Horúčky u deti - priebeh, aktuálne skúsenosti

matiska15
5. feb 2024

Ahojte maminy.
Ak mate alebo ste mali nedavno chore deticky.
Nejaky virus. Horucky, kasel, sople.
Ako Vam to prebiehalo ??
Sme v nemocnici, lebo boli stale vysoke teploty a 11m babo prestalo močiť, na infuzkach skoncila.
Teplota sa na 4ty den drzala stale okolo 37,5 konecne.
Ale dalsiu noc uz zasa k 38,5.

Dr tu vravia, ze dnes to takto deticky maju. Ze sa pasuju s vysokymi horuckami. A dokonca ze konecne klesnu na chvilu a potom zrazu este sup hore teploty.
Je pravda, ze.kopec inych deti je tu v rovnakom stave.
Preto sa pytam, ci mate aj Vy aktualne skusenosti s touto chorobnostou ?

zd582uo
5. feb 2024

Áno, u nás rovnako, syn má 2 roky. Tri dni horúčky do 40, potom to padlo, ale ešte zo dva dni mu opäť vyskakovala teplota, ale už len okolo 38. Inak podobne ako u vás, kašeľ a sople.

andreatytler
5. feb 2024

@matiska15 Nas 4 rocny to mal v decembri. 2 dni mal takmer 40. Potom este 3 dni okolo 38, ale on je nezmar, jeho ani toto nezastavilo. Kasel nemal velmi. Iba zapchate dutiny asi na tyzden a potom sa mu to pustilo. Prajem skore uzdravenie.

sofia1979
5. feb 2024

@matiska15 áno koluje teraz chrípka s príznakmi dlho vysoké horúčky tiež sa toho obávame, skoré uzdravenie želám

marianarem
5. feb 2024

@matiska15 Aj dospeli to maju. Manzel to teraz ma, ale uz je v lepsej faze. Ale na 6. den este 39.5, presne po tom, co to.uz zacinalo vyzerat lepsie. My sme testovali 2x a ani covid, ani chripka.

diewcatqoo
5. feb 2024

U nas synovi v noci z utorka na stredu bez akychkolvek predchadzajucich priznakov vyskocila teplota na 40,2. Az do noci zo stvrtka na piatok sa to drzalo medzi 39-40. V piatok rano vstal a uz len 38, tak sme sa tesili, ze to mame za sebou. V piatok vecer znovu 39,5 a cely vikend sa to drzalo okolo 40. Vcera som mu dala Nurofen o desiatej vecer, lebo mal 40,7 a zatial sa mu to drzi na hodnotach okolo 38, tak dufam, ze uz to znovu nevyskoci vysoko. Dnes je to uz siesty den a uz vsetci melieme z posledneho.
U lekara sme boli, v sobotu sme boli aj na pohotovosti, lebo sa pridali hrozne zachvaty kasla. Na posluch je to ok, crp je tiez ok, tak ze vraj chripka a musime vydrzat. Drzim palce vsetkym, ktori si tym aktualne prechadzaju, lebo tie dlhotrvajuce vysoke horucky su peklo.

tinka_1807
5. feb 2024

@matiska15 Bohužiaľ je to naozaj nejaký vírus,alebo chrípka, čo sa teraz šíri. Má ho veľa ľudí aj v mojom okolí. Žiaľ pri horúčke je najdôležitejšie tekutiny veľa dopĺňať a tlmiť horúčku .... Prajem skoré uzdravenie.

matiska15
autor
5. feb 2024

@diewcatqoo jezisi :( no aj u nas doma vsetci. Ale s babom uz smr v nrmocnici lebo uz neprijimala tekutiny ani necikala. A jr tu vela takych deti.
Preto som chcela vedier, ze do kedy tie teploty trvaju. Cakame na presny chripkovy a covidovy test lebo ze antigeny su ns nic.

matiska15
autor
5. feb 2024

@tinka_1807 no aj u nas doma vsetci. Ale s babom uz smr v nrmocnici lebo uz neprijimala tekutiny ani necikala. A jr tu vela takych deti.
Preto som chcela vedier, ze do kedy tie teploty trvaju. Cakame na presny chripkovy a covidovy test lebo ze antigeny su ns nic.