čo s tým...
@anonym_autor my sme mali minulý rok takto cez Vianoce a teda deti teplotovali dlllho, prvé dni som teplotu pod 38.5 ani nedokázala zraziť, po asi 8 dňoch im bolo lepsie dva dni, teda bez teploty a po tých dvoch dňoch zasa teplota, ale len zvýšená asi 3 dni
Už som myslela, že to ani neskončí

@anonym_autor A zhorsuju sa tie teploty alebo celkovo stav? Bol robeny test na chripku? Ak je to chripka a nezhorsuje sa to, tak by som asi pockala tych 7 dni. Na pohotovosti bude teraz natresk a ak je to ozaj chripka, tak nemaju velmi co spravit.