Hygiena u chlapcov
Ahoj Mamičky Rada by som sa s Vami poradila videla som že diskusia na takúto tému tu už bola ale aj tak. Mám doma polročneho synčeka prvorodenneho takže nemám žiadne skúsenosti. Ide o to že pri 0rej poradni nám doktorka povedala ako sa starat o hygienu popika pri každom umývaní som mu predkožku stiahla (nie na silu jemne) opláchla som vodou a dala naspäť predkožka sa nám pomaličky pekne sťahovala. Lenže ráz som musela i keď neúmyselne asi potiahnuť silnejšie a urobila sa nám trhlinka. Po jej zahojeni sa nám predkožka úplne znovu uzavrela a ostala nám len niekoľko mm dierka stále sťahujeme a robíme všetko ako predtým ale nemá to žiadny efekt nič sa nemení nezlepsuje ani o trošku. Mam z toho hlavu v smútku a obavy. Nemala z Vás niektorá rovnaký problém. Lekárke som to vravela ta vraví že pokiaľ je tam dierka netreba robiť paniku. Že vraj dôležité je aby sa to nezrastlo. Neviem co si o tom myslieť. Poraďte prosím. Ďakujem
@tamara85 celkom nerozumiem ako sa mohla zrast...mam dvoch chlapcov,od mesiaca sme kazde kupanie jemnucko stahovalu. Pri mladsom bol problem,pretoze mal velmi malicku "dierku"zo.zaciatku,ale stalym umyvanim,jemnym stahovanim sa to krasne upravili,ale par.tyzdnov to trvalo. Mozno toto myslis,ale skusaj dalej,jemnucko. Pokial to lekarka videla,zhodnotila,ze ok...tak.sa zbytocne netrap.
@tamara85 ja som mala tiež z toho hrôzu, syn ma rok. Pri kúpaní mi ju doktorka zakázala sťahovať, vraj sú vo vode baktérie ktoré sa mu tam môžu pri sťahovaní dostat. Malého po kakani vždy umývam pod tecucou vodou, min.jedenkrát denne. Počas toho mu pod točkou jemne stiahnem a vratim spat. Občas ide viac, občas menej. A tiež sa mi uz raz zdalo, ze sa mu tam objavili akoby trhlinky, vtedy to išlo ťažšie, umyvala som mu to v repiku a asi o tyzden sa to dalo doporiadku. No a svokra vychovala troch chalanov, prvému vraj nestahovala a museli mu to strhnúť nasilu u lekárky. Dalsim dvom stahovala a žiadny problém.
@arcticcode možno som sa len zle vyjadrila. Jednoducho pred tým ako sa mu urobila trhlinka mu to šlo pekne dole a teraz tým jednoducho nepohnem vôbec. Neviem čím je to spôsobené.
@tamara85 neboj, bude to v pohode. Treba to len stále skúšať jemnucko. Ja mám dvoch chlapov, obom sme sťahovali ale staršiemu to išlo veľmi zle,skoro vôbec. Kúpalisko sme v sleze nebadanom a mala som aj mastičky z lekarne. Potom sa mu to raz dosť zapálilo, vyšlo kopec hnisu, ale úplne sa to odlepilo a odvtedy sme mali pokoj.
@pininka moj ma rok a stale mu nejde ani len kusok vidiet zalud, to je ok? Obcas mu ide trosku viac stiahnut, ale vzdy to tam ma cervene. Ja uz mam z toho tiez riadnu paniku. Idem kuknut ten slez
Zvlastne mne dr. Nepovedala o stahovani vobec nic. Teraz sme detsku menili a nova iba konstatovala ze je to ok. Ale znovu ziadne take doporucenie. Maly ma 9 mesiacov. Mus8m sa na to na dalsej poradni spytat 🤔🤔🤔🤔
Dobre ďakujem dievčatá že ste ma ukludnila hádam to bude dobre...
@lindusss2016 naša doktorka to kontrolovala keď mali tri roky. Nám sa zdalo že mu to ide dole, ona že to musí byť viac. A potom sme ho začali kúpať v tom sleze. Ale napriklad švagor mi vravel že oni sú traja bratia a a nikdy im to mama nerobila a sú ok. Poznám však veľa ľudí ktorí s deťmi museli podstúpiť operáciu, alebo minimálne im nasilu tu predložky stiahli a tomu som sa teda ja chcela jednoznačne vyhnúť.

@tamara85 este som nepocul, ze by sa predkozka zrastla, to fakt nie, co samozrejme neznamena, ze to nie je mozne... Taketo veci sa riesia v trosku neskorsom veku, nie ked ma dieta pol roka. Vacsinou posielaju radovo na obriezku, ale existuje aj iny sposob - kortikosteroidna mast a cvicenie. Je toho plny net