Hrčka v prsníku

lebeau2207
9. máj 2022

Ahojte baby, dnes som dostala menštruáciu a už asi týždeň pred tým ma výrazne bolel ľavý prsník.. takto ma ešte nikdy nebolel je tvrdší a dnes som si nahmatala (keď som palcom a ukazovákom stlačila prsník) dosť veľkú hrču asi 4 cm je bolestivá.. už stresujem 😓 môže to byt z menštruácie až takéto veľké a bolestivé? Neviem či mám počkať, kým mi prejde mrcha alebo hneď ist k lekárovi. Stretli ste sa niektorá s az takouto veľkou hrčou? Ďakujem za vaše rady a skúsenosti som na nervy

dilino
9. máj 2022

Treba ísť čim skôraj teraz ked máš menštruáciu pôješ najprv asi na sono a potom lekár rozhodne.Mojej kamarátke taka diagnostika skora zachranila život.Môže ale aj nemusi to byť nič vážne.Ale chod a nečakaj.

lebeau2207
autor
9. máj 2022

@dilino och pre boha tak teraz sa naozaj bojím. Dobre pôjdem hneď zajtra, dúfam že ma lekar vezme ďakujem Vám

bianca11
9. máj 2022

Pre istotu choďte k dr. Najprv spravia sono. Ja mám tiež ale v pravom prsníku. Pred MS aj pred ovulkou má hrozne boli celý prsník. Bola som na dvoch nezávislých od seba dobách a na oboch mi povedali, že mám iba zväčšenú prsnu žľazu. Tá sa pod vplyvom hormónov zväčší. Dojčila som 5 rokov a myslela som si, že to môže byť upchatý mliekovod. Zatiaľ verím lekárom. No strach tam i tak je. Na mamografiu má nechcela dr poslať, kvôli tomu, že dôvod nevidela a nemám ani potrebný vek. Stačí iba sono. Bola som pred dvomi rokmi aj v minulom roku po dosť veľkom naliehani. Na ďalšie sono mám nárok až o dva roky, čiže som zvedavá na budúci rok čo mi povedia. Držím palce.

gajdosovci
9. máj 2022

@lebeau2207 ahoj, určite nestresuj... Mala som niečo podobné ako ty, volala som lekárovi a vravel, že si ju mam týždeň posledovať, že či nie je zdurena vplyvom menzesu..Ked sa veľkosť nezmení, tak aby som prišla.. Potom som bola som na sono. Mňa však nebolela..

lebeau2207
autor
9. máj 2022

@bianca11 ja som už preštudovala cely internet za tu krátku chvíľu a tiež som sa dočítala, že to môže byt ovplyvnené hormónmi.. no taká veľká, toho som sa strašne zľakla, zajtra hneď idem pre istotu k lekárovi aspoň sa objednám.. nikdy som to až takéto nemala toho sa najviac bojím. Ja na mamo ist ani nemôžem pretože mám implantáty no v lete som bola u môjho chirurga a na kontrole tak ten by tam hádam už niečo našiel. Každopádne ďakujem ❤️ Držím palce aj ja

lebeau2207
autor
9. máj 2022

@gajdosovci ďakujem, pre istotu tam zajtra hneď zájdem, nech sa mi na to aspoň pozrie.. veľmi sa bojím :(

kukuc1234
9. máj 2022

@lebeau2207 je tá hrčka mäkká či tvrdá? a je pekne ohraničená? mne sa takto pri menštruácii vždy zdurila hrčka, zistilo sa, že to bola cysta, mala som zápal, bolievala ma, ale časom zmizla, navstiv lekára a neboj sa, všetko dobre dopadne, daj potom vedieť 🙂

jarmila128
9. máj 2022

Ahojte baby , našla som si hrčku v pravom prsníku ( ako hrašok) presne pod bradavkou . Pred poslednou menštruáciou sa mi objavila aj na ľavej strane no bola menšia a po pár dňoch zmizla . Neviete čo by to mohlo byt? Môjmu lekárovi som volala no čakacia doba je 3 týždne a ja zajtra odchádzam do zahraničia a prídem až za pól roka . Mám strašne obavy čo to môže byt . Prsník nemám ani zdurený ani sa mi nezväčšil no keď na to myslím tak má to začne bolieť no všetko robí psychika . Čítala som aj veľa článkov že to môže byt len uzlina no tak či tak sa bojím . Nemala to nejaká z vás aby má kúsok ukludnila ?

gajdosovci
10. máj 2022

@jarmila128 a nedá sa ti ísť v zahraničí na sono?? Keď aj si ho zaplatíš... Ja po mojich skúsenostiach by som na sono aj tak išla. Ja som si našla hrčku po menzese. Keď som volala lekárovi, hneď sa ma pýtal, či nemám dostať menzes, tak asi hrčka pred menzesom je relatívne dobre.. A ešte keď tvoja aj zmizla.

dilino
10. máj 2022

@lebeau2207 ako lepšie je ísť skôr ako už neskoro.Kamarátka tým že išla včas neprišla ani o prsník a už je tomu 6 rok a je v poriadku chodi na kontroly.Lepšie ísť včas aj keby si si mala priplatiť a nečakať chod.

lebeau2207
autor
10. máj 2022

@jarmila128 ja som toto mala tiež už, a bola to uzlinka.. časom sa mi vstrebala ale išla som na sono hneď.. nečakaj. Aj v zahraničí ta určite zoberie nejaká gynekologička alebo gynekológ..