icon

Husté soplíky u 8-mesačného

milka1988
16. nov 2022

Synček 8m má prvý raz od narodenia husté sopiky.
Odstavame s vysávačom nonstop uz druhý deň, aj v noci, zobudí sa s plačom nemôže dýchať chodí mu to tam hore dole :(
Sinupret mam, ale ten píšu že je vhodný pre väčšie deti
Teploty nemá, nekasle
Kupila som Vincentku na preplach vcera sme skúsili večer
Vypodlozila som matrac v postieľke s uterákom aby ho mal vyššie
Ako mu ešte môžem pomôcť? Každá rada pomôže
A ešte Aky inhalator odporúčate?

aliaray1
16. nov 2022

@milka1988 ahoj, nasivin soft si davala ako casto?

nikpa
16. nov 2022

@milka1988 sinupret mojim deťom na hustý sopel v živote nepomohol ale veď skús a my sme ho dávali aj mladšiemu ako máš ty len nám pediatrička upravila dávkovanie. Ostatné veci robíš dobre. Hlavné je zvlhčovat a následne precistovat odsávačkou len tie husté sople sú niekedy proste na dlhšie kým sa to všetko uvoľní.

marianarem
16. nov 2022

@milka1988 Mozno by mohol nieco ine na riedenie hlienov, napr. Mucosolvan alebo Somucol, chod sa spytat do lekarne. Moj nema Sinupret rad, takze som davala aj Mucosolvan a zaberal aj ten.

tinitka
16. nov 2022

My sme teraz mali 1x soplíky u našej malej sedemmesačnej. Najskôr nám kázala pani dr. iba odsávať a preplachovať noštek slanou vodou (dostať v lekárni), vitamín C a sinupret. Ten mi nechceli v lekárni dať, lebo mi tvrdili, že je od dvoch rokov. To sa už naštval muž a išiel ho kúpiť on do druhej lekárne. Nezabralo. Na druhý týždeň nám dala fenistil kvapky ani tie nezabrali a ešte Nasivin. A až na tretí týždeň nám dala antibiotiká UNIFLOX a malá v poriadku. Odsávačka na vysávač išla u nás prakticky nonstop aj v noci. Chvalabohu sa susedia nesťažovali. Všetky elektrické odsavacky soplíkov boli na figu. Viac som vytiahla ja s manuálnou. Držím palce.

malacibulka
16. nov 2022

Doktor povedal co?

1342
16. nov 2022

Naša to má aktuálne tiez,najskôr sme dávali pamycon a nasivin ale nepomohlo tak sme išli opäť k dr...skončili sme na atb lebo už má aj uško boľavé a dávame pamycon fenistil
ambroxol pamycon a ATB

milka1988
autor
16. nov 2022

@aliaray1 nasivin som ešte nepoužila

milka1988
autor
16. nov 2022

@malacibulka predpisala fenistil a pamycon

nique
16. nov 2022

Ja sa vzdy s detmi vecer pred spanim zavriem na 20min do sprchy, pustim horucu vodu. Po 5min uz vznikne para a to im dobre precisti nosteky. Hrame sa, ani nevedia, ze inhaluju. Potom rychlo do postele pod perinu a spia. Cez den opacne, naobliekam a sme co najdlhsie von. Vo vlhkom prostredi sa lepsie dycha.

milka1988
autor
16. nov 2022

@nique hej lej teraz je hmla vonku skoro každý deň a to je najhoršie pre dieťa :(

nique
16. nov 2022

@milka1988 ja chodim s detmi von od babatka kazdy den a za kazdeho pocasia. Aj za hmly. Hmla je len studena vlhkost a na plny nos je skvela. Podmienka je, aby dieta nemalo teplotu. To sedime doma.

milka1988
autor
16. nov 2022

@nique no práve hmla je síce vlhkosť ale je všeobecne známe a to mi povedali aj dalsi 3 členovia rodiny že v hmle by sa s deťmi von chodiť nemalo. Vtedy sa totiž držia všetky baktérie a vírusy stlačené pri zemi a spolu s tým vlhkom viac uškodí ako pomôže.

nique
17. nov 2022

@milka1988 tak ja mám 2 deti a nikdy mi v hmle neochorelii. Majú 6r a 3r, chodia do skolky a nebývajú choré. Nikdy nemali nasivin, používam iba morskú vodu na výplach. Keď budeš o 3 roky riešiť, že prečo máš dieťa každú chvíľu zo skolky doma, tak je to aj preto.lebo si ho chránila pred hmlou. Imunitu treba budovať. A jediný overený spôsob je byt čo najviac vonku. V každom počasí. Tak ak si chceš dať radiť od mamičiek, potom ich rady aj počúvaj. Ak sa radíš s príbuznými, je to úplne v poriadku. Verím, ze Ti nechcú zle. Len potom nepíš na MK: každá rada pomôže.

milka1988
autor
17. nov 2022

@nique on ma imunitu výbornu, domov z nemocnice sme išli s covidom, paradoxne manzel od nas ochorel najviac malý ani ťuk. Keď mal nedávno manžel kašeľ malý ani tuk, od narodenia chodí medzí ľudí medzi deti, aj do detských parkov, aj pri chorých deťoch bol a nebol chorý 8 mesiacov az teraz na ten sopel. Chodime von denne 5 hodín aj viac za každého počasia nikdy nemal ani len pančuchy a to sa narodil vo februári
ale to že tebe deti v hmle neochoreli neznamená že ine chore neboli. Proste sa v tej chvíli drží aj smog viac pri zemi aj vírusy. Dokonca mi vtedy hlási že je vonku zlý vzduch na kritické hodnoty. Ja som sa nepytala na to čo mám chodiť v hmle vonku s dieťaťom ale ako mu môžem ešte pomôcť s uľahčením dýchania.
Ale ďakujem za radu