Ročný syn - predkožka

16. júl 2022

Baby poraďte. Na poslednej poradni dr skúsila stiahnuť synovi predkožku, išla mu pekne dole. Odvtedy mu cca raz do týždňa jemne sťahujem, nebol žiaden problém. Dnes pri kúpaní ako keby ju mal zlepenú, nešla až tak dobre, ani som mu to ďalej nestahovala ale napriek tomu sa mu spravili pri otvore dve mini trhlinky ktoré trošičku zakrvácali.
Je možné že sa mu to nejak zlepilo, aj keď predtým to slo? Mám mu tie trhlinky nejak liečiť? Ďalšiu poradňu máme až o mesiac, dovtedy som rozhodnutá mu ju už nesťahovať - vraj sa to už nemá ale neviem prečo to dr na poradni robila.

zuzana9393
16. júl 2022

Tie trhlinky su nebezpecne. Zrastu sa a tym zmensia ten otvor, co moze sposobit fimozu. Takze s tym opatrne. Stahovat len kym to neboli.

kkovacovak
16. júl 2022

Raz a navždy....sťahovať predkožka sa NEMÁ!!!!!!! Sama sa bude prispôsobovať a ako bude syn rásť, bude mu rásť aj predkožka a časom sa uvoľní. Len málo prípadov dopadne tak že to treba riešiť. Takže nechaj synovi predkožku napokoji.

autor
16. júl 2022

@kkovacovak tiež som bola v tom že sa to nemá, preto som to ani nerobila, až dr mu ju stiahla na poradni keď mal 10 mes. Neviem, možno kvôli tomu že sme mali problém so zápalom močových ciest? Chcela som sa jej na to spýtať ale sme to zahovorili niečim iným.

kkovacovak
16. júl 2022

Ak to urobí pediater tak mu do toho asi netreba kecať. Pediater dáva aj malé bábätká sadnúť tým že ich ťahá za ručičky ale doma sa to robiť nesmie. Brala by som to rovnako a nechala nech si s tým telo poradí

nikpa
16. júl 2022

Daj si po paprči! Predložka sa nesťahuje a už vôbec nie ročnému. To, že mu ju stiahla dr. raz na poradni neznamená, že to máš robiť aj ty doma. Ona mu to len kontrolovala, ty máš pocit, že si doktorka keď robíš to čo ona? Keď mu zoberie krv, aj ty mu ju budeš potom doma brať?? 🙄 Spravila si mu tam trhliny, zbytočne si mu urobila zle. Neryp sa mu v tom, pokvapkaj mu tam repík alebo kamilky a nechaj tak, zahojí sa to samé.

simonad7
16. júl 2022

Ja som bola dokonca so synom na kontrole u chirurga. Predkozku zasadne nestahujeme, nikdy. A boli sme pre istotu na kontrole u chirurga (poslala nás pedi lebo sa jej niečo nezdalo) a povedal mi že tam má syn take malé jazvicky, ktoré ale snáď casom zmaknu a nebude teba nič robiť. O rok ideme k nemu na kontrolu. Ale v dnešnej dobe je nejaké moderne predkozku sťahovať, my mame teda pedi starú školu a tiež že názoru že do 2r vôbec nestahovat.

simonad7
16. júl 2022

a ak si urobila trhliny že isla aj krv, ja by som objednala syna k odborníkovi nech sa mu nato pozrie, keď tak predpise kortikoidy nato (tuším).

01matrioska
22. júl 2022

Na upokojenie pokožky môžete uvariť repík. Slezovy krém je tiež upokojujúci. Nič nerobte nasilu, všetko len v rámci klasickej hygieny