icon

Hygiena predkožky chlapčeka - sťahovať či nesťahovať

papricka33
24. aug 2015

Rada by som rozprúdila diskusiu na túto tému. Našla som skôr didkusie typu Kedy sťahovať, ale ja chcem vedieť- či vôbec. Čo vám radia vaši pediatri, urológovia? Mne osobne to príde ako zásah do prirodzeného procesu samočistenia organizmu. Je to nutné v prípade, že je chlapček zdravý, nemá žiaden problém, zápal... Mám pocit, že čím viac sa do toho zasahuje, tým viac komplikácií sa objaví :-\

Strana
z2
janula13
25. aug 2015

@terezka1947 terka nemyslim si ze vsetko stare je zle a ze vsetko zo zahranicia je dobre to ani nahodou..ale iste veci su ako su su lekari ktori si presadzuju svoje a nesleduju ze nastal posun vo vede ignoruju to, su starsi lekari ako ten o ktorom pises co stale drzi krok a najde kompromis...tak isto aj triple testy tehulkam...vo vela krjinach uz davno nerobia lebo boli skreslujuce a vela mamin naplasia...u nas stale su a teda aj mna dost vydesili...a poznam x mamin co maju zdrave deti a triple im vysli hrozne, to na psychike neprida....ale zase vela veci mame ovela lepsich aj napriek frflaniu naroda v zdravotnictve a mame vela dobrych spickovych lekarov...ja netvrdim ze sa im pindura nedotknem, z casu na cas skontrolujem po kupeli ci to nepovolilo a cakam ze samomanipulaciuo a vekom sa to uvolni,majuto dost uvolnene no stale na kusocku dzrzi a nejak nemam svadomie na to aby im to niekťo odtrhol a viem ze vela chlapcom sa to zase prilepilo a takto dokola dieta trapit nenecham...ano mozno robim chybu a skoncime niekde na Kramaroch ale stale si myslim ze kedze to uz len trochu drzi ze pride ich cas🙂a malému dam kortioidny krem radsej akoby mu to mali nasilu..radsej dam na spicku lokalne to na tyzden a krasne sa to otvori potom to uz len udrzat v tom stave..a to nie som teda fanda kotrikoidov ale tu maju u mna prednst v tom malicckom mnozstve...dokonca aj ten urolog mi to odporucal ze radsej najprv tak skusit ako strhavat...

janula13
25. aug 2015

@terezka1947 a sa mi pacila velmi ta posldna veta od teba...podla mna problemy maju chlapci z oboch skupin asi to nebude len o tom ale skor individualny pripad tam aj tam....

terezka1947
25. aug 2015

@janula13 kvoli tomu,aby sme sa vyhli pripadnej bolesti sme s manzelom radsje jenmucko pretahovali od narodenia...tiez by som urobila vsetko,aby sme sa vyhli akejkolvek zbytocnej bolesti u deti ☹
a presne ako pises aj ty.....aj tu a aj tam sa najdu individualne pripady.
urcite kazdy rodic chce pre to svoje dieta to najlepsie

m.i.r.i
25. aug 2015

@terezka1947 ani ja si nemyslim, ze vsetko zo zahranicia je lepsie...uz len to, ze v UK napriklad vsetko liecia paracetamolom a nasi lekari su ovela doslednejsi..alebo, ze v mnohych krajinach nechaju zenu potratit aj 3x, nerobia kyretaze lebo ze sa to ma samo vycistit a podobne veci, u nas sa lekari staraju ovela viac.....ale zas je vela veci kde su ovela dalej ako my a hlavne v tych veciach kde netreba zbytocne stresovat a zasahovat do toho do coho by nebolo treba ( spominana predkozka, cistenie usneho mazu, nastrihovanie hradze pri porode, ATB na bezne virozy, vyberanie nosnej mandle pomaly u kazdeho druheho dietat co ma castejsie sople atd).....ono je vela kontroverznych tem, kde my mamicky, ktore ako vieme chceme vsetky svojim detom to najlepsie studujeme aj zahranicne informacie, kedze mame k tomu pristup a myslim ze je to spravne vediet si urobit vlastny nazor aj podla inych krajin a nazorov inych odbornikov ako len tych nasich.......a ja napriklad som za zasahy ako napriklad epidural, kedy moze zasah zmiernit bolest alebo nieco ulahcit, ale v pripadoch ako nosne mandle, usny maz, predkozka -- u mna je to nieco co nenarastlo len tak nahodou, co ma svoju funkciu a do coho treba zasahovat len v individualnych kritickych pripadoch, kedy to sposobuje problem alebo ohrozuje zdravie....

papricka33
autor
25. aug 2015

@m.i.r.i ja len mimochodom k tej kyretazi. Uz aj u nas sa tento postup realizuje. Vdakabohu. Nie je to totiz otazka "starostlivosti". Tento zasah do sliznice maternice znamena dlhsie zotavovanie po potrate a oddalovanie dalsich pokusov o otehotnenie, niekedy o 6 mesiacov. Po "samoocisteni", naslednej kontrole maternice je to mozne hned po dalsom cykle. Tento postup vlastne setri zdravie zeny 😉

siska53
25. aug 2015

@papricka33 nam to jeden chcel operovat, ked mal maly 3roky. Ale mame znameho urologa,ktory nam kazal nechat to tak,ze je este priskoro to riesit. Teraz ma maly 5prec a minule za mnou prisiel,ze aha mami,pozri,aku tam mam gulicku! Kedze teraz mava take obdobie,nuz sa mu to nejak podarilo samemu aj bez zasahu chirurga.

