Hrčka na prsníku 8-mesačného dieťaťa
Muž nahmatal hrčku dcére na ľavom prsníku. Nemala ju tam. K doktorovi momentálne nemôžeme lebo máme virózu (zvracanie, hnačky). Bojím sa, že je to vážne, veď ma len 8 mesiacov, pre Boha! Bojím sa, že som to spôsobila ja, lebo ju nosievam smerom dopredu a ľavú ruku mávam cez jej hruď, najviac tlačím neraz na jej ľavý prsník. Prosím, stretol sa niekto s tým? Čo to bolo? Zošaliem dovtedy kým prídeme k doktorke.
Neboj sa nema “takú” hrcku v prsniku, fakt nie. Mozes sa v klude doliecit a potom konzultovat s pediatrom. Pokial sa to miesto nezapali, nescervenie a nebude bolestive (vtedy by mohlo ist napr o absces), tak pojde s najvacsou pravdepodobnostou a neskode zdurenie prsnej zlazy (casto u dojcenych deti ci deti co papaju kuracie maso z obchodu, ale moze byt aj bez toho). Urcite sa nemusis takto znepokojovat. 🙂
V rovnakom veku som nahmatala aj ja. Mala to z dojčenia, išli sme na sono mala obe zlazy zdurene akurát druhá minimálne. Po ukončení dojčenia sa jej to trocha zmensilo vyradili sme kuracie z obchodu - moze iba domace, boli na enfokrinologii všetko ok. Endo povedala ze to ma veľa detí vylúčila aj klasickú kozmetiku - ale to sme vzdy pouzivali iba prirodnu , sóju, levandulu, používanie plastových veci na jedenie (fľaše, taniere) teraz ma dcéra 3,5 stále to trosku ma - tiez úplne bežné, mame sledovat ci sa to nezvacsuje inak nič... všetko je ôk.
Tiež som bola vystrašená na Sone lebo mama mala karcinóm prsnika ale tam lekárka povedala ze takto malé deti ju nemajú, a tiež tam ma bežné zdurene zlazy deti z hormónov v strave.
@petronellla87 ďakujem, kus ste ma upokojili. K doktorke ideme v piatok, hádam to bude len to.
@44janica44 ďakujem za upokojenie. Zľakla som sa, lebo 2 deti staršie to nemali aj keď som tak ako aj teraz kojila na požiadanie. Skúsim vysadiť to kura z obchodu (v prikrme ho veru už sem tam mala). Neviete náhodou či môže mať na to vplyv aj branie antikoncepcie? To jediné sa odlišuje oproti prvým dvom deťom. 🤔
@44janica44 upokojili ste ma kus, snáď to bude len to. Len dilema, kde zohnať domáce kuratá....jeme ich dosť často 🤔 ale to je najmenej. Hlavne, nech je to neškodné.
@bubinam možno aj ta antikoncepcia, možno kozmetika - klasicka z obchodu obsahuje kadeco, plasty v podobe hryzadiel a inych hraciek co si dieta dava do ust, .... je toho veľa co na to vplýva, veľa ľudí si to ani nevšimne.
Kura úplne domace je obrovský problém, ľahšie zoženiete zajaca... ja si naporcujem na menšie kúsky a varím osobitne ak my máme kura. Rovnako aj vývar robím bez kurata... mením za kosti zo zajaca, hovadzinu....
@bubinam mne povedala tiež pediatricka že z kuracieho mäsa to môže mať, ale potom ta lekárka na Sone povedala že to je blbosť lebo že to by musela jesť každý deň len kury😆 tak si vyber

@bubinam ahoj moja dcéra mala keď mala okolo 1 roka. Pediatricka nás poslala na sono a tam jej to doktorka pozrela a bolo to neškodné, nejaká zdurena žľaza alebo uzlinka. Zmizlo to samé, povedala že to máva veľa deti