papricka33
autor
25. aug 2015

@m.i.r.i
@terezka1947
@janula13 dievcata, a teraz pikoska na rozmyslanie od jedneho lekara urologa. Prisiel mu pan v rokoch, ktoremu zacala trochu robit problem zuzena predkozka. Mal ju cely zivot, nikdy to nikto nijako neriesil. Je zenaty, ma 6 deti... 😉

m.i.r.i
25. aug 2015

@papricka33 no vidis, to je zas take iste ako s touto temou..myslim ta kyretaz..ja som to spomenula ako priklady, ktore ja tak vidim..ale su to vsetko diskutabilne temy, teda take, kde bude mat asi kazdy iny nazor 🙂 Ja zas za seba -- v 8tt som zacala krvacat, vyslo zo mna vela samo este kym som dosla do nemocnice..tam skontrolovali, nechali ma do rada v nemke, ci sa to nedocisti samo..nevyslo to, tak docistili...o mesiac kontrola u lekara, sliznica krasne zahojena a zelena na to aby sme sa snazili zas..na dalsi mesiac som ostala zas tehotna a mam syna...neviem si predstavit ze dokedy akoze mali lekari cakat kym sa to samo docisti, kedy to akoze vyjde...a mozno nikdy..a ktovie co tam ostane..takto ostale sliznica cista a pripravena na tehotenstvo..to len na margo toho, ze co clovek, to skusenost, to nazor 🙂 Tiez to, ze po jednom potrate ma moj doktor dokladne vysetril, poslal na vsetky mozne vysetrenia, necakal kym potratim 3x..ale skoncilo to na hematologii a problemom so zrazanlivostou krvi..tak dalsie tehotenstvo sme uz vedeli co robit aby bolo vsetko v poriadku...vdaka za to! len na margo tych sposobov v zahranici..ale nehadam sa - mozno to raz pride aj k nam..ale toto mne napriklad vyhovuje u nas ovela viac..

janula13
25. aug 2015

@m.i.r.i suhlasim s tebou v starostlivosti, ano mame niektore priserne nemocnice s prisernymi podmienkami a niekedy ostras pristupom lekarov ale tiez su to len ludia a maju svoje horsie dni..ale myslim ze uroven ako taka nie je zla co sa tyka vzdelanosti a informovanosti lekarov..cest vynimkam🙂

papricka33
autor
26. aug 2015

@m.i.r.i ja detto. Ale musela som si odskakat 2 potraty (bez cistenia, vsetko o.k.) a len cez znamosti som sla na genetiku, kde zistili zvysenu zrazanlivost 😒 . Inak uz do mna pchali kadeco na podporu ovulacie a s tou som pritom problem nemala :( inak, v podstate je to problem zas len vo financiach. Poistovna preplati liecbu az po 2 potrate. 2-3 potraty sa beru ako "bezna vec", ruka prirody... Neviem, asi to vymyslel chlap ☹ Kto si "odzil" a odplakal potrat, sa s tym tazko zmieruje, ako s niecim beznym.

evca8285
24. okt 2015

hmmm... z toho cos predkozkou som mala hlavu v smutku od kedy som vedela, ze cakame hlapceka 😀 zacala som hladat info ako sa o nu starat kedze ja ju nemam 😀 nazory sa roznili... moja dr. mi radila nebabrat do toho... tak som to teda nechala na prirodu, ze si s tym snad poradi sama a musim povedat, ze vsetko je ok... neda sa mu pretiahnut ale vo viacerych clankoch a diskusiach som sa dozvedela, ze pokial nie je ziaden problem ako zapaly alebo nedajboze problem s cikanim tak to netreba riesit... ze to aby sa chlapcom dala predkozka celkom pretiahnut je pre nich potrebne az v case ked zacnu intimne zit... skor to nie je potrebne... sluzi to ako ochrana pred infekciami... mojmu synovcovi ju nasilu strhli ked mal rok a pol... sestra si to doteraz vycita... dr to urobil bez toho aby jej to vobec povedal, ze to id urobit... niekolko dni maly pri pisani hrozne plakal a nakoniec musel ist pod skalpel... druhemu to uz neriesila a je vsetko ok... myslim, ze kym nie je problem treba tomu nechat volny priebeh... v sprche trosku sem tam skusit ale nasilu by som bez nejakeho vazneho dvodu ju doktorovi nedala strhnut...

unique26
7. nov 2015

baby, určite sťahovať, my sme sťahovali od narodenia, pekne, pomalinky, koľko išlo, dnes má 4 roky, sťahuje si sám a super, žiadne problémy, žiadne násilnosti, ako to čítam po fórach, chce to len trpezlivosť, pravidelnosť a výsledok sa dostaví.
Ak má niekto veľký problém, že nie a nie pohnúť, je jeden supiš krémik, na prírodnej báze, SLEZOVÝ KRÉM od spoločnosti JUST a perfektne pomôže pri tomto probléme, keďže skvelo hydratuje a po natretí je koža elastickejšia, pomáha krásne stiahnuť predkožku a taktiež aj keď je predkožka zúžená.
Ak chcete vedieť viac - prípadne skúsenosti mamičiek, ste srdečne vítané v našej skupinke JUST

https://www.modrykonik.sk/group/7197/ kde riešime všetko prírodnou cestou.

Strana
z2